Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU 2012

Autor: Admin Dodano: środa, 01 sierpnia 2012 - 19:48

Caritas pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Wybiegając naprzeciw potrzebom dzieci, które rozpoczną nowy rok szkolny we wrześniu, Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziewiąty organizuje akcję „Tornister Pełen Uśmiechu”. Głównym celem akcji jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez wyposażenie około 8 tysięcy wyprawek szkolnych dla najuboższych dzieci i młodzieży w całej Polsce.

2073 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU 2012' (1818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU

Autor: Admin Dodano: środa, 25 lipca 2012 - 23:58

„Chwila zatrzymana na wieczność”

W Kalinowie powstała nieformalna grupa działania pod nazwą „Parafianki”. W skład tej grupy weszły osoby, które na co dzień działają w Parafialnym Zespole Caritas przy parafii pw. Wniebowzięcia NMP w Kalinowie. Są to cztery panie, które pragną prężnie działać na rzecz społeczności lokalnej. „Parafianki” w okresie wakacyjnym realizują projekt pt. „Chwila zatrzymana na wieczność”.

Parafialne Zespoły Caritas
1983 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU' (2005 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wędka zamiast ryby

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lipca 2012 - 02:11

Trwa realizacja projektu „Wędka zamiast ryby” skierowanego do osób bezdomnych, pensjonariuszy Domu im. Św. Ojca Pio w Ełku. Projekt wpisuje się w trzeci cel regionalny wskazany przez Wydział Polityki Społecznej Urzędu Wojewódzkiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego, jakim jest społeczno-ekonomiczne usamodzielnienie się osób dotkniętych bezdomnością. Zadanie realizowane jest w ramach „Programu wspierającego powrót osób bezdomnych do społeczności”, współfinansowane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, Edycja 2012.

1775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wędka zamiast ryby' (1876 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjne warsztaty profilaktyczne

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2012 - 09:47

Zakończył się właśnie się pierwszy, z dwóch warsztatów profilaktycznych realizowanych w Schronisku Parafialnym w Świętajnie. Uczestniczyła w nim grupa 40 młodych osób, w wieku od 10 do 16 lat, z powiatów giżyckiego oraz oleckiego. Uczestnikami, którzy brali i będą brać udział w warsztatach są podopieczni naszych placówek prowadzonych w Piszu, Orłowie, Olecku, Ełku oraz wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. W gronie tych osób znalazły się także te, które nie uczęszczają do naszych placówek, ale zgłosiły chęć udziału w ww. warsztatach.

1553 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjne warsztaty profilaktyczne' (1454 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już 19 i 20 lipca ruszają szkolenia dla Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 lipca 2012 - 14:49

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje szkolenia dla wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Planowany termin szkoleń – 19-20 lipca, w sali szkoleniowej przy Placu Katedralnym 1 (z tyłu Kurii Biskupiej).
Łączna liczba wolontariuszy, do których adresujemy szkolenia wynosi 45 osób.

1776 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już 19 i 20 lipca ruszają szkolenia dla Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas ' (1982 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153163173183193203213223233243253263273283293   >