Kolonie 2017

tekst alternatywny

PODRĘCZNIK DOBRYCH PRAKTYK OPUBLIKOWANY

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 stycznia 2012 - 14:01

PFRON wspólnie z 4 partnerami projektu opublikował właśnie podręcznik dobrych praktyk pracy z osobami z niepełnosprawnością ruchową. W Tworzeniu podręcznika uczestniczyli pracownicy Biur Projektów Caritas Polska. Podręcznik zredagował prof. nadzw. dr hab. Tomasz Tasiemski.

1780 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODRĘCZNIK DOBRYCH PRAKTYK OPUBLIKOWANY' (2941 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 stycznia 2012 - 10:23

Zgodnie z tradycją w tygodniu poprzedzającym Święta Bożego Narodzenia odbywa się w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku spotkanie jasełkowe, na które zapraszani są rodzice i goście. Tak też było 21 grudnia br. W role aktorów wcieliły się dzieci i na czas trwania przedstawienia, uwagę zebranych skupiali na sobie. A było na co popatrzeć.

1390 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (1126 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kiermasz świąteczny w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 stycznia 2012 - 10:16

W tym roku jak i w poprzednich latach dzięki uprzejmości Dyrekcji Szkoły Podstawowej Nr 7 w Giżycku mogliśmy zorganizować kiermasz świąteczny domowych wypieków w tejże szkole. Rodzice naszych dzieci z Dziennego Punktu Opieki nad Dzieckiem jak i niezastąpieni Dobrodzieje upiekli nam pyszne ciasta, które po atrakcyjnej cenie szybko się sprzedały.

1811 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kiermasz świąteczny w Giżycku' (643 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:57

Zwyczaj kolędowania misyjnego narodził się w krajach niemieckojęzycznych, gdzie kolęduje się z okazji Trzech Króli. W Polsce po raz pierwszy mali misjonarze ruszyli w świat z kolędą w 1993 roku z inicjatywy Papieskich Dzieł Misyjnych Dzieci. Dzięki polskim Kolędnikom Misyjnym w ostatnich latach zrealizowano kilkadziesiąt projektów w 9 krajach (w Sudanie, Wietnamie, na Filipinach, w Boliwii, Burkina Faso, Haiti i Indonezji, Republice Środkowoafrykańskiej oraz Peru). Celem akcji jest zbiórka pieniędzy na pomoc dzieciom w krajach misyjnych. Zgodnie z ideą Papieskiego Dzieła Misyjnego Dzieci zebranych ofiar nie można przeznaczać dla misjonarzy, a jedynie na projekty służące dzieciom.

1711 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Informacja o kolędowaniu wolontariuszy ze Szkolnych Kół Caritas na rzecz dzieci z krajów misyjnych ' (1615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czwarte Dziecko w Oknie Życia w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:55

W nocy z 27 na 28 grudnia b.r. o godzinie pierwszej w Oknie Życia mieszczącym się przy Domu św. Faustyny w Ełku znaleziono trzecie w tym roku niemowlę. Chłopczyk przebywa teraz w szpitalu. Po przeprowadzeniu kompleksowych badań wiemy, że dziecko jest zdrowe i mamy nadzieję, że niebawem będzie mogło trafić do oczekujących na niego rodziców. To czwarte dziecko, które trafi do swoich rodziców za pośrednictwem ełckiego okna. Na pewno znajdzie swój ciepły dom u ludzi, którzy czekają na jego przyjście z wielką radością i miłością. To już trzecie niemowlę w tym roku. Dotychczas był to chłopczyk w czerwcu i dziewczynka we wrześniu tego roku, którzy znaleźli rodzinę za pośrednictwem Katolickiego Ośrodka Adopcyjno–Opiekuńczego Diecezji Ełckiej. W przypadku tego dziecka będzie inaczej, gdyż ośrodek kończy swoją działalność 30 grudnia 2011 roku, tak więc nie będzie mógł brać udziału w procedurze przysposobienia.

1873 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czwarte Dziecko w Oknie Życia w Ełku' (797 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU