Kolonie 2017

Wakacyjne warsztaty profilaktyczne II

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 kwietnia 2013 - 20:29

Jednym z zadań statutowych ełckiej Caritas są działania w zakresie edukacji, oświaty i wychowania. Ich realizacja odbywa się m.in. poprzez organizację zajęć edukacyjnych w świetlicach. Dodatkowo w ubiegłym roku zostały zorganizowane wakacyjne warsztaty profilaktyczne dla młodych mieszkańców województwa warmińsko – mazurskiego. Pozwoliły one na nabycie wiedzy teoretycznej z zakresu uzależnień, oraz praktycznych umiejętności, m.in. w zakresie radzenie sobie ze stresem.

2123 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjne warsztaty profilaktyczne II' (1069 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedsiębiorcze dzieci jadą na wakacje

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 kwietnia 2013 - 20:27

Wakacje to dwumiesięczny odpoczynek od szkoły, codziennych obowiązków. Wolny czas można poświęcić na spotkania z przyjaciółmi, zabawy, wyjazdy, ale nie tylko. W tym roku ełcka Caritas postanowiła połączyć przyjemne z pożytecznym i zorganizować wypoczynek letni dla grupy 80 dzieciaków, z województwa podlaskiego, połączony z warsztatami z zakresu przedsiębiorczości. Uczestnicy kolonii dowiedzą się m.in., czym jest przedsiębiorczość, jakimi cechami odznacza się osoba przedsiębiorcza, jak stworzyć biznesplan, jak założyć własną działalność gospodarczą.

2128 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedsiębiorcze dzieci jadą na wakacje' (905 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 kwietnia 2013 - 20:22

Co to jest HIV? Jakie można się nim zakazić? Co zrobić, by zminimalizować ryzyko zakażenia? Jak można sprawdzić, czy jest się osobą zakażoną? HIV i co dalej? Jaka jest różnica między HIV i AIDS? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiedź uzyskają osoby biorące udział w wakacyjnych warsztatach poświeconych tematyce HIV oraz AIDS. O konieczności poruszania tych zagadnień, nawet wśród dzieci, niech świadczy fakt, że zakażanie wirusem HIV może dotyczyć każdego, bez względu na wiek.

2228 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży' (1192 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Michałowi Karpińskiemu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 kwietnia 2013 - 14:19

Michał Karpiński jest 14 letnim chłopcem. Urodził się z ciąży powikłanej EPH gestozą w 39 tyg. drogą cięcia cesarskiego, jako pierwsze dziecko w rodzinie. Jego stan po urodzeniu oceniono na 9 p. wg skali Agar. W 5 miesiącu życia zaobserwowano u niego opóźnienie rozwoju psychomotorycznego. Wykonano USG przezciemieniowe, które wykazało obustronne poszerzenie przestrzeni przymózgowych oraz szczeliny pośrodkowej mózgu.

Pomóżmy dzieciom
2409 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Michałowi Karpińskiemu' (1691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA DO ŁAGIEWNIK 2013

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 kwietnia 2013 - 14:57

Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie – Łagiewnikach to wyjątkowe miejsce, do którego każdego roku pielgrzymują pracownicy i wolontariusze Caritas, aby spotkać się na wspólnej modlitwie. W tym roku nasze spotkanie odbyło się 13 kwietnia w sobotę.

2471 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA DO ŁAGIEWNIK 2013' (6547 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU