Kolonie 2017

Międzynarodowy Rok Wolontariatu.

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:38

26 listopada 2009 roku Rada Unii Europejskiej podjęła decyzję o ustanowieniu roku 2011 „Europejskim Rokiem Działalności Wolontariackiej na rzecz aktywnego obywatelstwa.” Od lipca do końca roku będzie trwała polska Prezydencja w Unii Europejskiej. Taki splot wydarzeń daje prawdopodobnie jedyną w swoim rodzaju okazję do podkreślenia rangi i znaczenia wolontariatu w naszym kraju. Polski rząd będzie w szczególny sposób włączał wolontariuszy w wydarzenia i działania w tym okresie. Niewątpliwie pozwoli to rozpromować idee wolontariatu, złamać pokutujące nadal w dość szerokich kręgach przekonanie, że wolontariat to tylko bardziej nowoczesna nazwa osławionego przez poprzedni ustrój „czynu społecznego”. Aktywna postawa obywatelska staje na piedestale i zostaje doceniona. Jednak to, na jaką skalę zostanie ta sytuacja wykorzystana we wszystkich regionach, pozostaje w gestii lokalnej administracji.

2616 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Rok Wolontariatu.' (6286 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:11

W naszej Świetlicy – Centrum „Quo Vadis” przy ulicy 3 Maja 10 w Ełku dzieci nie mogą narzekać na nudę. Codziennie dzieje się coś nowego. Organizowane są zajęcia plastyczne, literackie, taneczne, a także teatralne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Żeby obudzić w dzieciach ducha rywalizacji i współpracy w grupie organizowane są zajęcia o różnej tematyce. W tym roku takie zajęcia już się odbyły i spotkały się z dużym zainteresowaniem. Podczas konkursu wiedzy zimowej dzieci bawiły się doskonale.

Wakacyjna akcja Caritas
1768 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy' (3988 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka ,,Kolęduje w Tobie moje serce"

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 12:56

Dnia 16 stycznia 2011r. w niedzielę w parafii p. w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Olszewie Węgorzewskim uczniowie z klasy drugiej i szóstej ze Szkoły Podstawowej w Sobiechach przedstawili jasełka pt. ,,Kolęduje w Tobie moje serce". Nad przygotowaniem występu artystycznego, scenografii i kostiumów czuwali Państwo Zofia i Andrzej Langer.

2036 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka ,,Kolęduje w Tobie moje serce"' (924 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Migawka – 3 dni z życia Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 12:40

W grudniu 2010 roku Gołdapski WTZ zamyka roczny program terapeutyczno-rehabilitacyjny z osobami niepełnosprawnymi z terenu gmin Banie Mazurskie, Dubeninki oraz Gołdap. Już od października zajęcia Warsztatu zdeterminowane były przygotowaniami do świąt Bożego Narodzenia. Pracownia Biblioteczno-Teatralna pod kierownictwem instruktorki pani Doroty Łasicy przygotowała „Jasełka”, w których biblijne postacie zagrali wszyscy uczestnicy WTZ.

Warsztaty i szkolenia
2448 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Migawka – 3 dni z życia Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi' (2510 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Akademia Bezpiecznego Surfowania”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 stycznia 2011 - 13:52

Od dnia 24 stycznia 2011 roku rusza pierwszy etap realizacji projektu „ABS w sieci czyli Akademia Bezpiecznego Surfowania”. Projekt jest finansowany ze środków The Velux Foundations w ramach programu mikrograntów „Bezpieczne dzieciństwo” Fundacji Dzieci Niczyje. Realizatorem projektu jest Caritas Diecezji Ełckiej. Głównym celem projektu jest zapoznanie dzieci i młodzieży oraz rodziców z tematyką zagrożeń jakie czyhają na nie w internecie. Projekt zakłada nawiązanie trójstronnego dialogu między młodzieżą, dziećmi i rodzicami.

1486 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Akademia Bezpiecznego Surfowania”' (2244 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU