WARSZTATY TERAPII ZAJECIOWEJ – CO TO TAKIEGO ?

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 maja 2015 - 12:03

„Sukces społeczny to sukces integracji społecznej”

To placówka prowadząca szeroko rozumianą rehabilitację, przeznaczona dla osób z upośledzeniem umysłowym w stosunku do których orzeczono niezdolność do pracy, a które kwalifikują się do rehabilitacji w formie terapii zajęciowej. Placówka, która zapewnia osobom niepełnosprawnym rehabilitację społeczną i zawodową, umożliwia również pozyskanie lub przywrócenie umiejętności niezbędnych do podjęcia zatrudnienia. Zajęcia dostosowane są indywidualnie do stanu zdrowia uczestników, uzdolnień, zainteresowań i możliwości. Stymulują ich rozwój, ujawniają ukryte predyspozycje i rozwijają zamiłowania. Zajęcia w Warsztatach Terapii pozwalają odbudować zdolności i umiejętności wcześniej posiadane, a częściowo lub całkowicie utracone.

1138 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WARSZTATY TERAPII ZAJECIOWEJ – CO TO TAKIEGO ?' (4234 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PROGRAM „EMBARGO”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 maja 2015 - 14:10

Od 1 sierpnia 2014 roku obowiązuje rosyjskie embargo na wywóz do tego kraju polskich owoców i warzyw. I mimo ubiegłorocznych obaw sadowników związanych z wprowadzonym embargiem na polskie produkty rolne przez Federacje Rosyjską, przechowywalnie owoców i warzyw na dzień dzisiejszy są niemal już puste.

375 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROGRAM „EMBARGO”' (2200 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy Polak potrafi?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 maja 2015 - 11:41

Kto z was nie był na Ogólnopolskim Festynie z Okazji Dnia Dziecka w Ełku? Zapewne wszyscy byli lub przynajmniej widzieli relację na żywo w telewizji.

Czy ktoś z Was zastanawiał się, ile czasu i wysiłku oraz nakładów finansowych wymaga przygotowanie takiej imprezy? Zapewne nie.

Jednak teraz możesz włożyć swój wkład w organizację X Ogólnopolskiego Festynu z Okazji Dnia Dziecka, a dokładniej w organizację wesołego miasteczka (karuzele, dmuchańce…). Jedyne co musisz zrobić, to kliknąć na poniższy link:

i pomóc...

420 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogłoszenie o konkursie – Ełk w moich oczach

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 maja 2015 - 13:32

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza dzieci z przedszkoli i punktów przedszkolnych (w wieku do 6 lat, mieszkańców Ełku) do udziału w konkursie plastycznym pt.:

Ełk w moich oczach

Urząd Miasta Ełk
798 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o konkursie – Ełk w moich oczach ' (894 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 maja 2015 - 09:12

Brak zgody na stosowanie przemocy i odwaga do podejmowania interwencji w przypadku, w którym stajemy się świadkiem takiego zjawiska, są bardzo ważnymi elementami w systemie przeciwdziałania przemocy. Istotne znaczenie maja tutaj zarówno interwencje sąsiedzkie, jak i policji, sądu, pracowników pomocy społecznej, oświaty, czy też służby zdrowia w ramach procedury Niebieskiej Karty. Interwencja jest często pierwszym krokiem w procesie pomagania osobom doświadczającym przemoc - jej celem jest bowiem zatrzymanie przemocy.

821 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej' (5660 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343   >