Bł. Hanna Chrzanowska w znaku relikwii w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 września 2018 - 16:50

W piątek 28 października 2018 r. do Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku zawitały relikwie bł. Hanny Chrzanowskiej. Wcześniej nawiedziły one kaplice szpitalne, domy opieki społecznej i inne placówki opiekuńczo-lecznicze w diecezji ełckiej. Peregrynacja relikwii błogosławionej pielęgniarki była okazją do dziękczynienia za jej beatyfikację i zgromadziła na wspólnej modlitwie mieszkańców i pracowników naszego domu.

126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bł. Hanna Chrzanowska w znaku relikwii w DPS „Misericordia”' (2100 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie POPŻ 2014-2020 Podprogram 2018

Autor: Admin Dodano: środa, 26 września 2018 - 13:15

W dniu 22 września br. w ramach realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 odbyło się szkolenie przedstawicieli OPL, które przystąpiły do realizacji tegorocznej edycji - Podprogram 2018. W szkoleniu wzięło udział ponad 50 osób.

247 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie POPŻ 2014-2020 Podprogram 2018' (2945 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie akcji "Kromka chleba dla Sąsiada"

Autor: Admin Dodano: środa, 26 września 2018 - 12:00

Miniony weekend, piątek i sobota 21 i 22 września, to dwa dni wytężonej pracy w Caritas Diecezji Ełckiej i nie tylko pracowników, ale i wolontariuszy z Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas. W tych dniach miała miejsce zbiórka żywności, którą przeprowadzono w sklepach Biedronka i Tesco na terenie diecezji ełckiej.

146 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie akcji "Kromka chleba dla Sąsiada" ' (317 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 1 :-)

Autor: Admin Dodano: środa, 26 września 2018 - 08:15

W ramach projektu "Oferta dla seniora II", współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, Caritas Diecezji Ełckiej zaplanowała trzy spotkania dla seniorów 60+. Są to działania dla seniorów o charakterze otwartym. Celem spotkań jest wspólne spędzanie wolnego czasu poprzez poznawanie i wykonywanie różnymi technikami prac plastycznych.

147 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 1 :-) ' (2699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
83. rocznica objawienia Koronki – wrześniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 września 2018 - 13:18

W sobotę 22 września 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. Ryszard Sawicki, wicedyrektor ełckiej Caritas ds. formacji i wolontariatu.

228 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '83. rocznica objawienia Koronki – wrześniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (1675 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617182838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338   >