Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Wolontariusze SKC nad Zatoką Gdańską

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lipca 2019 - 22:27

Młodzież działająca w Szkolnym Kole Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Ełku przez cały rok podejmowała trud niesienia pomocy tym, którzy na nią oczekiwali. Czynnie włączyli się m.in. w kampanię „Pola Nadziei” na rzecz hospicjum dla dzieci chorych onkologicznie, w dzieło ,,Adopcja na odległość” i „Razem na Święta” oraz wiele innych ważnych i potrzebnych akcji na rzecz potrzebujących. W ramach podziękowania za wysiłek włożony w wolontariat w lipcu 2019 r. wzięli udział w dwóch 5-dniowych rejsach żeglarskich po Zatoce Gdańskiej. Opiekę nad młodzieżą sprawowali: p. Hanna Gutowska - nauczyciel religii i opiekun SKC oraz p. Piotr Wocial - nauczyciel wychowania fizycznego.

566 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze SKC nad Zatoką Gdańską' (3156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 lipca 2019 - 21:55

Jesteś osobą z niepełnosprawnością, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić
z nimi do kina?

Udział w projekcie „Akademia wspierania samodzielności” będzie dla Ciebie okazją do zmiany otoczenia, poznania nowych osób, a także nabycia umiejętności. Zajęcia w formie wyjazdowej obejmować będą spotkania z dietetykiem, zajęcia ruchowe, kulinarne, animacyjne i integracyjne.

442 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie' (1165 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„KAWIARENKA SENIORLANA II” – CIEKAWA OFERTA DLA SENIORÓW

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 lipca 2019 - 21:50

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza wszystkich zainteresowanych seniorów zamieszkujących na terenie powiatu ełckiego do udziału w projekcie „Kawiarenka Senioralna II”. Warunkiem uczestnictwa w projekcie jest ukończenie 60 roku życia oraz wypełnienie formularza rekrutacyjnego.

410 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„KAWIARENKA SENIORLANA II” – CIEKAWA OFERTA DLA SENIORÓW ' (990 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Intensywna praca z seniorami i dla seniorów

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lipca 2019 - 15:00

Grupa 50 seniorów z powiatu ełckiego od maja regularnie uczestniczy w zajęciach, które odbywają się w ramach projektu pod nazwą „Oferta dla seniora III” dofinansowanego ze środków Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

470 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Intensywna praca z seniorami i dla seniorów' (3193 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Letni wypoczynek dla dzieci rolników

Autor: Admin Dodano: środa, 26 czerwca 2019 - 22:59

Trwają wakacje. Dnia 24 czerwca br. rozpoczął się kolejny turnus letnich kolonii organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej. Biorą w nim udział dzieci rolników z terenu dwóch województw: podlaskiego i warmińsko-mazurskiego. Koloniści zakwaterowani są w ośrodku „Arka” w Orzyszu.

243 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Letni wypoczynek dla dzieci rolników' (3836 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111121314151617181920212223242526272829303132333435455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345355365375   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%