Kolonie 2017

Dzienny Punkt Opieki Nad Dzieckiem w Augustowie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 stycznia 2012 - 09:43

Caritas Diecezji Ełckiej od 2011 roku prowadzi Dzienny Punkt Opieki Nad Dzieckiem w Augustowie (ul. Skorupki 6). Liczba oferowanych miejsc wynosi – 15. Do placówki można zapisywać dzieci w wieku od 3 do 5 lat. Rodzice zainteresowani zapisaniem do niej dziecka oraz uzyskaniem szczegółowych informacji proszeni są o kontakt z jej opiekunem w dni robocze, w godzinach 7-15.

1582 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzienny Punkt Opieki Nad Dzieckiem w Augustowie' (1241 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODRĘCZNIK DOBRYCH PRAKTYK OPUBLIKOWANY

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 stycznia 2012 - 14:01

PFRON wspólnie z 4 partnerami projektu opublikował właśnie podręcznik dobrych praktyk pracy z osobami z niepełnosprawnością ruchową. W Tworzeniu podręcznika uczestniczyli pracownicy Biur Projektów Caritas Polska. Podręcznik zredagował prof. nadzw. dr hab. Tomasz Tasiemski.

1760 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODRĘCZNIK DOBRYCH PRAKTYK OPUBLIKOWANY' (2941 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 stycznia 2012 - 10:23

Zgodnie z tradycją w tygodniu poprzedzającym Święta Bożego Narodzenia odbywa się w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku spotkanie jasełkowe, na które zapraszani są rodzice i goście. Tak też było 21 grudnia br. W role aktorów wcieliły się dzieci i na czas trwania przedstawienia, uwagę zebranych skupiali na sobie. A było na co popatrzeć.

1364 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (1126 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kiermasz świąteczny w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 stycznia 2012 - 10:16

W tym roku jak i w poprzednich latach dzięki uprzejmości Dyrekcji Szkoły Podstawowej Nr 7 w Giżycku mogliśmy zorganizować kiermasz świąteczny domowych wypieków w tejże szkole. Rodzice naszych dzieci z Dziennego Punktu Opieki nad Dzieckiem jak i niezastąpieni Dobrodzieje upiekli nam pyszne ciasta, które po atrakcyjnej cenie szybko się sprzedały.

1770 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kiermasz świąteczny w Giżycku' (643 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:57

Zwyczaj kolędowania misyjnego narodził się w krajach niemieckojęzycznych, gdzie kolęduje się z okazji Trzech Króli. W Polsce po raz pierwszy mali misjonarze ruszyli w świat z kolędą w 1993 roku z inicjatywy Papieskich Dzieł Misyjnych Dzieci. Dzięki polskim Kolędnikom Misyjnym w ostatnich latach zrealizowano kilkadziesiąt projektów w 9 krajach (w Sudanie, Wietnamie, na Filipinach, w Boliwii, Burkina Faso, Haiti i Indonezji, Republice Środkowoafrykańskiej oraz Peru). Celem akcji jest zbiórka pieniędzy na pomoc dzieciom w krajach misyjnych. Zgodnie z ideą Papieskiego Dzieła Misyjnego Dzieci zebranych ofiar nie można przeznaczać dla misjonarzy, a jedynie na projekty służące dzieciom.

1692 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Informacja o kolędowaniu wolontariuszy ze Szkolnych Kół Caritas na rzecz dzieci z krajów misyjnych ' (1615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 2,619620 Seconds