Kolonie 2017

Festyn już za nami...

Następny możesz być TY

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:38

Caritas Diecezji Ełckiej regularnie organizuje różnego rodzaju warsztaty, działania edukacyjne dla dzieci i młodzieży – swoich podopiecznych. Jak pokazują dotychczasowe doświadczenia te formy wsparcia cieszą się dużą popularnością. Dlatego też w te wakacje postawiliśmy zorganizować warsztaty z zakresu HIV/AIDS dla dzieci i młodzieży z terenu województwa podlaskiego (powiaty sejneński, augustowski, suwalski). Łącznie weźmie w nich udział 40 osób. Realizacja warsztatów możliwa jest dzięki wsparciu uzyskanemu przez ełcką Caritas z Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w ramach projektu: „Następny możesz być TY – warsztaty z zakresu profilaktyki HIV/AIDS”.

1658 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Następny możesz być TY' (1657 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z wizytą w Olsztynie

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:28

1 maja 2012 roku, korzystając z pięknej pogody i wolnego dnia od zajęć szkolnych wybraliśmy się (wychowankowie Domu Św. Faustyny „Nie Lękajcie Się” w Gołdapiwraz z opiekunami) z wizytą do stolicy województwa warmińsko-mazurskiego - Olsztyna. Podczas 3-godzinnej drogi do celu podziwialiśmy piękno budzącej się do życia przyrody pełnej przeróżnych odcieni zieleni.

1104 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z wizytą w Olsztynie' (2574 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolski Festyn Rodzinny coraz bliżej…

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 maja 2012 - 09:46

1 czerwca br. w godzinach 8.30 – 23.00 na placu Jana Pawła II w Ełku odbędzie się VII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. W tym roku hasło przewodnie wydarzenia brzmi "Kościół naszym domem”.

2570 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Festyn Rodzinny coraz bliżej…' (4524 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
English 4 you

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 maja 2012 - 12:08

Trwa realizacja projektu adresowanego do 20 osób w wieku od 13 do 18 lat – członków Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas z terenu miasta Ełku. Celem projektu jest podniesienie stopnia umiejętności językowych poprzez zorganizowanie zajęć z języka angielskiego dla młodzieży gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej. Projekt jest odpowiedzią na zainteresowanie wielu młodych ludzi językiem angielskim poprzez pomoc w nadrabianiu zaległości lub praktykowanie zdobytej wiedzy poprzez zastosowanie niekonwencjonalnych narzędzi metodycznych.

1538 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'English 4 you' (1106 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŁAGIEWNIKI 2012 - IX Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 kwietnia 2012 - 07:39

Pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej swoje pielgrzymowanie do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach rozpoczęli 19 kwietnia. Pierwszym etapem była wizyta w Kopalni Soli „ WIELICZKA”. Zwiedzanie wielkich podziemi rozpoczęliśmy od zabytkowego XVII – wiecznego szybu Daniłowicza . Fragment kopalni, po którym oprowadzała nas przewodniczka obejmował najcenniejsze pod względem historycznym oraz widokowym wyrobiska: unikalne komory z zachowanymi śladami prac eksploatacyjnych z kolekcją maszyn i urządzeń górniczych, jeziorka solankowe, do których, jak wpadniemy to już nie wypuszczą nas żywych ze swojej słonej toni.

1762 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŁAGIEWNIKI 2012 - IX Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.' (4973 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163173183193203213223233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU