Kolonie 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 kwietnia 2012 - 10:00

„W obliczu współczesnych form ubóstwa, których jak wiem nie brakuje (…) potrzebna jest WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA w duchu solidarności z bliźnimi, dzięki której pomoc będzie świadectwem braterskiej wspólnoty dóbr. Niech tej „wyobraźni” nie zabraknie.(…) Trzeba spojrzenia miłości, aby dostrzec obok siebie brata. Potrzeba „wyobraźni miłosierdzia”, aby przyjść z pomocą dziecku zaniedbanemu duchowo i materialnie, aby nie odwracać się od chłopca czy dziewczyny, którzy zagubili się w świecie różnorakich uzależnień lub przestępstwa; aby nieść radę, pocieszenie duchowe i moralne wsparcie tym, którzy podejmują wewnętrzną walkę ze złem”

Jan Paweł II
Kraków- Błonia 18.08.2002

W dniu 19 marca 2012 roku w sali przy Parafii p.w. Matki Miłosierdzia Ostrobramskiej w Piszu odbyły się kolejne warsztaty dla Opiekunów i Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas, które stanowią cykl warsztatów pt „Wyobraźnia Miłosierdzia”. Poprzednie szkolenia zorganizowano w Orzyszu, Ełku oraz Olecku.

1331 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA” CYKL WARSZTATÓW DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (2133 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 kwietnia 2012 - 12:06

.

2032 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '.' (4 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS.

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 kwietnia 2012 - 11:48

W dniu 10 kwietnia br. w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w parafii pw. Chrystusa Sługi w Ełku odbył się dzień skupienia wszystkich wolontariuszy i pracowników Caritas.

1305 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS.' (3287 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 kwietnia 2012 - 08:19

Na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 274/2011 z dnia 16 listopada 2011 r. nr sygn. DZiK-VI-632-1-280/11/JS) Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3 Maja 10) przeprowadziła na terenie woj. podlaskiego i warmińsko – mazurskiego w terminie od 9 grudnia 2011 r. do 31 marca 2012 r. dwie zbiórki żywności w formie zbierania produktów żywnościowych i przekazała je osobom najbardziej potrzebującym zamieszkałym na terenie diecezji oraz podległym placówkom prowadzonym przez ełcką Caritas. Podczas dwóch zbiórek żywności zebrano ogółem 30 257,82 kg produktów spożywczych. Wsparcie w postaci paczek żywnościowych otrzymało około 2,5 tysiąca rodzin.

1896 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wynikach zbiórek publicznych przeprowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3 Maja 10) na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 274/2011 z dnia 16 listopada 2011 r. ' (1464 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŚNIADANIE WIELKANOCNE W DOMU ŚW. OJCA PIO W EŁKU

Autor: Admin Dodano: środa, 11 kwietnia 2012 - 10:46

8 kwietnia w Niedzielę Zmatrwychwstania Pańskiego tradycyjnie jak co roku w Domu św. Ojca Pio w Ełku odbyło się śniadanie wielkanocne, które zostało zorganizowane przez Caritas Diecezji Ełckiej. Po uroczystej Mszy świętej Rezurekcyjnej pensjonariusze noclegowni wspólnie z Jego Ekscelencją Ks. Bp Jerzym Mazurem oraz dyrektorem Caritas Diecezji Ełckiej Ks. Dariuszem Kruczyńskim, spotkali się przy wielkanocnym stole. Ksiądz Biskup pobłogosławił potrawy, które zostały przygotowane na tą uroczystość oraz wszystkim zgromadzonym życzył Błogosławionych Świąt Wielkanocnych. Dodał również aby radość i pokój zagościły w sercach każdego mieszkańca, ponieważ wielkim darem Bożym jest dom w którym mieszkają i mogą przeżywać tak miłą duchową atmosferę.

1775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŚNIADANIE WIELKANOCNE W DOMU ŚW. OJCA PIO W EŁKU ' (1173 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU