Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Świetlica Caritas w Piszu znów tętni życiem

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 sierpnia 2012 - 13:58

Muzyka i taniec, świat bajek i baśni, kuchnia łasucha, spotkania z cool-turą, szaleństwo koralikowe, tworzenie nowych form sztuki - tego wszystkiego mogą doświadczyć dzieci uczęszczające do Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II w Piszu.

2798 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica Caritas w Piszu znów tętni życiem' (1179 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: sobota, 04 sierpnia 2012 - 10:50

2 sierpnia pracownicy CDE, na zaproszenie ks. kan. Jerzego Lubaka, proboszcza parafii pod wezwaniem Matki Bożej Anielskiej w Lipsku nad Biebrzą, wzięli udział w uroczystościach odpustowych połączonych z III Diecezjalnym Zjazdem Teściowych.

1808 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej na III Diecezjalnym Zjeździe Teściowych w Lipsku nad Biebrzą! ' (1956 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU 2012

Autor: Admin Dodano: środa, 01 sierpnia 2012 - 19:48

Caritas pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Wybiegając naprzeciw potrzebom dzieci, które rozpoczną nowy rok szkolny we wrześniu, Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziewiąty organizuje akcję „Tornister Pełen Uśmiechu”. Głównym celem akcji jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez wyposażenie około 8 tysięcy wyprawek szkolnych dla najuboższych dzieci i młodzieży w całej Polsce.

2110 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU 2012' (1818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU

Autor: Admin Dodano: środa, 25 lipca 2012 - 23:58

„Chwila zatrzymana na wieczność”

W Kalinowie powstała nieformalna grupa działania pod nazwą „Parafianki”. W skład tej grupy weszły osoby, które na co dzień działają w Parafialnym Zespole Caritas przy parafii pw. Wniebowzięcia NMP w Kalinowie. Są to cztery panie, które pragną prężnie działać na rzecz społeczności lokalnej. „Parafianki” w okresie wakacyjnym realizują projekt pt. „Chwila zatrzymana na wieczność”.

Parafialne Zespoły Caritas
2020 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU' (2005 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wędka zamiast ryby

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lipca 2012 - 02:11

Trwa realizacja projektu „Wędka zamiast ryby” skierowanego do osób bezdomnych, pensjonariuszy Domu im. Św. Ojca Pio w Ełku. Projekt wpisuje się w trzeci cel regionalny wskazany przez Wydział Polityki Społecznej Urzędu Wojewódzkiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego, jakim jest społeczno-ekonomiczne usamodzielnienie się osób dotkniętych bezdomnością. Zadanie realizowane jest w ramach „Programu wspierającego powrót osób bezdomnych do społeczności”, współfinansowane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, Edycja 2012.

1813 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wędka zamiast ryby' (1876 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU