Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Kolonie 2017

Przekaż 1%

Listopad „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 grudnia 2016 - 13:13

Listopad jest czasem dalszych jesiennych zmian w przyrodzie. Pomimo pogorszenia pogody i szarugi jesiennej dzieci z Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką” w Ełku nie nudziły się.

144 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Listopad „Pod Wesołą Chmurką”' (3489 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlicowe świętowanie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 grudnia 2016 - 11:56

Przed samymi świętami odbędą się dwudniowe warsztaty z zakresu przygotowywania ozdób świątecznych w świetlicy w Orłowie. Poza zajęciami praktycznymi, warsztaty obejmować będą także część teoretyczną dotyczącą tradycji świątecznych na Warmii i Mazurach. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się kim był Nikolu/Pikolus/Szemel/; kiedy obchodzono Gody, co wypiekano w czasie adwentu.

114 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlicowe świętowanie' (407 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tworzymy, działamy i szkolimy się.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 grudnia 2016 - 11:56

W dniu 3 grudnia w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku odbyło się szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Było to czwarte, a zarazem ostatnie spotkanie w 2016 roku. Rozpoczęliśmy je o godzinie 10.00, udział wzięło ok. 70 przedstawicieli z 52 parafii. Spotkaniu przewodniczył Jego Ekscelencja ks. Biskup Jerzy Mazur SVD, ks. Dariusz Kruczyński Dyrektor Caritas i Ks. Jacek Uchan – Dyr. Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego.

Parafialne Zespoły Caritas
172 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tworzymy, działamy i szkolimy się.' (2426 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 listopada 2016 - 12:26

Niech na wszystkich stołach wigilijnych zapłoną świece Caritas

Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom- to, jak sama nazwa wskazuje, jest akcją skierowaną do dzieci, które potrzebują pomocy i wsparcia. To coroczna, ogólnopolska a za razem najstarsza inicjatywa Caritas polegająca na rozprowadzaniu świeć w okresie Adwentu, których obecność na wigilijnym stole stała się już tradycją w wielu polskich domach. Akcja ma charakter ekumeniczny, gdyż do jej realizacji włączył się Eleos Kościoła Prawosławnego i Diakonii Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego. Idea akcji narodziła się w 1994 roku podczas zebrania dyrektorów Caritas w Rusinowicach. I jest to, już XXIII kampania rozprowadzania świec wigilijnych i w tym roku przebiega ona pod hasłem: "Płomień Miłosierdzia".

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
268 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM' (946 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta pracy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 listopada 2016 - 09:02

Ogłoszenie naboru na stanowisko dyrektora Domu Pomocy Społecznej Misericordia w Ełku

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi nabór na stanowisko Dyrektora Pomocy Społecznej w Ełku

Wymagania niezbędne:
a) ukończone studia wyższe,
b) specjalizacja z zakresu organizacji pomocy społecznej,
c) co najmniej 5-letni staż pracy, w tym minimum 3- letni w pomocy społecznej,
d) bardzo dobra znajomość obowiązujących regulacji prawnych dotyczących funkcjonowania domów pomocy społecznej, w tym ustawy o pomocy społecznej,
e) niekaralność za przestępstwo popełnione umyślnie,
f) obywatelstwo polskie,
g) pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych.

422 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta pracy' (1072 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288   >