Kolonie 2017

Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 marca 2013 - 12:37

Zajęcia plastyczne, muzyczne, pomoc w nauce i odrabianiu lekcji - to tylko niektóre z zajęć prowadzonych przez animatorkę i wolontariuszy w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku. W okresie wiosenno – letnim dodatkowo są organizowane zajęcia ruchowe na świeżym powietrzu, wyjścia do pobliskiego parku oraz na plac zabaw.

2271 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku' (2445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYNIKI ZBIÓRKI W TESCO

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 lutego 2013 - 14:52

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 22-23 i 24 lutego br. przeprowadziła zbiórkę żywności w sklepie TESCO. W akcji uczestniczyło 13 wolontariuszy, którzy zebrali 180 kg 68 dag produktów żywnościowych, w tym najwięcej mąki, makaronu i ryżu.

Caritas Diecezji Ełckiej wszystkim osobom zaangażowanym w zbiórkę składa serdeczne podziękowania.

Anna Rudzińska

1871 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świadczenie usług pielęgniarsko- opiekuńczych mieszkańcom Giżycka

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 lutego 2013 - 14:39

W okresie od 1 lutego do 30 września 2013r. Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt „Świadczenie usług pielęgniarsko- opiekuńczych mieszkańcom Giżycka”. Dzięki środkom finansowym Urzędu Miejskiego w Giżycku każdego miesiąca odbywa się 30 bezpłatnych wizyt pielęgniarskich w domach pacjentów. Realizacja zadania umożliwia świadczenie usług medycznych i pielęgnacyjnych osobom obłożnie i nieuleczalnie chorym, które nie kwalifikują się do pobytu w szpitalu ze względu na brak miejsc lub ich stan nie wymaga hospitalizacji.

1183 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świadczenie usług pielęgniarsko- opiekuńczych mieszkańcom Giżycka' (683 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla Białorusi

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 lutego 2013 - 18:09

Caritas Diecezji Ełckiej od wielu już lat współpracuje z Medical Aid for Poland Fund. Dzięki wsparciu finansowemu ww. fundacji, udało się zakupić artykuły pielęgnacyjno – higieniczne dla podopiecznych Centrum Korekcyjno – Pedagogicznej Pomocy i Rehabilitacji w Grodnie. Artykuły zostały odebrane z siedziby ełckiej Caritas przez przedstawicieli grupy dobroczynnej działającej przy Duszpasterstwie Akademickim m. Grodna, która współpracuje z tą placówką.

1819 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla Białorusi' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzyszkolny konkurs plastyczno-literacki „Otwieramy serca dla ludzi chorych”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 lutego 2013 - 14:18

W dniu 11 lutego obchodzimy corocznie Światowy Dzień Chorych, który stanowi okazję do refleksji nad tajemnicą cierpienia, zwróceniem szczególnej uwagi na problemy ludzi dotkniętych chorobą lub kalectwem, a także do szczególnej modlitwy za tych, którzy dźwigają krzyż cierpienia fizycznego i duchownego oraz za pracowników służby zdrowia, opiekunów, wolontariuszy, którzy bezinteresownie poświęcają swój czas, zdrowie, umiejętności, talenty i siły, aby nieść pomoc chorym.

2016 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzyszkolny konkurs plastyczno-literacki „Otwieramy serca dla ludzi chorych”' (6260 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU