Kolonie 2017

tekst alternatywny

SZLIŚMY DO CZARNEJ MADONNY

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 sierpnia 2014 - 18:17

Każdego roku w sierpniu Częstochowska Pani - Królowa Polski, czeka na Jasnej Górze na pielgrzymów przybywających do niej z całej Polski. Ełckie pielgrzymowanie trwa ponad dwa tygodnie. Jest to okres pełen wyrzeczeń, trudów, a przede wszystkim wiary w swoje siły i możliwości. Każdy, kto podejmuje się takiego wyzwania, czyni to w konkretnym celu. Pielgrzymka jest aktem religijnym, ma charakter pokutny bądź dziękczynny. Wielu uczestników nazywa ją “Rekolekcjami w drodze”, ponieważ jest to czas modlitwy.

1178 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZLIŚMY DO CZARNEJ MADONNY' (2038 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już wiem co to jest uzależnienie, ale nie tylko to…

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 sierpnia 2014 - 17:09

Co to jest uzależnienie; w jaki sposób można je rozpoznać; czynniki powodujące uzależnienie; od czego można się uzależnić – to tylko niektóre z zagadnień, o których rozmawiały dzieci i młodzież podczas tegorocznych wakacji w Orzyszu. Warsztaty profilaktyczne zostały zorganizowane w ramach zadania „O uzależnieniach – słów kilka i nie tylko” współfinansowanego ze środków Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Białymstoku.

1003 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już wiem co to jest uzależnienie, ale nie tylko to…' (1210 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
HIV i AIDS już im nie straszne!!!

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 sierpnia 2014 - 17:08

Kolejna grupa osób dowiedziała się czym są HIV i AIDS, w jaki sposób dochodzi do zakażenia, co wtedy zrobić, do kogo udać się z prośbą o pomoc. A mowa o grupie 100 dzieci i młodzieży, którzy wzięli udział w dwóch warsztatach poświęconych ww. tematyce. Warsztaty zostały zorganizowane w okresie od 14 do 29 lipca br. w Schronisku Parafialnym w Świętajnie. Jeden warsztat trwał 8 dni. Tym, na co szczególną uwagę zwrócili uczestnicy warsztatów były zajęcia z zakresu udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej w kontekście HIV/ AIDS.

1040 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HIV i AIDS już im nie straszne!!!' (712 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zakończono drugą edycję wakacyjnych warsztatów profilaktycznych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 lipca 2014 - 14:22

8-15 lipca, w tych dnia przeprowadzono warsztaty z zakresu profilaktyki uzależnień dla dzieci i młodzieży z terenu województwa warmińsko – mazurskiego. Zostały one zorganizowane w ośrodku Caritas Diecezji Ełckiej w Orzyszu. Uczestniczyło w nich 80 osób, m.in. z Ełku, Mikołajek, Węgorzewa, Pozezdrza, Olecka.

1001 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zakończono drugą edycję wakacyjnych warsztatów profilaktycznych' (861 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 lipca 2014 - 14:12

Od 1 lipca prowadzone są działania w ramach projektu „Pomoc dla osób bezdomnych”, współfinansowanego ze środków Wojewody Warmińsko – Mazurskiego. Celem realizacji zadania publicznego jest przeciwdziałanie zjawisku bezdomności poprzez dążenie do usamodzielnienia społeczno – ekonomicznego grupy 10 osób bezdomnych z terenu województwa warmińsko – mazurskiego, mieszkańców Domu im. św. Ojca Pio w Ełku, do końca 2014 roku.

586 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla osób bezdomnych' (582 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU