Kolonie 2017

Nie zapominamy o bezdomnych

Autor: Admin Dodano: środa, 14 grudnia 2016 - 07:04

W ełckiej Noclegowni oraz Domu Dziennego Pobytu prowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej dobiega końca realizacja zadania publicznego pod tytułem „Dom im. św. Ojca Pio w Ełku”, realizowanego w ramach Programu Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający rozwiązywanie problemu bezdomności”, cel 3 - Zmiana standardów placówek świadczących usługi dla osób bezdomnych tj.: ogrzewalni, noclegowni i schronisk dla osób bezdomnych.

122 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie zapominamy o bezdomnych ' (1504 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 grudnia 2016 - 11:23

Na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 2016/4210/OR z dnia 18 listopada 2016 r. Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 9 – 10 grudnia 2016 r. przeprowadziła Zbiórkę Żywności, która przebiegała pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. W zbiórce wzięło udział ok. 900 wolontariuszy w 125 sklepach. W samym Ełku do akcji włączyło się 25 sklepów w których zostało zebrane ponad 2 tony żywności. Do zbiórki przyłączyło się 25 miejscowości na terenie których zebrano ponad 8 ton.

196 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (391 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE 2016

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 grudnia 2016 - 11:22

Dnia 16.12.2016 r. o godz. 15.00 odbędą się warsztaty kulinarne, dietetyczne i program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania o nie marnowaniu żywności dla osób, które korzystają w formie paczek żywnościowych z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, Podprogram 2016

Warsztaty odbędą się w Caritas Diecezji Ełckiej

w Ełku przy ulicy ks. prał. Mariana Szczęsnego 1

204 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE 2016' (309 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rodzinne warsztaty świąteczne z Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 grudnia 2016 - 08:11

Serdecznie zapraszamy 16 grudnia 2016r. o godz. 15.00
całe rodziny (dorosłych i dzieci)
na bezpłatne warsztaty świąteczne z Caritas

Tego dnia przygotowaliśmy szereg atrakcji przedświątecznych. Osoby dorosłe wezmą udział w warsztatach kulinarnych z przygotowania potraw świątecznych. Sałatka ze śledzia, pierogi z kapustą i grzybami, uszka, tradycyjne łazanki, zupa rybna to tylko niektóre propozycje dla uczestników zajęć. Oprócz gotowych przepisów kulinarnych, będą udzielane porady dietetyczne oraz informacje jak przeciwdziałać marnowaniu żywności. Wspólnie udekorujemy dla Was świąteczny stół i spróbujemy przygotowanych dań. Wszystko w radosnej atmosferze przy kawie.

245 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rodzinne warsztaty świąteczne z Caritas' (1345 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
GALA WOLONTARIATU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 grudnia 2016 - 12:50

Miesiąc grudzień to szczególny okres dla wszystkich Wolontariuszy na całym świecie. Praca, którą wykonuje się za darmo, z potrzeby serca, jest istotnie bezcenna. W celu wyrażenia uznania dla trudu wolontariuszy na całym świecie, z inicjatywy ONZ, obchodzony jest od 1986 roku Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. To doskonała okazja, by uświadomić społeczeństwu wysiłek, jaki wkładają rozmaite organizacje pożytku publicznego w niesienie pomocy innym, zarówno na poziomie lokalnym, krajowym, jak i globalnym.

220 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'GALA WOLONTARIATU' (3597 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282930313233435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU