Kolonie 2017

Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 grudnia 2011 - 13:39

Niezwykłe odwiedziny - tak można byłoby określić przyjazd naszych młodych przyjaciół i ich opiekunów do naszego domu w Giżycku.

Ta niezwykła wizyta, która odbyła się 30 listopada br. budziła w nas ogromne poruszenie i zainteresowanie. Grupa naszych przyjaciół w liczbie 21 osób przyjechała do nas z Skovde i Tidaholm. Byli to uczniowie specjalnego ośrodka dla młodzieży, pozwalającego na ich usamodzielnienie i samodzielne funkcjonowanie w społeczeństwie. Przebywająca tam młodzież w wieku od 18 do 24 lat przebywa w ośrodku od kilku miesięcy do kilku lat.

1208 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku' (1904 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 grudnia 2011 - 11:35

Już 6 grudnia 2011 roku Mikołaj z wielkim workiem prezentów na plecach dotrze do podopiecznych Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II Bóg jest miłością w Piszu. Tydzień później tj. 13 grudnia odwiedzi również dzieci w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II Samarytańskie dzieło w Olecku. Obie uroczystości odbędą się w ramach akcji Qurier Świętego Mikołaja, której organizatorem jest Fundacja Przyjaciółka.

1284 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku' (2092 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 listopada 2011 - 13:55

Wspólne spotkania dają siłę i wiarę w to co robimy

W dniu 26 listopada 2011 r. w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Było to czwarte, a zarazem ostatnie spotkanie w tym roku. W spotkaniu uczestniczyło 81 przedstawicieli z 54 Parafialnych Zespołów Caritas. Przewodniczył mu ks. Dariusz Kruczyński - Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej. Po powitaniu wszystkich przybyłych osób oraz wspólnej modlitwie, Dyrektor Caritas poruszył bardzo ważne tematy dotyczące akcji przeprowadzanych przez Caritas.

Parafialne Zespoły Caritas
1383 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (2953 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Andrzejkowy wieczór w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 listopada 2011 - 13:33

Ową przyszłość dziś bez wielkich mozołów
Wskazać może wosk stopiony lub ołów,
Gdy swobodną kroplą w wodę upadnie.
Rzecz ciekawa co tam z niego się złoży...
Pewno młodzian urodziwy a hoży.

Władysław Sabowski

Andrzejkowy wieczór większość z nas chciałaby spędzić wyjątkowo – to ostatnia okazja przed Adwentem, by się wyszumieć i porządnie zabawić. Trzeba tylko zadbać o nastrój, wróżby i – oczywiście – o coś na ząb.

1720 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Andrzejkowy wieczór w Giżycku' (1595 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozpoczyna się akcja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 listopada 2011 - 14:41

Trwa już XVIII edycja kampanii polegającej na rozprowadzaniu świec wigilijnych, które zapalone na świątecznym stole 24 grudnia będą symbolem solidarności z dziećmi pochodzącymi z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. Tradycyjnie rozprowadzanie świec będzie trwało przez cały okres adwentu. Wigilijne świece płoną podczas wieczerzy wigilijnej na stołach naszych rodaków na Białorusi, Ukrainie, Litwie, w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Stanach Zjednoczonych, Włoszech i wielu innych krajach.

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
1286 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczyna się akcja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom' (2368 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU