Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 stycznia 2014 - 14:33

W Polsce aż 30,8 % osób zagrożonych wykluczeniem społecznym stanowią dzieci do 17 roku życia. Dzieciństwo w biedzie wiąże się z brakiem zabawek, odzieży, przyborów szkolnych oraz jedzenia. Aby zapobiegać tym negatywnym zjawiskom Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w Programie „Skrzydła”.

Co to jest program ,,Skrzydła’’ i w jakim celu on powstał?

Skrzydła
3099 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zachęcić wszystkich ludzi dobrej woli o włączenie się w realizację programu,, Skrzydła’'. ' (5688 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziękowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 stycznia 2014 - 13:21

Organizatorzy Orszaku Trzech Króli w Ełku składają serdecznie podziękowania wszystkim, którzy w nim uczestniczyli oraz udzielili wsparcia podczas organizacji pierwszego ełckiego Orszaku Trzech Króli. Jesteśmy ogromnie wdzięczni za okazaną pomoc i życzliwość. Bez Państwa nie bylibyśmy w stanie tak radośnie obchodzić Święta Objawienia Pańskiego.

2896 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziękowanie' (1753 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Razem łatwiej…czas na podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2013 - 15:14

Zakończyła się realizacja projektu „Razem łatwiej – aktywizacja społeczna osób z upośledzeniem umysłowym” realizowanego i współfinansowanego ze środków Ministra Pracy i Polityki Społecznej.

3390 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Razem łatwiej…czas na podsumowanie' (3363 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizacja osób starszych szansą na szczęśliwe starzenie się

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2013 - 08:32

O tym, starość nie musi oznaczać bierności, a wręcz przeciwnie może być czasem aktywnej realizacji własnych pasji i marzeń, przekonało się 100 osób powyżej 60 roku życia z gmin: Ełk, Prostki, Stare Juchy oraz Kalinowo. Caritas Diecezji Ełckiej oraz Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku od kwietnia do grudnia 2013r. realizowały projekt „Szczęśliwy senior, to aktywny i zdrowy senior”, który dał osobom starszym szansę aktywnego i twórczego spędzenia wolnego czasu mimo podeszłego wieku. Projekt obejmował warsztaty wyjazdowe połączone ze szkoleniami, spotkania seniorów oraz wizyty pielęgniarki, rehabilitantki w domach niepełnosprawnych osób starszych.

2312 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacja osób starszych szansą na szczęśliwe starzenie się' (2300 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2013 - 08:32

Tradycyjnie już - jak co roku - Caritas Diecezji Ełckiej w Święta Bożego Narodzenia nie zapomniała o osobach najbardziej potrzebujących z terenu miasta Ełku i nie tylko. Z myślą o nich, w dniu 24 grudnia, zostały przygotowała dwie wigilie.

1537 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia z Caritas Diecezji Ełckiej' (1792 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197207217227237247257267277287297307317327337347357367   >