Letni wypoczynek dla dzieci rolników

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 lipca 2018 - 10:00

Od 28 lipca Caritas Diecezji Ełckiej będzie organizować wypoczynek letni dla dzieci rolników objętych rolniczym systemem ubezpieczenia społecznego. 11-dniowy wypoczynek zostanie zorganizowany w ośrodku „Arka” w Orzyszu. Program pobytu obejmie zajęcia w ramach promocji zdrowia i profilaktyki zdrowotnej oraz polegające na zorganizowaniu wycieczek turystyczno-krajoznawczych.

159 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Letni wypoczynek dla dzieci rolników' (786 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nauka i odpoczynek

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2018 - 19:50

TO już dziś rozpoczyna się 8-dniowy warsztat edukacyjny dla dzieci i młodzieży z województw podlaskiego oaz warmińsko-mazurskiego. Jego celem jest promocja idei wolontariatu. Działanie realizowane jest w ramach projektu „Letnia Szkoła Wolontariatu” w ramach Programu „100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski”.

99 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nauka i odpoczynek ' (544 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkaliśmy się w Polsce. W Orzyszu. Na Mazurach.

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2018 - 16:55

Wczoraj pożegnaliśmy młodzież z diecezji grodzieńskiej, która wypoczywała w ośrodku kolonijnym „Arka” w Orzyszu. Spędzili oni w Orzyszu 10 dni (10-19 lipca 2018 r.). Była to ostatnia grupa przedstawicieli białoruskiej Polonii, która przybyła do Polski na zaproszenie Caritas Diecezji Ełckiej w ramach realizacji zasadna publicznego „Spotkajmy się w Polsce III” współfinansowanego ze środków Kancelarii Senatu.

334 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkaliśmy się w Polsce. W Orzyszu. Na Mazurach.' (3015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wypoczynek letni z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2018 - 14:25

W dniach 20-27 lipca w Orzyszu wypoczywać będzie grupa ok. 60 osób z województwa warmińsko-mazurskiego. Planowany jest przyjazd dzieci m.in. z powiatów ełckiego, piskiego, oleckiego, gołdapskiego. Celem organizacji wypoczynku letniego jest zagospodarowanie czasu wolnego grupie ww. osób w okresie wakacyjnym.

115 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni z ełcką Caritas' (894 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 lipca 2018 - 10:40

Jesteś osobą z niepełnosprawnością, masz 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub piskim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego?
Chcesz poznać nowych ludzi i miło spędzić z nimi czas?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością?
Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

87 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie' (1168 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338   >