Kolonie 2017

Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 lipca 2017 - 11:20

Słońce, wysoka temperatura, wiatr rozwiewający włosy….idealne warunki by pójść na plażę. Takie było założenie. Jednak aura tego roku jest bardzo kapryśna i kolejny raz spłatała figla kolonistom odpoczywającym w ośrodku kolonijnym Arka w Orzyszu.

157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu' (1799 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Legalna praca w Niemczech - kurs językowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lipca 2017 - 11:05

Rozpoczynamy nabór na kolejny kurs języka niemieckiego w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”, który jest skierowany do osób zainteresowanych podjęciem legalnej pracy w Niemczech w charakterze opiekunki osób starszych lub pomocy domowej. Rozpoczęcie kursu w październiku 2017r. w placówce Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

62 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Legalna praca w Niemczech - kurs językowy' (315 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjątkowa wizyta

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:35

20 lipca 2017 roku do ośrodka „Arka” w Orzyszu przyjechał gość specjalny – Marszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej Pan Stanisław Karczewski. Celem jego wizyty było spotkanie z dziećmi i młodzieżą z Białorusi, przebywającymi na wypoczynku letnim w Polsce.

213 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjątkowa wizyta' (1314 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czerwcowy wyjazd integracyjny

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:05

Grupa 32 osób, mieszkańców czterech powiatów woj. warmińsko-mazurskiego (gołdapskiego, oleckiego, piskiego i ełckiego) w ostatnich dniach czerwca uczestniczyła w wyjeździe integracyjnym, który odbył się w Domu św. Rodziny w Orzyszu. Krótki, bo tylko 3-dniowy, wyjazd okazał się przysłowiowym „strzałem w dziesiątkę”.

167 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czerwcowy wyjazd integracyjny' (3480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Krok ku samodzielności III"

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 07:20

Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Jesteś osobą z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić z nimi na kręgle oraz do kina?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną? Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

100 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Krok ku samodzielności III" ' (1277 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617182838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 2,502054 Seconds