Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Poznaj swojego sąsiada

Autor: Admin Dodano: środa, 18 maja 2011 - 14:21

Podlasie jest regionem Polski, na którym zamieszkuje wiele mniejszości narodowych i etnicznych. W związku z tym Caritas Diecezji Ełckiej wyszła z inicjatywą zorganizowania warsztatów poświęconych takim mniejszościom, jak: Tatarzy, Litwini, Romowie, Rosjanie. Odbywać się one będą w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Coraggio - odwagi” w Augustowie. Warsztaty będą realizowane w ramach projektu „Z sąsiadem z Pan Brat” współfinansowanego ze środków Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Białymstoku.

2313 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poznaj swojego sąsiada' (723 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŁAGIEWNIKI 2011

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 maja 2011 - 08:01

W dniu 7 maja br. odbyła się VIII Ogólnopolska Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy do sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie – Łagiewnikach. Ze wszystkich archidiecezji i diecezji w Polsce przybyło ok. 2 tysięcy pielgrzymów, którzy wspólną modlitwą i uczestniczeniem w Eucharystii dziękowali Panu Bogu za beatyfikację naszego zmarłego papieża Jana Pawła II.

2114 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŁAGIEWNIKI 2011' (5761 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WARSZTATY KULTUROWE W ORŁOWIE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 maja 2011 - 07:59

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza dzieci i młodzież (w wieku od 6 do 16 lat) do wzięcia udziału w warsztatach kulturoznawczych, które będą odbywać się w świetlicy Promyk Dnia w Orłowie. Zadanie realizowane jest w ramach I edycji programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów” Fundacji Banku Zachodniego WBK.

W trakcie zajęć beneficjenci będą poznawać wybrane kraje świata. Spotkania będą wzbogacane zajęciami tanecznymi i plastycznymi, inspirowanymi tymi krajami.

2231 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WARSZTATY KULTUROWE W ORŁOWIE' (606 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: środa, 04 maja 2011 - 02:01

26 kwietnia, pierwszy dzień po Świętach Wielkanocnych był dniem skupienia parafialnych zespołów i szkolnych kół Caritas. Spotkanie odbyło się w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w parafii pw. Chrystusa Sługi w Ełku. Czas wspólnej modlitwy wolontariuszy rozpoczęto Nabożeństwem – Nowenną przed świętem Bożego Miłosierdzia.

1667 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (3130 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNE ŚNIADANIE W DOMU ŚW. OJCA PIO

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 kwietnia 2011 - 11:04

Święta Wielkanocne to wyjątkowy okres w roku i najważniejsze święto chrześcijańskie upamiętniające śmierć i zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa. Stało się już tradycją, że każdego roku w Domu św. Ojca Pio Caritas Diecezji Ełckiej przygotowuje osobom bezdomnym, skrzywdzonym przez los oraz samotnym śniadanie wielkanocne.

2291 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNE ŚNIADANIE W DOMU ŚW. OJCA PIO' (919 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183193203213223233243253263273283293   >

Page created in 0,193325 Seconds