Bal Karnawałowy w Punkcie Dziennej Opieki nad Dzieckiem w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 lutego 2013 - 14:46

Karnawał to doskonały czas na organizowanie balów i zabaw nie tylko dla dorosłych, ale również i dla dzieci. Dnia 31 stycznia br. w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbył się „Bal karnawałowy”. Na bal przybyły wszystkie przedszkolaki oraz ich rodzeństwo. Dzieci były przebrane w kolorowe stroje wcielając się w postacie bajkowe m.in. Spiderman, Błazen, Pirat, Motylek, Kubuś Puchatek, Sowa, Księżniczka, Żołnierz, Marynarz.

1442 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bal Karnawałowy w Punkcie Dziennej Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (1071 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DOŁĄCZ DO CENTRUM MŁODZIEŻOWEGO W AUGUSTOWIE!!!

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 lutego 2013 - 13:34

Centrum Młodzieżowe im. Jana Pawła II "Coraggio - Odwagi" w Augustowie, to placówka, która funkcjonuje od 23 czerwca 2007 roku. Każdego dnia odwiedza ją od kilku do kilkunastu osób, w wieku od 5 do 16 lat. Mogą oni tam spędzać wolny czas po szkole, wśród rówieśników. Opiekę nad nimi sprawuje animatorka z wykształceniem pedagogicznym. Do jej obowiązków należy organizacja zajęć dla dzieci i młodzieży (plastyczne, muzyczne), pomoc w odrabianiu lekcji. Dużym zainteresowaniem cieszą się zajęcia z zakresu koralików, chętnie w nich uczestniczą zarówno dziewczęta, jak i chłopacy. Podopieczni świetlicy mogą także korzystać z komputerów z dostępem do Internetu.

1857 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DOŁĄCZ DO CENTRUM MŁODZIEŻOWEGO W AUGUSTOWIE!!!' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taniec i basen alternatywą dla telewizora

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 lutego 2013 - 13:22

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi 5 świetlic dla dzieci i młodzieży na terenie diecezji. Jedną z nich jest Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" w Piszu. Każdego dnia tę placówkę odwiedza ok. 20 osób, w wieku od 5 do 18 lat. Z myślą o nich i ich potrzebach realizujemy liczne działania, mające na celu wzbogacenie oferty programowej świetlicy.

1884 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taniec i basen alternatywą dla telewizora' (1326 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 stycznia 2013 - 13:32

22 stycznia br. o godzinie 15.00 w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbyła się uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka. Zaproszeni dziadkowie i rodziny „małych aktorów’ licznie przybyli, aby podziwiać występy swoich wnucząt i dzieci. Tym razem było to przedstawienie pt.: „Piekł dziadek babkę”. W roli głównej wystąpił dziadek (Kacper) i babcia (Luiza). Poza tym zagrali wnuczkowie, pies i kot.

1416 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Babci i Dziadka Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku' (1133 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ROK WIARY” CYKL WARSZTATÓW DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 stycznia 2013 - 14:18

„Zaprawdę, powiadam wam: Kto powie tej górze: "Podnieś się i rzuć się w morze", a nie wątpi w duszy, lecz wierzy, że spełni się to, co mówi, tak mu się stanie. Dlatego powiadam wam: Wszystko, o co w modlitwie prosicie, stanie się wam, tylko wierzcie, że otrzymacie. A kiedy stajecie do modlitwy, przebaczcie, jeśli macie co przeciw komu, aby także Ojciec wasz, który jest w niebie, przebaczył wam wykroczenia wasze”.
(Mk 11, 23-25)

W dniach 15, 16 i 17 stycznia 2013 roku miały miejsce kolejne warsztaty dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas. Warsztaty zorganizowano w sali przy Parafii Św. Aleksandra w Suwałkach, w sali Domu Księży Emerytów im. Jana Pawła II w Augustowie, w sali przy Parafii Najświętszej Marii Panny Królowej Polski w Olecku oraz w sali przy Parafii p.w. Matki Boskiej Ostrobramskiej Miłosierdzia w Piszu.

2852 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ROK WIARY” CYKL WARSZTATÓW DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (3947 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193203213223233243253263273283293303313323333343   >