Wypoczynek letni z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2018 - 14:25

W dniach 20-27 lipca w Orzyszu wypoczywać będzie grupa ok. 60 osób z województwa warmińsko-mazurskiego. Planowany jest przyjazd dzieci m.in. z powiatów ełckiego, piskiego, oleckiego, gołdapskiego. Celem organizacji wypoczynku letniego jest zagospodarowanie czasu wolnego grupie ww. osób w okresie wakacyjnym.

60 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni z ełcką Caritas' (894 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 lipca 2018 - 13:40

Caritas Diecezji Ełckiej podjęła współpracę z Fundacją Rozwoju Polskiego Żeglarstwa Regatowego oraz Akademią Żeglowania i jako partner wzięła udział w projekcie edukacji morskiej „Polska Morska Niepodległa”. Program unikalnych szkoleń żeglarskich skierowanych m.in. do wolontariuszy Caritas wsparty został przez Ministerstwo Sportu i Turystyki. Jego głównym celem jest popularyzacja żeglarstwa jako aktywnego trybu życia połączonego z integracją społeczną, edukacją i budową więzi społecznych.

72 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Młodzi wolontariusze ełckiej Caritas uczestnikami rejsów żeglarskich po Zatoce Gdańskiej' (4939 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 lipca 2018 - 11:20

Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2017/2018 objęła pomocą 30 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. Dzięki otrzymanemu wsparciu dzieciom zostały zakupione przybory szkolne, podręczniki, obuwie, odzież, drobny sprzęt komputerowy oraz opłacone zajęcia edukacyjne m.in. nauka języka angielskiego, pływania i tańca. Dzieci mogły również skorzystać z wycieczki szkolnej czy też biwaku klasowego.

Skrzydła
127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały uskrzydlone dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2017/2018”' (1425 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODPROGRAM 2017 ZA NAMI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 lipca 2018 - 09:20

30 czerwca 2018 roku Caritas Diecezji Ełckiej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 zakończyła realizację Podprogramu 2017. Od sierpnia 2017 roku 616 ton 238 kg 80 g artykułów spożywczych o wartości 3 053 581,67 zł. trafiło do 11 536 osób ubogich zakwalifikowanych do programu. Osoby najbardziej potrzebujące otrzymały między innymi cukier, mleko, ser, ryż, makaron jajeczny, makaron bezglutenowy, olej rzepakowy, powidła śliwkowe, koncentrat pomidorowy, pasztet wieprzowy, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, fasola biała, marchewka z groszkiem, herbatniki, kabanosy wieprzowe, miód, buraczki wiórki, filet z makreli w oleju i gulasz wieprzowy z warzywami.

68 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODPROGRAM 2017 ZA NAMI' (3698 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 czerwca 2018 - 12:40

Rok szkolny za nami, czas rozpocząć wypoczynek letni. Ełcka Caritas i w tym roku organizuje wypoczynek dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych kolonii będziemy chcieli zaczepić wśród naszych najmłodszych podopiecznych chęć pomagania innym.

11 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski' (782 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617182838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328   >