ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI "TAK, POMAGAM"

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lutego 2018 - 16:55

Caritas Diecezji Ełckiej zachęca wszystkich do wzięcia udziału w Zbiórce Żywności "TAK, pomagam", która odbędzie się 9 i 10 marca, jest to piątek i sobota na terenie całej Diecezji Ełckiej. W zbiórkę angażuje się wiele miejscowości i parafii, które mają szczytny cel: pomoc drugiemu człowiekowi. Aby było to możliwe, potrzebna jest Państwa pomoc.

293 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI "TAK, POMAGAM"' (786 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lutego 2018 - 09:10

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że można jeszcze korzystać z pomocy żywnościowej w ramach Podprogramu 2017, wystarczy tylko zgłosić się do Opieki Pomocy Społecznej po skierowanie (załącznik nr 5) i dostarczyć je do swojej parafii. Wszystkie szczegółowe informacje umieszczone macie Państwo na plakacie

196 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODARUJ SWÓJ 1% PODATKU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lutego 2018 - 07:20

Przypominamy, że jeżeli jeszcze ktoś z Państwa nie rozliczył się z podatku za 2017 rok i nie przekazał swojego 1 % na konkretny cel to najwyższy czas, aby tego dokonać i poczuć się WIELKIM I WAŻNYM w życiu drugiego człowieka. Wiele osób potrzebujących, chorych i dotkniętych tragedią czeka na wsparcie finansowe, na konkretną pomoc - pomoc właśnie od Państwa.

Anna Rudzińska

NIE CZEKAJ, DZIAŁAJ!

172 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODARUJ SWÓJ 1% PODATKU ' (36 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 lutego 2018 - 12:30

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 9-10 marca 2018 r. organizuje w sklepach na terenie diecezji ełckiej Wielkanocną Zbiórkę Żywności – Tak, POMAGAM. Podobnie, jak w latach ubiegłych, zebrane produkty zostaną przeznaczone dla rodzin najuboższych i dotkniętych ubóstwem.

249 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocna Zbiórka Żywności' (762 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna - „Dar Juniora dla Seniora”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 lutego 2018 - 09:15

Caritas Diecezji Ełckiej, podobnie jak w latach ubiegłych, pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej 2018, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas. Powołując się na hasło „DAR Juniora dla Seniora” starajmy się wszyscy w okresie Wielkiego Postu wspomóc ubogich, szczególnie chorych i cierpiących, składając ofiarę do skarbonki.

148 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna - „Dar Juniora dla Seniora”' (708 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829303132425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312322332   >

Page created in 0,207364 Seconds