Kolonie 2017

Komunikat

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 stycznia 2010 - 20:50

DRODZY DIECEZJANIE

Potężne trzęsienie ziemi nawiedziło w środę 13 stycznia 2010 r. środkowoamerykański kraj Haiti. Według pierwszych doniesień zginęło wiele tysięcy ludzi. Zniszczenia są niewyobrażalne. Miliony pozbawionych dachu nad głową, żywności i najpotrzebniejszych rzeczy czekają na naszą pomoc.

Ojciec Święty Benedykt XVI w swoim apelu wezwał wszystkich ludzi do niesienia pomocy ofiarom. Liczy na to, że cały Kościół katolicki włączy się za pośrednictwem swych instytucji charytatywnych w udzielanie najpilniejszej pomocy potrzebującym.

W związku z tym zwracamy się z prośbą do wszystkich ludzi dobrej woli prosząc o modlitwę i solidarność z ofiarami kataklizmu oraz o złożenie ofiar pieniężnych do puszek na pomoc poszkodowanym na Haiti w dniu 24 stycznia 2010 r.

Ofiary pieniężne można też wpłacać na konto Caritas Diecezji Ełckiej:

PKO BP SA o/Ełk 29 1020 4724 0000 3302 0027 2369 z dopiskiem "Haiti".

W imieniu cierpiącej ludności Haiti, dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli za ich otwarte i wrażliwe na krzywdę ludzką serca.

1825 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 stycznia 2010 - 13:51

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza
na
Noworoczny Koncert Charytatywny
w wykonaniu
Chóru Stuligrosza – „Poznańskich Słowików”
który będzie miał miejsce:

- 23 stycznia o godz. 19.00 w kościele pw. Najświętszego Serca Jezusowego w Ełku (współorganizator - Ełckie Centrum Kultury)

- 24 stycznia w kościele pw. św. Apostołów Piotra i Pawła w Suwałkach (współorganizator Urząd Miejski w Suwałkach)

O godz. 12.00 - Uroczysta Msza Święta pod przewodnictwem Jego Ekscelencji Ks. Biskupa Jerzego Mazura, Biskupa Ełckiego, z udziałem „Poznańskich Słowików” - o godz. 13.30 koncert Chóru

Chór Chłopięcy i Męski Filharmonii Poznańskiej wykona koncert pt. „Słowicze kolędowanie”.

Patronat:
Koncert w Ełku - J. E. Ks. Bp Jerzy Mazur, Biskup Ełcki.
Koncert w Suwałkach - J. E. Ks. Bp Jerzy Mazur, Biskup Ełcki i Prezydent Miasta Suwałki.

W parafiach, centrali diecezjalnej Caritas oraz bezpośrednio przed koncertem będą rozprowadzane karty wstępu.(20 zł - dorośli i 5 zł – dzieci i młodzież do 16l.). Zebrane ofiary będą przeznaczone na działalność charytatywno-opiekuńczą diecezjalnej Caritas. Dzięki ofiarności i wrażliwym sercom ludzi, Caritas będzie mogła kontynuować dzieła miłosierdzia i spieszyć z pomocą potrzebującym.

Serdecznie zapraszamy!

2346 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Cóż to był za dzień!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 31 grudnia 2009 - 09:40

Czas Bożego Narodzenia i Nowego Roku to okres odpoczynku od obowiązków szkolnych. Od września to pierwsza taka długa przerwa, dlatego też przed opiekunami świetlicowymi stoi nie lada wyzwanie, aby ten czas wykorzystać aktywnie i mądrze, tak aby powrót do szkoły już w Nowym Roku 2010 nastąpił z umysłem otwartym i gotowym na nowe zadania i wyzwania.

2537 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Cóż to był za dzień!' (2828 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Drugie Okno Życia w diecezji ełckiej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 grudnia 2009 - 11:05

Z inicjatywy Jego Ekscelencji Ks. Biskupa Jerzego Mazura SVD Biskupa Ełckiego, wczoraj – w Święto Młodzianków Męczenników, zostało uroczyście poświęcone i otwarte Okno Życia im. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Suwałkach przy ul. Emilii Plater 2.

2555 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Drugie Okno Życia w diecezji ełckiej ' (3166 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już po świętach!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 grudnia 2009 - 17:13

Grudzień to był szczególny i bardzo pracowity miesiąc dla wolontariuszy i pracowników diecezjalnej Caritas. Wiele akcji, inicjatyw, przedsięwzięć i spotkań. Wszyscy często w biegu, bo przecież jest jeszcze tylu ludzi, którym trzeba pomóc, tyle ważnych spraw, które trzeba załatwić, tyle problemów, które trzeba rozwiązać przed Bożym Narodzeniem.

2756 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już po świętach!' (5268 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213223233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,203083 Seconds