Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Kolonie 2017

Przekaż 1%

„Opieka medyczna i rehabilitacyjna”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 grudnia 2013 - 14:19

Caritas Diecezji Ełckiej kończy realizację projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna”. W ramach zaplanowanych działań dwie pielęgniarki Caritas świadczyły usługi w domach osób chorych oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

2013 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Opieka medyczna i rehabilitacyjna”' (1101 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 grudnia 2013 - 21:19

Boże Narodzenie to czas spędzany w gronie rodziny i przyjaciół. Tymczasem w tym ważnym dniu coraz większa rzesza osób samotnych, ubogich i bezdomnych nie ma dokąd pójść. Z myślą o nich 24 grudnia o godz. 16.00 Caritas organizuje w Ełckiej Kurii Diecezjalnej na Placu Katedralnym 1 spotkanie opłatkowe dla mieszkańców noclegowni, ludzi chorych, cierpiących, bezrobotnych, niepełnosprawnych - tych, którzy nie mają możliwości spędzenia tego czasu w rodzinnej atmosferze, czy też z racji trudnej sytuacji materialnej nie mogą przygotować sami świątecznego stołu. Po wspólnej wieczerzy i dzieleniu się opłatkiem każdy z uczestników spotkania otrzyma paczkę świąteczną.

2461 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej' (1634 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przyjemne z pożytecznym – czyli jak wolny czas spędzają dzieci z Olecka

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 grudnia 2013 - 21:15

Dobiega końca kolejny rok kalendarzowy, który jest także kolejnym rokiem istnienia Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku. Zauważamy, że z każdym rokiem do świetlicy uczęszcza coraz więcej dzieci. Dzieje się tak ze względu na ofertę programową, która jest systematycznie wzbogacana.

2387 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przyjemne z pożytecznym – czyli jak wolny czas spędzają dzieci z Olecka' (1316 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
HEJ KOLĘDA, KOLĘDA…

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 grudnia 2013 - 20:39

Jak co roku podopieczni Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu mogli w świetlicy wziąć udział w Wigilii pełnej świątecznej magii. Najbardziej radosnym momentem wieczerzy były prezenty oraz koncert kolęd przygotowany przez młodszą grupę dzieci.

2446 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HEJ KOLĘDA, KOLĘDA… ' (955 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 grudnia 2013 - 07:15

Zbliżający się wielkimi krokami czas Świąt Bożego Narodzenia, to szczególny okres roku. Większość z nas czeka na niego z niecierpliwością. W ferworze świątecznych przygotowań zapominamy jednak, że nie dla wszystkich będzie to wyjątkowy czas, spędzony w rodzinnym gronie. Wśród tych osób znajdą się także bezdomni, którzy nie tylko nie mają dachu nad głową, ale także bliskich osób, z którymi mogliby zjeść wigilię. Dlatego też z myślą o tych osobach ełcka Caritas w dniu 24 grudnia, o godzinie 16, zorganizuje wieczerzę wigilijną w Centrum Administracyjno – Pastoralnym w Ełku (budynek Kurii Biskupiej). Osoby bezdomne uczestniczące w spotkaniu na jego zakończenie otrzymają paczkę żywnościową z art. higieny osobistej.

2264 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia dla osób bezdomnych' (699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Page created in 0,190231 Seconds