Kolonie 2017

Poszukujemy wychowawców kolonijnych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 kwietnia 2017 - 08:55

Caritas Diecezji Ełckiej poszukuje kandydatów na stanowisko: wychowawca kolonijny, podczas kolonii letnich organizowanych dla dzieci i młodzieży z Białorusi. Terminy turnusów: 5-14 czerwca 2017, 14-23 czerwca 2017, 23 czerwca – 2 lipca 2017.

344 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poszukujemy wychowawców kolonijnych ' (694 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czas pomyśleć o wypoczynku letnim

Autor: Admin Dodano: niedziela, 16 kwietnia 2017 - 08:25

Do wakacji pozostało jeszcze kilka miesięcy, ale diecezjalna caritas nie poróżuje. Od początku roku, małymi krokami, prowadzimy przygotowania do wypoczynku letniego. Do tej pory udało się nam m.in. pozyskać środki finansowe na realizację warsztatów w zakresie rozwoju kompetencji społecznych, chroniących przed dysfunkcjami. W zadaniu „Warsztaty umiejętności społeczne II” współfinansowanym ze środków Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego uczestniczyć będzie 70 osób.

137 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas pomyśleć o wypoczynku letnim ' (813 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W oczekiwaniu na gości

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 kwietnia 2017 - 13:55

Już na początku czerwca Caritas Diecezji Ełckiej odbierze z Kuźnicy Białostockiej pierwszą grupę dzieci –uczestników wypoczynku letniego z Białorusi. Będą to podopieczni Caritas Grodno (Religijna Misja katolickie charytatywne stowarzyszenie Caritas). Młodzi Polonusi spędzą w Polsce 10 dni. W trakcie pobytu będą brać udział w zajęciach języka polskiego, podczas których największy nacisk zostanie położony na naukę polskich słów.

130 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W oczekiwaniu na gości' (1302 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 kwietnia 2017 - 14:50

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 22.04.2017 r. o godz. 9.00 rozpoczną się warsztaty z edukacji ekonomicznej,
program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2016

Warsztaty odbędą się w Gminnym Ośrodku Kultury w Prostkach

100 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1350 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: sobota, 08 kwietnia 2017 - 15:55

W tym roku odbywać się będą następujące działania: Punkt Porad (konsultacje indywidualne z psychologiem oraz prawnikiem, a także te uzależnione od indywidualnych potrzeb beneficjentów); działania sportowe (pilates oraz aerobik wodny); spotkania „meet cafe”, w trakcie których prowadzone będą m.in. zajęcia z kosmetyczką i nauczycielem plastyki. Tegoroczny program obejmować będzie również wyjazdy turystyczne do Trójmiasta oraz Warszawy.

136 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już po raz czwarty ełcka Caritas będzie realizować działania na rzecz seniorów w ramach Rządowego Programu Aktywizacja Społeczna osób Starszych (ASOS)' (1098 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU