Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 kwietnia 2018 - 17:35

W ramach obchodów „Roku dla Niepodległej” i Święta Miłosierdzia Bożego Parafia pw. św. Jana Pawła II i Zgromadzenie Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia we współpracy ze Szkołą Podstawowa nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku zorganizowała Międzyszkolny, Rodzinny Konkurs Plastyczny i Literacki pod hasłem: „Święta Siostra Faustyna w służbie Ojczyźnie”.

143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie' (2889 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień skupienia wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 kwietnia 2018 - 11:25

W oktawie Świąt Wielkanocnych, we wtorek 3 kwietnia 2018 r., wolontariusze Caritas uczestniczyli w dniu skupienia. Tradycyjnie odbył się on w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Ełku. Przybyli wolontariusze mieli okazję pokazać, że należą do ogromnej wspólnoty, jaką jest Caritas. Wspólnej modlitwie – nowennie przed Świętem Bożego Miłosierdzia oraz Eucharystii przewodniczył ks. kan. dr Dariusz Kruczyński – dyrektor ełckiej Caritas.

162 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień skupienia wolontariuszy Caritas' (851 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka artykułów chemicznych dla Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 kwietnia 2018 - 18:30

W okresie Wielkiego Postu Szkolne Koło Caritas przy Szkole Podstawowej nr 3 im. H. Sienkiewicza w Ełku przeprowadziło akcję charytatywną na rzecz Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. W zbiórkę artykułów chemicznych zaangażowała się dyrekcja, grono pedagogiczne z nauczycielami biblioteki i katechetami na czele, a przede wszystkim uczniowie i ich rodzice. Na początku kwietnia zebrane dary zostały przekazane ełckiej Caritas.

137 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zbiórka artykułów chemicznych dla Domu Samotnej Matki' (494 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 kwietnia 2018 - 16:35

Warsztaty: przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 13.04.2018 r. odbędą się warsztaty edukacyjne o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Domu Pomocy Społecznej w Wydminach
ul. Źródlana 2

52 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1028 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie zapominamy o naszych rodakach z Białorusi

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 kwietnia 2018 - 07:35

W tym roku ponownie spotkamy się z ich przedstawicielami podczas kolonii letnich organizowanych w ośrodku „Arka” w Orzyszu. W ramach projektu „Spotkajmy się w Polsce III” współfinansowanego ze środków Kancelarii Senatu będziemy mieli sposobność gościć 210 osób – dzieci/ młodzież do 15. roku życia.

97 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie zapominamy o naszych rodakach z Białorusi ' (1357 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338   >