Szkolenie PZC podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 czerwca 2019 - 17:40

15 czerwca br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała szkolenie podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018. Spotkanie rozpoczęło się powitaniem członków Parafialnych Zespołów Caritas i wspólną modlitwą. Naszą posługę potrzebującym zawierzaliśmy miłosiernemu Bogu.

251 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie PZC podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018' (1825 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjna Zbiórka Żywności „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 czerwca 2019 - 17:25

W dniach 14-15 czerwca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. W akcji uczestniczyli wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas oraz podopieczni Monar z Gaudynka.

162 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjna Zbiórka Żywności „Tak, POMAGAM”' (760 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Występ artystyczny wolontariuszy II LO w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 czerwca 2019 - 18:35

13 czerwca 2019 r. w sali „Zebra” Ełckiego Centrum Kultury odbyła się konferencja pt. „Małżeństwo - dobre relacje - silna rodzina”. Spotkanie zostało zorganizowane przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Ełku w ramach XXI Warmińsko-Mazurskich Dni Rodziny.

201 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Występ artystyczny wolontariuszy II LO w Ełku' (621 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Dziękujemy za serce” - spotkanie wolontariuszy DSM im. bł. M. Biern

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 czerwca 2019 - 18:25

We wspomnienie bł. Marianny Biernackiej, 12 czerwca 2019 r., odbyło się spotkanie wolontariuszy posługujących w Domu Samotnej Matki w Ełku. Patronką tego dzieła, które działa pod auspicjami ełckiej Caritas, jest właśnie bł. Marianna Biernacka. Przedwakacyjny czas był doskonałą okazją, aby podziękować za serca wolontariuszy. Do grupy tej należą osoby reprezentujące różne środowiska, np. psycholog, terapeuta, osoba prowadząca rodzinę zastępczą, małżeństwo z Domowego Kościoła czy też uczniowie ełckich szkół średnich prowadzący korepetycje dla dzieci. Wszystkich wolontariuszy łączy miłość do Boga i drugiego człowieka.

174 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Dziękujemy za serce” - spotkanie wolontariuszy DSM im. bł. M. Biern' (879 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci z Białorusi i Ukrainy wypoczywają na koloniach letnich ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 12 czerwca 2019 - 19:05

70 dzieci z Ukrainy i Białorusi wypoczywa na wakacjach zorganizowanych w ośrodku kolonijnym Caritas Diecezji Ełckiej „Arka” w Orzyszu. Dzieci z terenu archidiecezji lwowskiej i diecezji grodzieńskiej przyjechały pod opieką sióstr ze Zgromadzenia Sióstr Służebniczek Starowiejskich z Ukrainy, jak również pod opieką wychowów z Białorusi.

187 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Białorusi i Ukrainy wypoczywają na koloniach letnich ełckiej Caritas' (3101 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338348358368   >