Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Kolonie 2017

Przekaż 1%

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 października 2016 - 08:02

Zrealizowane warsztaty nr 1/2 (EŁK)

W dniu 26 października br w Domu Dziennego Pobytu św. Ojca Pio w Ełku (ul. Kościuszki 17) odbyły się warsztaty kulinarne i warsztaty z edukacji ekonomicznej. Warsztaty przeprowadzone zostały od godziny 14.00-16.00 i od 16.30 do 18.30. Uczestniczyło w nich 25 osób, które korzystają z pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2016. W warsztatach udział był i jest bezpłatny. W trakcie warsztatów z edukacji ekonomicznej omówiony i poruszony został bardzo ważny temat: Budżet gospodarstwa domowego. Co to jest budżet domowy i jak go prowadzić, jaki jest sens planowania i jego cel, po co warto prowadzić budżet domowy. Były również zadawane pytania przez uczestników warsztatów: gdzie szukać oszczędności, jak tworzyć i w jakiej formie taki budżet.

436 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE PO PŻ ' (1468 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 października 2016 - 13:34

Warsztaty 3/4/5/6 w Orzyszu

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016, w dniu 29 października br w świetlicy "KAJAK", która istnieje i działa przy parafii pw. NSPJ w Orzyszu (ul. Ełcka 17) odbędą się: warsztaty, szkolenie z edukacji ekonomicznej, szkolenie z dietetyki i zdrowego żywienia oraz szkolenie z zasad przeciwdziałania marnowaniu żywności.

370 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE PO PŻ' (1110 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 października 2016 - 13:24

Zrealizowane warsztaty nr 1/2 (EŁK)

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016, w dniu 26 października br w Domu Dziennego Pobytu św. Ojca Pio w Ełku (ul. Kościuszki 17) odbędą się warsztaty kulinarne i warsztaty edukacji ekonomicznej. Warsztaty rozpoczynają się o godzinie 14.00, weźmie w nich udział 25 osób (te same osoby mogą uczestniczyć w każdym bloku tematycznym).korzystających z pomocy żywnościowej w ramach w/w Programu, oczywiście są one bezpłatne. Działania te są prowadzone w sposób cykliczny w okresie dystrybucji pomocy żywnościowej.

56 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE PO PŻ' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Sezon jesienno-zimowy w ełckiej noclegowni

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 października 2016 - 13:23

Jesień to okres roku, kiedy do drzwi ełckiej noclegowni puka coraz więcej osób pozbawionych dachu nad głową. Część z nich poszukuje ciepłego posiłku, miejsca do ogrzania się. Inni szukają miejsca, gdzie będą mogli spędzić choć jedną noc. Są też i tacy, dla których noclegownia staję się nowym miejscem zamieszkania.

Urząd Miasta Ełk
312 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sezon jesienno-zimowy w ełckiej noclegowni' (826 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy na wspólny wyjazd do Sanatorium „Południowy” w Truskawcu na Ukrainie

Autor: Admin Dodano: środa, 19 października 2016 - 20:09