Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

XI PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS DO ŁAGIEWNIK

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 maja 2014 - 12:56

17 maja br. w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie - Łagiewnikach odbyła się XI ogólnopolska pielgrzymka pracowników i wolontariuszy Caritas. Sanktuarium w Łagiewnikach to miejsce szczególne, do którego przybywają pielgrzymi z całego świata, by otrzymać Boże miłosierdzie.

1239 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XI PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS DO ŁAGIEWNIK' (5944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 maja 2014 - 19:03

W dniach 13-14 czerwca 2014 roku (piątek, sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 415/2013 z dnia 25 października 2013 r. nr sygn. DAP-ZZP-632-1-406/2013) organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja będzie miała miejsce w 15 sklepach na terenie miasta Ełku, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych będą zbierali żywność.

1527 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności' (515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 maja 2014 - 07:26

31 maja 2014 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej organizuje już po raz dziewiąty Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka.

Od dziewięciu lat w całej Polsce na przełomie maja i czerwca Caritas Diecezjalne organizują festyny rodzinne z okazji dnia dziecka pod hasłem „Bądźmy razem”. Na kilka dni miasta zamieniają się w bezpłatne place zabaw pełne atrakcji dla najmłodszych. Dzieci korzystają z wesołych miasteczek oraz uczestniczą w wielu ciekawych konkurencjach sportowych oraz konkursach. Poza występami muzycznymi i teatralnymi oraz atrakcjami sportowymi w programie pikników znajdą się treści propagujące bezpieczeństwo, pokazy działań straży pożarnej i policji. W 2014 roku podczas pikników, które odbędą się w 26 miastach między 24 maja a 8 czerwca dzieci otrzymają od Jeronimo Martins Polska S.A. - ponad 100 tys. paczek z upominkami.

3284 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku ' (3725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szlachetna cegiełka z okazji Dnia Matki w sklepach sieci Biedronka

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 maja 2014 - 14:11

Z okazji Dnia Matki, już od 15 maja w sklepach sieci Biedronka dostępny będzie unikatowy produkt – książka o charakterze modlitewnika, pt. „Ja pójdę za nią. Dziękuję, Mamo!”, który może stać się interesującym upominkiem dla wszystkich mam i teściowych. Przedstawia on historię życia Błogosławionej Marianny Biernackiej, która oddała życie za swoją synową. Lektura książki wnosi nie tylko wiele radości i spokoju, ale jest także produktem z misją i cegiełką na utrzymanie Domu Samotnej Matki w Ełku, utworzonego przez Caritas Diecezji Ełckiej.

1322 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szlachetna cegiełka z okazji Dnia Matki w sklepach sieci Biedronka' (3196 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Skok przez trudności w nowe możliwości”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 maja 2014 - 12:46

Fundacja Rozwoju Ziemi Oleckiej w partnerstwie z Caritas Diecezji Ełckiej, z dniem 1 maja 2014 r. rozpoczęła realizację projektu „Skok przez trudności w nowe możliwości” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Projekt skierowany jest do osób niepełnosprawnych w wieku 18-64,zamieszkałych na terenie gminy Olecko, zainteresowanych podniesieniem swoich kompetencji w zakresie obsługi komputera i posługiwania się językiem angielskim.

1309 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Skok przez trudności w nowe możliwości”' (1239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU