Kolonie 2017

Już poświęcony!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 września 2013 - 08:18

31 sierpnia 2013 odbyło się poświęcenie Domu Samotnej Matki im. Błogosławionej Marianny Biernackiej wchodzącego w skład Centrum Pomocy Społecznej i Medycznej dla Matki i Dziecka w Ełku. Na uroczystości licznie przybyli przedstawiciele władzy państwowej, m in. minister pracy i polityki społecznej Władysław Kosiniak – Kamysz, przedstawiciele władzy lokalnej, posłowie i senatorowie związani z Ełkiem oraz przedstawiciele służb mundurowych. Nie zabrakło także księży, sióstr i braci zakonnych.

2341 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już poświęcony!' (3285 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie Domu Samotnej Matki w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 sierpnia 2013 - 05:29

31 sierpnia 2013 roku odbędzie się poświęcenie Domu Samotnej Matki
wchodzącego w skład Centrum Pomocy Społecznej
i Medycznej dla Matki i Dziecka
w Ełku.

4262 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Domu Samotnej Matki w Ełku' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty wyjazdowe w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 sierpnia 2013 - 05:25

Dobiegają końca warsztaty wyjazdowe dla osób z upośledzeniem umysłowym oraz ich otoczenia (rodzice, znajomi, przyjaciele). Uczestnicy wzięli udział w dwóch 5 dniowych warsztatach wyjazdowych, w trakcie których odbyły się cztery bloki tematyczne, prowadzone przez specjalistów: psychologa, trenera ds. komunikacji, trenera ds. wolontariatu i pielęgniarkę, która poprowadziła zajęcia z pierwszej pomocy.

2502 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty wyjazdowe w Orzyszu' (1362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztatów profilaktycznych ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 sierpnia 2013 - 06:45

Końca dobiegła realizacja zadania pn. „Wakacyjne warsztaty profilaktyczne II”, współfinansowanego ze środków Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego. Była to druga edycja letnich warsztatów, pierwsza odbyła się w ubiegłym roku. Celem tegorocznych warsztatów było podwyższenie świadomości społecznej młodzieży w zakresie profilaktyki ze szczególnym uwzględnieniem sięgania po alkohol a także prowadzenie działań ukierunkowanych na wykształcenie praktycznych umiejętności w zakresie zmniejszania ryzyka wejścia na drogę uzależniania. Jednym z celów szczegółowych było przekazanie wiedzy nt. problemu alkoholowego w rodzinie.

2203 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztatów profilaktycznych ciąg dalszy' (687 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Do zobaczenia za rok…

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 sierpnia 2013 - 06:43

Języki rosyjski, białoruski, przeplatane z językiem polskim mogli słyszeć mieszkańcy Regla, Orzysza oraz Świętajna w okresie od 3 czerwca do 25 lipca, kiedy to wypoczywały dzieci i młodzież polskiego pochodzenia z Białorusi.

1416 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Do zobaczenia za rok…' (2787 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU