Kolonie 2017

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 października 2010 - 12:42

Już 102 opiekunów osób z niepełnosprawnością ruchową skorzystało z warsztatów promujących aktywność społeczno-zawodową wśród osób z otoczenia osób niepełnosprawnych organizowanych przez Caritas w 7 Biurach Projektu Caritas Polska w całym kraju. Najwięcej bo aż 20 opiekunów uczestniczyło w warsztatach organizowanych w Biurze Projektu Caritas Polska w Orzyszu.

Warsztaty i szkolenia
2156 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CARITAS PROMUJE AKTYWNOŚĆ SPOŁECZNO-ZAWODOWĄ OSÓB Z OTOCZENIA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ' (2967 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nikt nie może żyć dla samego siebie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 października 2010 - 10:00

„Czyńcie jak Ja wam uczyniłem” (por. J 13,15)

Pod takim hasłem obchodziliśmy w tym roku 66. Tydzień Miłosierdzia Bożego. Wychodząc naprzeciw słowom Chrystusa, które skierował do swoich uczniów podczas ostatniej wieczerzy, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała tydzień pełen niespodzianek kulinarnych. W Parku Solidarności, w centrum miasta został przygotowany czerwony namiot Caritas, w którym były rozdawane kanapki, ciasto, pączki, faworki, jabłka i gorący posiłek przygotowany przez kucharki z Domu Dziennego Pobytu im. św. Ojca Pio w Ełku. Każdy mógł się poczęstować a głodnych i spragnionych było bardzo dużo.

2024 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nikt nie może żyć dla samego siebie' (951 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODZIĘKOWANIE

Autor: Admin Dodano: piątek, 08 października 2010 - 04:18

” Jeżeli robimy wszystko z potrzeby serca, to zawsze zbierzemy obfity plon.”

Dnia 22 września 2010 roku w trakcie obchodów dwudziestolecia istnienia Agencji Rynku Rolnego, na ręce dyrektora Caritas Polska ks. Mariana Subocza, został przekazany medal Prezesa ARR przez pana Władysława Łukasik. Medal został przyznany za pomoc i wsparcie we wdrażaniu i realizacji Programu Unijnego "Dostarczanie Nadwyżek Żywności dla Najuboższej Ludności UE - PEAD ". Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w tym programie z dużym zaangażowaniem już 7 lat. Każdego miesiąca żywność trafia do 22 tys. potrzebujących, dla których jest to znacząca pomoc i oszczędność w skromnym budżecie rodzinnym.

2175 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODZIĘKOWANIE' (1053 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie warsztatów „na miejscu” dla osób niepełnosprawnych

Autor: Admin Dodano: piątek, 08 października 2010 - 04:14

W dniach 28 września – 4 października 2010 roku w ośrodku Caritas w Orzyszu odbyły się warsztaty poszukiwania pracy „na miejscu” dla osób niepełnosprawnych ruchowo. Wzięło w nich udział dziesięć osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności w wieku 20-58 lat, w tym 5 kobiet i 5 mężczyzn.

Warsztaty i szkolenia
1664 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie warsztatów „na miejscu” dla osób niepełnosprawnych ' (1613 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
66. Tydzień Miłosierdzia pod hasłem „Czyńcie, jak Ja wam uczyniłem”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 października 2010 - 04:38

Tradycyjnie już na początku października Kościół w Polsce obchodzi Tydzień Miłosierdzia. Idea obchodzenia – najpierw 1 dnia – a potem tygodnia miłosierdzia – powstała wśród dyrektorów diecezjalnych Caritas na ogólnopolskim zjeździe w lutym 1937 r. i bardzo szybko upowszechniła się w całej Polsce.

2950 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '66. Tydzień Miłosierdzia pod hasłem „Czyńcie, jak Ja wam uczyniłem” ' (13212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,206577 Seconds