Kolonie 2017

Dzień Dziecka tuż-tuż

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 maja 2017 - 08:15

Za kilka dni, bo już 1 czerwca, plac Jana Pawła II zapełnią dzieci i młodzież z terenu diecezji ełckiej. Jaki będzie tego powód? XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Okazji Dnia Dziecka. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to już dwunasta edycja imprezy, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i już na stałe wpisała się w kalendarz ełckich imprez plenerowych.

141 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Dziecka tuż-tuż ' (2000 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka już za 10 dni

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 maja 2017 - 08:25

1 czerwca 2017 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku odbędzie się XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy sportowe, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre propozycje tegorocznego pikniku z Caritas. Uczestnicy festynu będą mogli obejrzeć na scenie program misyjny i występy artystyczne oraz wziąć udział na Placu w konkursach, grach ekologicznych, warsztatach recyklingu i tanecznych oraz zabawach. Już po raz dwunasty Partner Strategiczny – Biedronka przekaże najmłodszym paczki, a spośród karnetów zostaną wylosowane nagrody m.in. aparaty, deskorolki i rowery. Wieczorem rozpocznie się program dla młodzieży i dorosłych. Gwiazdą wieczoru będzie Alexander Rybak.

1486 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka już za 10 dni' (2207 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uwaga - Konkurs!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 maja 2017 - 09:35

Caritas Diecezji Ełckiej
ogłasza konkurs plastyczny pod hasłem

„WARTO POMAGAĆ”.

„Nie możemy robić rzeczy
wielkich,
ale możemy robić
rzeczy małe z wielką radością"

Matka Teresa z Kalkuty

249 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uwaga - Konkurs!' (1541 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 maja 2017 - 08:45

Dnia 26 i 27.05.2017 r. odbędą się warsztaty kulinarne i program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania o nie marnowaniu żywności dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Ełku

Warsztaty odbędą się w Domu Dziennego Pobytu im. Ś. Ojca Pio
w Ełku przy ulicy Kościuszki 17

94 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (418 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Razem możemy pomóc wyzdrowieć Justynie

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 kwietnia 2017 - 14:19

Justyna ma 14 lat, trzy miesiące temu dziewczyna nagle zaczęła źle się czuć, miała biegunkę z krwią oraz wymioty, które utrzymywały się przez dłuższy okres. Były to objawy charakterystyczne dla zatrucia pokarmowego, które niestety utrzymywały się przez kilka dni i nie chciały ustąpić. Nastolatka trafiła do szpitala w Ełku, gdzie postawiono jej diagnozę: wrzodziejące zapalenie jelita grubego.

186 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Razem możemy pomóc wyzdrowieć Justynie' (1003 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU