Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Weekendowe spotkanie comiesięczne

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 12:58

W miniony weekend odbyło się wyjazdowe spotkanie 30 osób biorących udział w projekcie pn. „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z województwa warmińsko – mazurskiego” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

295 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Weekendowe spotkanie comiesięczne' (1455 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie informacyjne Caritas Diecezji Ełckiej z Opiekami Społecznymi

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 09:53

W dniu 16 września w siedzibie Caritas w Ełku odbyło się spotkanie z przedstawicielami Ośrodków Pomocy Społecznej (OPS) z województwa warmińsko – mazurskiego i podlaskiego. Dotyczyło informacji na temat realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016, który na chwilę obecną już jest realizowany w całej Polsce.

429 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie informacyjne Caritas Diecezji Ełckiej z Opiekami Społecznymi ' (1021 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misje – OKNEM NA ŚWIAT

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 09:52

Dzieło Pomocy „Ad Gentes” Komisji Episkopatu Polski ds. Misji w dniu 18.09 obchodziło 10 lat swojego istnienia, 10 lat w służbie polskich misjonarek i misjonarzy. Uroczystości miały miejsce w Ełku w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego przy parafii Chrystusa Sługi na Konieczkach. Mszy świętej przewodniczył Jego Ekscelencja ks. Biskup Ełcki Jerzy Mazur oraz przybyli goście z całej Polski.

293 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misje – OKNEM NA ŚWIAT' (3577 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 09:52

Zaprzeczenie i Ułatwienie

Poznaliśmy już cztery fazy używania narkotyków. Teraz przejdziemy do kolejnego punktu: zaprzeczenie i ułatwienie. Jeśli dziecko używa narkotyków, to prawdopodobnie w jakiś sposób przyczyniamy się do tego. Nie twierdzę, że świadomie: być może ogólnie nie wiecie, że dziecko ma kontakt z narkotykami. Na tym zresztą częściowo polega problem. Dzieci nie mogłyby bezkarnie tego robić, gdyby ojciec i matka nie zakładali sobie klapek na oczy, aby nie znać prawdy lub nie bali się podjęcia radykalnych kroków wobec oczywistych faktów. Pierwsza z tych postaw to zaprzeczenie, druga – ułatwianie.

146 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich' (2603 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie dla Wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 września 2016 - 14:02

W drugą sobotę września odbyło się pierwsze z trzech szkoleń dla pełnoletnich wolontariuszy. Pozostałe dwa szkolenia zaplanowane są na drugą połowę września. Odbędą się w Gołdapi i Olecku. Tematem spotkania jest „Pierwszy kontakt z osobą z zaburzeniami psychicznymi/upośledzoną umysłowo”.

430 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie dla Wolontariuszy' (1674 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829303132425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu