Kolonie 2017

Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 17 lutego 2014 - 10:58

W strukturach Parafialnych Zespołów Caritas pracują ludzie, którzy z pełnym zaangażowaniem udzielają się w różnych inicjatywach społecznych. Adresatami są przede wszystkim osoby potrzebujące pomocy materialnej i finansowej. I tym wszystkim rodzinom pomoc jest udzielana. A w momencie, gdy są to zajęcia rozwijające naszą wyobraźnię i dające możliwość uzyskania nowych umiejętności, to z takich zajęć może skorzystać każdy kto ma chęć.

Parafialne Zespoły Caritas
2388 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (1529 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc poszkodowanym w wyniku klęsk żywiołowych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 17 lutego 2014 - 08:34

Coraz częściej region Polski północno- wschodniej jest nawiedzany przez klęski żywiołowe, które powodują wiele ogromnych zniszczeń, strat materialnych, czy nawet uszczerbek na zdrowiu ludzi. Nikt z nas nie jest w stanie powstrzymać sił żywiołu. Najczęściej klęski są związane z pożarami, huraganami, suszą oraz powodzią. Burzą one często cały dorobek życia rodziny, niszcząc domy mieszkalne, budynki gospodarcze i inwentarskie.

2279 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc poszkodowanym w wyniku klęsk żywiołowych' (2127 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XXII Światowy Dzień Chorego

Autor: Admin Dodano: sobota, 15 lutego 2014 - 14:03

Wiara i miłosierdzie:
"My także winniśmy oddać życie za braci"
( 1 J 3,16)

We wtorek 11 lutego obchodziliśmy Światowy Dzień Chorego, który ustanowił Jan Paweł II celem uwrażliwienia na cierpienie pacjentów i zapewnienia lepszej opieki chorym. Co roku w Światowy Dzień Chorego specjalne orędzie kieruje papież. Tym razem po raz pierwszy przygotował je Franciszek. "Dziś potrzeba jest ludzi, którzy w przeciwności świata wniosą nadzieję i uśmiech Boga” - napisał papież. Cały tekst opatrzony został hasłem "Wiara i miłosierdzie: My także winniśmy oddać życie za braci”.

1267 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XXII Światowy Dzień Chorego' (1999 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PROGRAM POMOCOWY PEAD POCZĄTEK I KONIEC

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lutego 2014 - 15:05

Idea tego programu sięga lat 80 XX wieku. W ówczesnych krajach unijnych w magazynach agencji interwencyjnych zgromadzono ogromne ilości nadwyżek żywności. Nie można ich było ani sprzedać w obrębie Unii, jak również wyeksportować poza kraje członkowskie. Powód – wysokie koszty dopłat eksportowych, jak również magazynowanie, które stawało się coraz kosztowniejsze. Postanowiono, że najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie rozdzielenie nagromadzonych zapasów wśród ludności ubogiej z terenu krajów członkowskich.

Parafialne Zespoły Caritas
2414 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROGRAM POMOCOWY PEAD POCZĄTEK I KONIEC' (5897 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wyprawka dla MALUSZKA”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2014 - 17:03

Puk, puk – to JA Maluszek spod serduszka mamy. Witam wszystkich bardzo ciepło w tym jeszcze nie znanym dla mnie świecie. Potrzebuję pomocy i do kogo mam się zwrócić, jak nie do ludzi dorosłych i życzliwych, którzy kochają dzieci ?! Jestem noworodkiem, które jeszcze nie mówi, ale wie czego potrzebuje.

2482 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wyprawka dla MALUSZKA”' (1513 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU