Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Ania Budnik potrzebuje naszej pomocy!

Autor: Admin Dodano: środa, 18 maja 2011 - 14:35

Najmłodszą podopieczną Caritas Diecezji Ełckiej jest Ania Budnik, która urodziła się 17 lipca 2008 r. jako wcześniak w ósmym miesiącu ciąży. Do trzeciego miesiąca jej rozwój nie budził większych zastrzeżeń. Kontakt dziecka ze światem zewnętrznym był zachowany, uśmiechała się, wodziła wzrokiem za przedmiotami oraz osobami. W trzecim miesiącu życia otrzymała obowiązkową szczepionkę, która prawdopodobnie spowodowała zmiany neurologiczne. Obecnie, dziewczynka większość swojego życia spędza w szpitalach (Ełk, Olsztyn, Białystok, Warszawa).

Pomóżmy dzieciom
2633 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ania Budnik potrzebuje naszej pomocy!' (1480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WSPÓŁPRACA Z POWIATEM EŁCKIM 2011

Autor: Admin Dodano: środa, 18 maja 2011 - 14:25

Caritas Diecezji Ełckiej od 7 lat wspiera najuboższych i najbardziej potrzebujących z terenu diecezji ełckiej dzięki realizacji europejskiego programu pomocowego PEAD. Pomimo trudności i dużych nakładów programowych zadanie realizowane było wyłącznie ze środków finansowych pochodzących z budżetu Caritas Polska i dzięki środkom własnym ełckiej Caritas. Aby pomoc ta mogła docierać do coraz większej liczby społeczności lokalnej otrzymaliśmy wsparcie finansowe ze Starostwa Powiatowego w Ełku.

2399 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WSPÓŁPRACA Z POWIATEM EŁCKIM 2011' (477 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poznaj swojego sąsiada

Autor: Admin Dodano: środa, 18 maja 2011 - 14:21

Podlasie jest regionem Polski, na którym zamieszkuje wiele mniejszości narodowych i etnicznych. W związku z tym Caritas Diecezji Ełckiej wyszła z inicjatywą zorganizowania warsztatów poświęconych takim mniejszościom, jak: Tatarzy, Litwini, Romowie, Rosjanie. Odbywać się one będą w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Coraggio - odwagi” w Augustowie. Warsztaty będą realizowane w ramach projektu „Z sąsiadem z Pan Brat” współfinansowanego ze środków Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Białymstoku.

2338 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poznaj swojego sąsiada' (723 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŁAGIEWNIKI 2011

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 maja 2011 - 08:01

W dniu 7 maja br. odbyła się VIII Ogólnopolska Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy do sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie – Łagiewnikach. Ze wszystkich archidiecezji i diecezji w Polsce przybyło ok. 2 tysięcy pielgrzymów, którzy wspólną modlitwą i uczestniczeniem w Eucharystii dziękowali Panu Bogu za beatyfikację naszego zmarłego papieża Jana Pawła II.

2157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŁAGIEWNIKI 2011' (5761 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WARSZTATY KULTUROWE W ORŁOWIE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 maja 2011 - 07:59

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza dzieci i młodzież (w wieku od 6 do 16 lat) do wzięcia udziału w warsztatach kulturoznawczych, które będą odbywać się w świetlicy Promyk Dnia w Orłowie. Zadanie realizowane jest w ramach I edycji programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów” Fundacji Banku Zachodniego WBK.

W trakcie zajęć beneficjenci będą poznawać wybrane kraje świata. Spotkania będą wzbogacane zajęciami tanecznymi i plastycznymi, inspirowanymi tymi krajami.

2266 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WARSZTATY KULTUROWE W ORŁOWIE' (606 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU