Kolonie 2017

Festyn już za nami...

Nowa wiedza, nowe umiejętności

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 12:19

50 osób – dokładnie tyle skorzystało ze szkoleń organizowanych w ramach projektu „Razem na rzecz seniorów”, który jest dofinansowany ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowa wiedza, nowe umiejętności ' (1321 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 grudnia 2016 - 18:37

Szczególnie w okresie Bożego Narodzenia Caritas Diecezji Ełckiej pamięta i troszczy się o dzieci, bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych - organizując dla nich Wigilie. Podobnie jak w latach ubiegłych, 24 grudnia odbędą się dwa spotkania wigilijne. O godz. 14.00 w Domu im. Św. Ojca Pio Ełku przy ul. Kościuszki 17 rozpocznie się wigilia dla dzieci, podczas której najmłodsi otrzymają paczki ze słodyczami.

207 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej' (1145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WSZYSCY MAMY WIELKIE SERCA

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2016 - 20:00

Możesz przekazać 1% swojego podatku na szczytny cel – pomoc drugiemu człowiekowi
KRS 0000136508

Wśród podmiotów znajdujących się w rejestrze organizacji pożytku publicznego znajduje się Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku, na które podatnicy mogą przekazać swój 1% za rok 2016. Zebrane środki finansowe zostaną wykorzystane na specjalistyczną pomoc medyczną dla osób starszych, niepełnosprawnych oraz dzieci. Dzięki Państwa pomocy osoby najbardziej potrzebujące mogą zostać objęte opieką pielęgniarsko – opiekuńczą, terapeutyczną, jak również skorzystać z rehabilitacji domowej.

181 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WSZYSCY MAMY WIELKIE SERCA' (656 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czekając na …

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 grudnia 2016 - 14:30

Jak co roku już od połowy listopada wraz z podopiecznymi Świetlicy „Quo Vadis” w Ełku przygotowujemy się do Świąt Bożego Narodzenia. Zaczęliśmy od rozdania ról młodym aktorom występującym w jasełkach. Próby odbywają się co trzy dni. Dodatkowo projektowane są także stroje oraz niezbędne rekwizyty.

Urząd Miasta Ełk
187 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czekając na …' (4645 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 grudnia 2016 - 14:29

Od sierpnia br Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016. Jest on współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym. Program ma na celu zapewnienie systematycznej pomocy żywnościowej najbardziej potrzebującym. Jednocześnie Caritas Diecezji Ełckiej zobowiązana jest do prowadzenia działań towarzyszących tzn. zorganizowania i przeprowadzenia warsztatów dotyczących zdrowego odżywiania, przeciwdziałania marnowaniu żywności, warsztaty kulinarne i z edukacji ekonomicznej.

231 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU