Kolonie 2017

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 14:30

KOMUNIKAT

Szanowni Prezesi Parafialnych Zespołów Caritas

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż rozpoczynamy przygotowywania do Wielkanocnej Zbiórki Żywności Caritas – Tak, POMAGAM. Termin akcji: 28-29 marca 2014 r. ( piątek – sobota). Parafie/miejscowości, które mają chęć włączyć w zbiórkę prosimy o zgłoszenie i przesłanie formularza zgłoszeniowego na adres: Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1), tel/fax 87/ 441 70 00, e-mail: arudzinska@caritas.pl) poniższych informacji:

2206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS – „Tak, POMAGAM” 28-29 MARCA 2014 R' (652 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA KOMUNIKAT PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 14:25

W dniu 15 marca 2014 r. (sobota) odbędzie się I kwartalne w tym roku, Szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Spotkanie rozpocznie się o godz. 15.00 w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1.

Parafialne Zespoły Caritas
1230 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA KOMUNIKAT PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie integracyjne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 14:12

Szkolne Koła Caritas spełniają ważną rolę w pracy wychowawczej szkoły. Ich fundament działania opiera się na autentycznym zaangażowaniu młodzieży na rzecz potrzebujących, na wzajemnym zaufaniu, współodpowiedzialności i pracy zespołowej. W ramach podziękowania za trud i ciężką pracę wolontariuszy, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała im spotkanie integracyjne w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym Dom Św. Rodziny w Orzyszu.

2016 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie integracyjne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas' (1430 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Diagnozy i Terapii Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 lutego 2014 - 07:28

W Polsce od wielu lat zachodzi tzw. proces „siwienia” społeczeństwa, który powoduje zmiany w funkcjonowaniu całego państwa i rodziny. Coraz częściej niestety obserwujemy zmniejszenie roli rodziny jako podstawowej instytucji wspierającej oraz zapewniającej opiekę nad osobami starszymi. Zwiększa się natomiast liczba samotnych osób starszych, nad którymi główny ciężar świadczenia usług opiekuńczych przejmują publiczne oraz prywatne placówki. Ogromnym więc wyzwaniem dla instytucji państwowych oraz organizacji pozarządowych jest tworzenie ośrodków oraz innych form wsparcia dla osób starszych, które zapewniałyby im godne warunki życia, umożliwiały rozwój własnych pasji i zainteresowań oraz zapobiegałyby izolacji społecznej. Z myślą o seniorach i zapewnieniu im profesjonalnej opieki, Caritas Diecezji Ełckiej tworzy w Ełku Centrum Diagnozy i Terapii, w ramach którego będzie funkcjonować Dom Seniora oraz Dom Dziennego Pobytu.

2325 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Diagnozy i Terapii Caritas Diecezji Ełckiej' (2188 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
COŚ NOWEGO, PIĘKNEGO I TWÓRCZEGO.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 17 lutego 2014 - 14:37

W dniu 15 lutego br, w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej zostało zorganizowane przeprowadzone szkolenie – dekoracje 3D metodą sospesso. To sztuka dla każdego – bez względu na płeć, wiek czy zdolności manualne i artystyczne. Metoda sospesso to technika w której stosuje się specjalną transparentną termofolię do tworzenia dekoracji trójwymiarowych. Folię można podgrzewać i modelować do 10 razy. Nie da się wykonać dwóch identycznych prac i dlatego ten sposób ozdabiania przedmiotów jest tak podziwiany.

1473 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'COŚ NOWEGO, PIĘKNEGO I TWÓRCZEGO.' (1266 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU