Nowe pomieszczenia do prowadzenia zajęć profilaktycznych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 07 listopada 2013 - 22:35

Caritas Diecezji Ełckiej pozyskała z budżetu Urzędu Miasta w Ełku środki na realizację zadania publicznego pn. „Wyposażenie pomieszczeń do zajęć z profilaktyki uzależnień”. W ramach zadania w nowo powstałym Centrum Pomocy Społecznej i Medycznej dla Matki i Dziecka w Ełku wyposażone zostaną dwa pomieszczenia. Pierwsze z nich to gabinet do konsultacji indywidualnych.

Urząd Miasta Ełk
2506 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowe pomieszczenia do prowadzenia zajęć profilaktycznych' (493 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Znicze Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 07 listopada 2013 - 22:35

Jak co roku, przed Dniem Wszystkich Świętych oraz Dniem Zadusznym, wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas rozprowadzali znicze Caritas. W tym roku sprzedaż zniczy opatrzonych logo Caritas odbywała się w dniu 31 października przed bramą główną Cmentarza Komunalnego w Ełku. Kilkuosobowa grupa wolontariuszek mimo chłodu dzielnie trwała na stanowisku.

1481 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Znicze Caritas' (255 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Caritas w akcji

Autor: Admin Dodano: czwartek, 07 listopada 2013 - 14:15

W poniedziałek 28 października 2013 r. wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas oraz Szkolnych Kół Caritas uczestniczyli w akcji sprzątania opuszczonych, zaniedbanych lub zapomnianych grobów na Cmentarzu Komunalnym w Ełku.

1455 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Caritas w akcji' (699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 listopada 2013 - 09:26

Oliwia Gandecka z Zielonej Góry kilka dni temu obchodziła swoje szóste urodziny. Była to niezwykła uroczystość dla tej małej dziewczynki, która od roku choruje na białaczkę. Jej marzeniem było, żeby na swoje urodziny dostać jak najwięcej pocztówek z życzeniami. I tak się stało, że cały świat zmobilizował się do tego, żeby zadowolić tą małą istotkę. Kartek zaadresowanych do Oliwki przyszło milion.

2527 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Centrum Młodzieżowego "Quo Vadis" dołączyły się do ,, Kartki urodzinowej dla Oliwii’’' (1330 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ratownicy medyczni w Punkcie Przedszkolnym w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 listopada 2013 - 09:19

W dniu 16 października br. w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się spotkanie młodzieży uczącej się na ratowników medycznych z przedszkolakami. Dzieci zdobyły praktyczną wiedzę z zakresu udzielania pierwszej pomocy. Jednym z najciekawszych dla przedszkolaków, a zarazem bardzo ważnym punktem spotkania, były praktyczne ćwiczenia na fantomie.

1760 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ratownicy medyczni w Punkcie Przedszkolnym w Giżycku' (1267 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177187197207217227237247257267277287297307317327337347   >