Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

„Motylki” w gronie Przedszkolaków!

Autor: Admin Dodano: środa, 04 listopada 2015 - 11:28

29 października 2015 r. w Niepublicznym Punkcie Przedszkolnym Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej odbyła się ważna uroczystość – pasowanie na przedszkolaka.

522 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Motylki” w gronie Przedszkolaków!' (1954 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DOPÓKI ŻYJEMY PAMIĘĆ O ZMARŁYCH NIGDY NIE UMIERA

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 października 2015 - 14:41

„Ci, których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość, to nieśmiertelność”

1 listopada - data ważna dla wszystkich żyjących. To właśnie w tym dniu, szczególnie pamiętamy o tych, którzy odeszli od nas, ale w sercach naszych pozostali na zawsze. Każdy znicz zapalony przez nas na grobach to światełko, które symbolizuje nasze uczucie: tęsknotę, smutek, żal, a przede wszystkim pamięć. I dlatego w tych pierwszych dniach listopada pamiętamy w modlitwie o wszystkich zmarłych. Wierzymy, że w ten sposób pomagamy im szybciej spotkać się z Bogiem. To jest tajemnica naszej wiary.

Anna Rudzińska

463 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w gotowości!

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 października 2015 - 10:25

Jak co roku, przed świętem Wszystkich Zmarłych wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas zaangażowali się w sprzątanie opuszczonych grobów na Cmentarzu Komunalnym w Ełku. Robiąc porządki, młodzi ludzie nie zapomnieli o modlitwie za dusze zmarłych.

418 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w gotowości!' (1001 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Październik w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Augustowie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 października 2015 - 12:42

15 października dzieci z Punktu Przedszkolnego Caritas w Augustowie wybrały się na wycieczkę autokarową do Białegostoku. Już sama podróż nowoczesnym autokarem wzbudziła wiele emocji. Pierwszym punktem naszej wycieczki był spacer po alejkach Parku Zwierzynieckiego. Spacerując odkryliśmy ogród zoologiczny – Akcent Zoo. Wiele radości sprawiło dzieciom oglądanie zwierząt, znanych dotąd jedynie z książek: niedźwiedzia brunatnego, wilka szarego, żubra oraz wiele innych.

854 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Październik w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Augustowie ' (1630 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w niepowtarzalnym przedsięwzięciu

Autor: Admin Dodano: środa, 28 października 2015 - 12:40

„Zdrowi i Wyjątkowi – I Ty możesz uratować komuś życie”