Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Fundraising bez tajemnic!

Autor: Admin Dodano: środa, 13 lutego 2013 - 13:44

7 lutego, w Zielonej Górze, odbyła się I Ogólnopolska Konferencja „Fundraising – profesjonalne pozyskiwanie funduszy dla Caritas w Polsce”. Uczestniczyły w niej 24 Caritas diecezjalne, w tym Caritas Diecezji Ełckiej. Celem konferencji była wymiana doświadczeń, jak i uporządkowanie wiedzy z zakresu fundraisingu.

1267 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Fundraising bez tajemnic!' (401 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Bal Karnawałowy w Punkcie Dziennej Opieki nad Dzieckiem w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 lutego 2013 - 14:46

Karnawał to doskonały czas na organizowanie balów i zabaw nie tylko dla dorosłych, ale również i dla dzieci. Dnia 31 stycznia br. w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbył się „Bal karnawałowy”. Na bal przybyły wszystkie przedszkolaki oraz ich rodzeństwo. Dzieci były przebrane w kolorowe stroje wcielając się w postacie bajkowe m.in. Spiderman, Błazen, Pirat, Motylek, Kubuś Puchatek, Sowa, Księżniczka, Żołnierz, Marynarz.

1371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bal Karnawałowy w Punkcie Dziennej Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (1071 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DOŁĄCZ DO CENTRUM MŁODZIEŻOWEGO W AUGUSTOWIE!!!

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 lutego 2013 - 13:34

Centrum Młodzieżowe im. Jana Pawła II "Coraggio - Odwagi" w Augustowie, to placówka, która funkcjonuje od 23 czerwca 2007 roku. Każdego dnia odwiedza ją od kilku do kilkunastu osób, w wieku od 5 do 16 lat. Mogą oni tam spędzać wolny czas po szkole, wśród rówieśników. Opiekę nad nimi sprawuje animatorka z wykształceniem pedagogicznym. Do jej obowiązków należy organizacja zajęć dla dzieci i młodzieży (plastyczne, muzyczne), pomoc w odrabianiu lekcji. Dużym zainteresowaniem cieszą się zajęcia z zakresu koralików, chętnie w nich uczestniczą zarówno dziewczęta, jak i chłopacy. Podopieczni świetlicy mogą także korzystać z komputerów z dostępem do Internetu.

1795 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DOŁĄCZ DO CENTRUM MŁODZIEŻOWEGO W AUGUSTOWIE!!!' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taniec i basen alternatywą dla telewizora

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 lutego 2013 - 13:22

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi 5 świetlic dla dzieci i młodzieży na terenie diecezji. Jedną z nich jest Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" w Piszu. Każdego dnia tę placówkę odwiedza ok. 20 osób, w wieku od 5 do 18 lat. Z myślą o nich i ich potrzebach realizujemy liczne działania, mające na celu wzbogacenie oferty programowej świetlicy.

1823 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taniec i basen alternatywą dla telewizora' (1326 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 stycznia 2013 - 13:32

22 stycznia br. o godzinie 15.00 w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbyła się uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka. Zaproszeni dziadkowie i rodziny „małych aktorów’ licznie przybyli, aby podziwiać występy swoich wnucząt i dzieci. Tym razem było to przedstawienie pt.: „Piekł dziadek babkę”. W roli głównej wystąpił dziadek (Kacper) i babcia (Luiza). Poza tym zagrali wnuczkowie, pies i kot.

1354 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Babci i Dziadka Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku' (1133 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU