Kolonie 2017

Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 grudnia 2016 - 18:37

Szczególnie w okresie Bożego Narodzenia Caritas Diecezji Ełckiej pamięta i troszczy się o dzieci, bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych - organizując dla nich Wigilie. Podobnie jak w latach ubiegłych, 24 grudnia odbędą się dwa spotkania wigilijne. O godz. 14.00 w Domu im. Św. Ojca Pio Ełku przy ul. Kościuszki 17 rozpocznie się wigilia dla dzieci, podczas której najmłodsi otrzymają paczki ze słodyczami.

215 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej' (1145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WSZYSCY MAMY WIELKIE SERCA

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2016 - 20:00

Możesz przekazać 1% swojego podatku na szczytny cel – pomoc drugiemu człowiekowi
KRS 0000136508

Wśród podmiotów znajdujących się w rejestrze organizacji pożytku publicznego znajduje się Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku, na które podatnicy mogą przekazać swój 1% za rok 2016. Zebrane środki finansowe zostaną wykorzystane na specjalistyczną pomoc medyczną dla osób starszych, niepełnosprawnych oraz dzieci. Dzięki Państwa pomocy osoby najbardziej potrzebujące mogą zostać objęte opieką pielęgniarsko – opiekuńczą, terapeutyczną, jak również skorzystać z rehabilitacji domowej.

195 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WSZYSCY MAMY WIELKIE SERCA' (656 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czekając na …

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 grudnia 2016 - 14:30

Jak co roku już od połowy listopada wraz z podopiecznymi Świetlicy „Quo Vadis” w Ełku przygotowujemy się do Świąt Bożego Narodzenia. Zaczęliśmy od rozdania ról młodym aktorom występującym w jasełkach. Próby odbywają się co trzy dni. Dodatkowo projektowane są także stroje oraz niezbędne rekwizyty.

Urząd Miasta Ełk
203 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czekając na …' (4645 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 grudnia 2016 - 14:29

Od sierpnia br Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016. Jest on współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym. Program ma na celu zapewnienie systematycznej pomocy żywnościowej najbardziej potrzebującym. Jednocześnie Caritas Diecezji Ełckiej zobowiązana jest do prowadzenia działań towarzyszących tzn. zorganizowania i przeprowadzenia warsztatów dotyczących zdrowego odżywiania, przeciwdziałania marnowaniu żywności, warsztaty kulinarne i z edukacji ekonomicznej.

243 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Cair Fair” – Sprachkurs in Ełk

Autor: Admin Dodano: środa, 14 grudnia 2016 - 07:06

W dniu 12-12-016r zakończył się kolejny kurs języka niemieckiego zorganizowany prze Caritas Diecezji Ełckiej w bieżącym roku. Trzynastoosobowa grupa uczestników otrzymała dzięki temu możliwość podjęcia pracy w ramach projektu „Heraus aus der Grauzone”. Zajęcia w okresie 3 miesięcznego trwania kursu odbywały się trzy razy w tygodniu, w godz.900-1300. Kilka osób skorzystało z dostępnych ofert i wyjechało zaraz po zakończeniu szkolenia do pracy w charakterze opiekuna/ki osób starszych do Niemiec. W zakresie obowiązków opiekuna/ki osoby starszej leży głównie wsparcie osoby potrzebującej – podopiecznej w codziennym życiu i towarzyszących jej w tym obszarze czynnościach.

264 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Cair Fair” – Sprachkurs in Ełk' (2849 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829303132425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU