PODARUJ SWÓJ 1% PODATKU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lutego 2018 - 07:20

Przypominamy, że jeżeli jeszcze ktoś z Państwa nie rozliczył się z podatku za 2017 rok i nie przekazał swojego 1 % na konkretny cel to najwyższy czas, aby tego dokonać i poczuć się WIELKIM I WAŻNYM w życiu drugiego człowieka. Wiele osób potrzebujących, chorych i dotkniętych tragedią czeka na wsparcie finansowe, na konkretną pomoc - pomoc właśnie od Państwa.

Anna Rudzińska

NIE CZEKAJ, DZIAŁAJ!

157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODARUJ SWÓJ 1% PODATKU ' (36 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 lutego 2018 - 12:30

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 9-10 marca 2018 r. organizuje w sklepach na terenie diecezji ełckiej Wielkanocną Zbiórkę Żywności – Tak, POMAGAM. Podobnie, jak w latach ubiegłych, zebrane produkty zostaną przeznaczone dla rodzin najuboższych i dotkniętych ubóstwem.

218 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocna Zbiórka Żywności' (762 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna - „Dar Juniora dla Seniora”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 lutego 2018 - 09:15

Caritas Diecezji Ełckiej, podobnie jak w latach ubiegłych, pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej 2018, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas. Powołując się na hasło „DAR Juniora dla Seniora” starajmy się wszyscy w okresie Wielkiego Postu wspomóc ubogich, szczególnie chorych i cierpiących, składając ofiarę do skarbonki.

120 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna - „Dar Juniora dla Seniora”' (708 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc Polskiej Misji Katolickiej w Hamburgu

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 lutego 2018 - 13:40

Caritas Diecezji Ełckiej składa serdeczne podziękowania Polskiej Misji Katolickiej w Hamburgu za dary rzeczowe i pieniężne ofiarowane na rzecz Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku, w którym znajdują schronienie matki z dziećmi i kobiety ciężarne w trudnej sytuacji życiowej.

106 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc Polskiej Misji Katolickiej w Hamburgu' (861 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wolontariat z misją” – spotkania regionalne SKC

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 lutego 2018 - 17:05

W dniach 15-16 lutego 2018 r. odbyły się spotkania regionalne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas z terenu całej diecezji ełckiej. Poprowadziła je mgr inż. Karolina Wodzyńska pochodząca z Radziej k. Węgorzewa, wolontariuszka „Międzynarodowego Wolontariatu Don Bosco”, która przez rok pracowała jako wychowawca w Domu Dziecka św. Antoniego w Kapshagay na misji w Kazachstanie.

126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' „Wolontariat z misją” – spotkania regionalne SKC' (4571 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328   >

Page created in 0,420848 Seconds