Kolonie 2017

Festyn już za nami...

„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 lutego 2011 - 13:57

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt „Zimowisko w świecie bajki i magii” współfinansowany przez Urząd Miasta w Ełku. W ramach zaplanowanych działań, w dniu 3 lutego b. r. zorganizował kulig, w którym wzięło udział czterdziestu podopiecznych uczęszczających na zimowisko.

1647 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (525 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PIERWSZE, KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 lutego 2011 - 07:14

„ Jest wiele takich prostych czynności, które służą tobie i innym – kiedy je wykonujesz pomyśl o tym. Rób to najlepiej, jak potrafisz – są tego warte.”
(Antonio Peregrino)

W dniu 29 stycznia br. odbyło się pierwsze kwartalne szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Domu Księży Emerytów w Augustowie oraz w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. W szkoleniu uczestniczyło ok. 100 osób. W Augustowie spotkanie poprowadził ks. dr Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, a w Ełku spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, ks. Jacek Nogowski i Anna Rudzińska – opiekun PZC.

2326 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PIERWSZE, KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (4339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAMIAST FISKUSOWI, PODARUJ CZŁOWIEKOWI

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 14:26

PRZEKAŻ 1%
Ludziom starszym i chorym

Zgodnie z ustawą z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie oraz znowelizowaną ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych, kolejny raz mogą Państwo zdecydować o przekazaniu 1% swego podatku należnego za poprzedni rok podatkowy na rzecz organizacji pożytku publicznego. Ustawowo ostateczny termin składania zeznań podatkowych ma nastąpić do 30 kwietnia roku następującego po roku podatkowym. Za rok 2010 należy złożyć zaznanie najpóźniej do 2 maja 2011 roku (30 kwietnia przypada w sobotę).

2056 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAMIAST FISKUSOWI, PODARUJ CZŁOWIEKOWI' (3306 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 14:09

W związku ze złożoną ofertą na realizację zadania: edukacyjna opieka wychowawcza – wypoczynek letni i zimowy dzieci i młodzieży oraz otrzymanym dofinansowaniem z budżetu MIASTA EŁKU na organizację wypoczynku zimowego zapraszamy do udziału w projekcie „Zimowisko w świecie bajki i magii”. W okresie ferii zimowych, tzn. od 24 stycznia 2011r. do 04 lutego 2011r. odbywają się bezpłatne, twórcze zajęcia dla dzieci i młodzieży z terenu Miasta Ełku.

1815 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oskar Wawiórko - Fadrowski

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:57

„Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej – mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie.”
Ze słowami Juliana Ejsmonda zgodzi się każdy z nas. Jeden mały uśmiech dziecka jest jak światełko w tunelu, które rozwidnia nam codzienne szare dni. Nie zawsze jednak można dostrzec radość u tych małych „iskierek Bożych”. Najlepiej wiedzą o tym rodzice, którym zachorowało dziecko, a diagnoza postawiona przez lekarza często brzmi jak wyrok. Bezradność, niemoc, niepokój o przyszłość – nie tą za kilka, kilkanaście lat, ale o tę najbliższą: dni, tygodnie, miesiące.

Pomóżmy dzieciom
3743 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oskar Wawiórko - Fadrowski' (5799 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193203213223233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU