Kolonie 2017

Polsko-Koreańska wymiana młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 14:56

Trwa obecnie realizacja projektu współfinansowanego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej A to Polska właśnie poprzez zorganizowanie polsko-koreańskiej wymiany młodzieży. Celem projektu jest realizacja postanowień Memorandum o porozumieniu w sprawie wymiany młodzieży i sportu między Ministerstwem Edukacji Narodowej i Sportu RP i Ministerstwem Kultury i Turystyki Republiki Korei podpisanego 3 grudnia 2004 r.

3510 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Polsko-Koreańska wymiana młodzieży' (2818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje z Bogiem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 14:44

Wakacje to czas odpoczynku i relaksu po wielu trudach w trakcie roku szkolnego. Uczniowie w tym okresie roku regenerują siły przed zbliżającą się szkołą. Nie wszystkich rodziców stać na to, by zorganizować dzieciom wypoczynek letni. W odpowiedzi na trudną sytuację materialną młodych parafian mieszkających w diecezji Caritas, jak co roku postanowiła zorganizować wypoczynek letni dla ok. 430 dzieci i młodzieży z terenu diecezji ełckiej. Wezmą w nich udział młodzi ludzie w wieku od 10 do 16 lat. Łącznie zorganizujemy dla nich 8 turnusów, każdy z nich będzie trwać 8 dni. Nasi parafianie odpoczywać będą w schronisku parafialnym mieszczącym się na terenie parafii p.w. Matki Bożej Szkaplerznej w Świętajnie. Osoby biorące udział w koloniach zostały wytypowane przez księży proboszczów i prezesów parafialnych zespołów caritas. W procesie rekrutacji brane pod uwagę były przede wszystkim dwa aspekty: sytuacja materialna rodziny oraz liczba jej członków.

3224 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Bogiem' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:54

1 czerwca br. na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jego organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Urząd Miasta Ełku oraz Telewizja Polska. Tego dnia ponad 15.000 dzieci z całej diecezji ełckiej, z innych regionów Polski, a także z zagranicy skorzystało z atrakcji przygotowanych na placu.

2509 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka' (5563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:24

W dniu 2 czerwca br. Jego Ekscelencja ksiądz biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki dokonał uroczystego poświęcenia ośrodka skautingowego w Reglu. Powstanie ośrodka to kolejna inicjatywa ełckiej Caritas we współpracy z Jeronimo Martins Dystrybucja, właścicielem sieci sklepów Biedronka.

1953 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu' (2144 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:10

Na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 283/2010 z dnia 17 listopada 2010 r. nr sygn. DZiK-VI-632-216-107/10/ISk) Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3-go Maja, 19-300 Ełk) przeprowadziła na terenie woj. podlaskiego i warmińsko- mazurskiego w terminie od 9 grudnia 2010 r. do 30 czerwca 2011 r. trzy zbiórki żywności w formie zbierania produktów żywnościowych i przekazania ich najbardziej potrzebującym osobom zamieszkałym na terenie diecezji oraz podległym placówkom prowadzonym przez ełcką Caritas. Podczas trzech zbiórek żywności zebrano ogółem 36 360,28kg produktów żywnościowych, które zostały przekazane najbardziej potrzebującym osobom, zamieszkałym na terenie diecezji ełckiej.

2402 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wynikach zbiórki publicznej przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10) na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 283/2010 z dnia 17 listopada 2010 r.' (3470 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,199661 Seconds