Kolonie 2017

Festyn już za nami...

GALA WOLONTARIATU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 grudnia 2016 - 12:50

Miesiąc grudzień to szczególny okres dla wszystkich Wolontariuszy na całym świecie. Praca, którą wykonuje się za darmo, z potrzeby serca, jest istotnie bezcenna. W celu wyrażenia uznania dla trudu wolontariuszy na całym świecie, z inicjatywy ONZ, obchodzony jest od 1986 roku Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. To doskonała okazja, by uświadomić społeczeństwu wysiłek, jaki wkładają rozmaite organizacje pożytku publicznego w niesienie pomocy innym, zarówno na poziomie lokalnym, krajowym, jak i globalnym.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'GALA WOLONTARIATU' (3597 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mikołajki „Pod Wesołą Chmurką"

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 grudnia 2016 - 13:57

Wizyta Mikołaja to chyba najbardziej oczekiwany przez dzieci dzień w roku. Tak też było i dzisiaj. Przedszkolaki ubrane w czerwień i czapki mikołajowe już od rana z niecierpliwością czekały na gościa. Gdy wreszcie się pojawił radości nie było końca.

268 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mikołajki „Pod Wesołą Chmurką" ' (1243 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Listopad „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 grudnia 2016 - 13:13

Listopad jest czasem dalszych jesiennych zmian w przyrodzie. Pomimo pogorszenia pogody i szarugi jesiennej dzieci z Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką” w Ełku nie nudziły się.

159 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Listopad „Pod Wesołą Chmurką”' (3489 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlicowe świętowanie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 grudnia 2016 - 11:56

Przed samymi świętami odbędą się dwudniowe warsztaty z zakresu przygotowywania ozdób świątecznych w świetlicy w Orłowie. Poza zajęciami praktycznymi, warsztaty obejmować będą także część teoretyczną dotyczącą tradycji świątecznych na Warmii i Mazurach. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się kim był Nikolu/Pikolus/Szemel/; kiedy obchodzono Gody, co wypiekano w czasie adwentu.

119 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlicowe świętowanie' (407 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tworzymy, działamy i szkolimy się.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 grudnia 2016 - 11:56

W dniu 3 grudnia w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku odbyło się szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Było to czwarte, a zarazem ostatnie spotkanie w 2016 roku. Rozpoczęliśmy je o godzinie 10.00, udział wzięło ok. 70 przedstawicieli z 52 parafii. Spotkaniu przewodniczył Jego Ekscelencja ks. Biskup Jerzy Mazur SVD, ks. Dariusz Kruczyński Dyrektor Caritas i Ks. Jacek Uchan – Dyr. Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego.

Parafialne Zespoły Caritas
180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tworzymy, działamy i szkolimy się.' (2426 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232425262728293031415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU