Niespodziewany gość w ełckim Punkcie Opieki nad Dzieckiem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 grudnia 2011 - 14:49

Dzień 6 grudnia zaczął się w Dziennym Punkcie Opieki jak zwykle na zabawie, czytaniu książek czy układaniu puzzli. Żadne z dzieci nie przypuszczało jak miły gość odwiedzi ich dzisiaj. Po śniadaniu, jak co dzień dzieci pilnie uzupełniały karty pracy, a następnie wraz z paniami zaczęły ubierać choinkę. Gdy na koniec zawieszaliśmy gwiazdę wieńczącą czubek drzewka dzieci usłyszały specyficzne „Ho, ho, ho…”

1811 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niespodziewany gość w ełckim Punkcie Opieki nad Dzieckiem' (920 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mikołajkowy finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 grudnia 2011 - 14:55

Dnia 6 grudnia 2011 r. w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu miał miejsce finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”. W mikołajkowe popołudnie, pomimo niezimowej aury w świetlicy wyczuwało się na każdym kroku świąteczną atmosferę. Na kilka dni przed imprezą dzieci i młodzież wykonywały bożonarodzeniowe ozdoby na ściany, okna i firany.

1265 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mikołajkowy finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”' (3298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: środa, 07 grudnia 2011 - 10:35

Dzielmy się tym co mamy, nigdy nie wiadomo, kiedy nam będzie potrzebna pomoc.

W dniach 9 i 10 grudnia 2011 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 274/2011 z dnia 16 listopada 2011 r. nr sygn. DZiK-VI-632-1-280/11/JS) przeprowadzi Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności. Jest to „Ogólnopolska Zbiórka Żywności Caritas, która będzie przebiegać pod hasłem: "Tak, POMAGAM". W w/w akcję włączyło się ok. 30 Parafialnych Zespołów Caritas z terenu diecezji ełckiej. Uczestniczyć w niej będą wolontariusze z różnych szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych
oraz harcerze.

1517 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (718 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 grudnia 2011 - 13:39

Niezwykłe odwiedziny - tak można byłoby określić przyjazd naszych młodych przyjaciół i ich opiekunów do naszego domu w Giżycku.

Ta niezwykła wizyta, która odbyła się 30 listopada br. budziła w nas ogromne poruszenie i zainteresowanie. Grupa naszych przyjaciół w liczbie 21 osób przyjechała do nas z Skovde i Tidaholm. Byli to uczniowie specjalnego ośrodka dla młodzieży, pozwalającego na ich usamodzielnienie i samodzielne funkcjonowanie w społeczeństwie. Przebywająca tam młodzież w wieku od 18 do 24 lat przebywa w ośrodku od kilku miesięcy do kilku lat.

1251 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku' (1904 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 grudnia 2011 - 11:35

Już 6 grudnia 2011 roku Mikołaj z wielkim workiem prezentów na plecach dotrze do podopiecznych Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II Bóg jest miłością w Piszu. Tydzień później tj. 13 grudnia odwiedzi również dzieci w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II Samarytańskie dzieło w Olecku. Obie uroczystości odbędą się w ramach akcji Qurier Świętego Mikołaja, której organizatorem jest Fundacja Przyjaciółka.

1361 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku' (2092 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213223233243253263273283293303313323333   >