Kolonie 2017

PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 kwietnia 2014 - 06:37

Kalinowo działa.

Okres przez Świętami Wielkanocnymi to czas szczególny, kiedy oczekujemy przede wszystkim Zmartwychwstania Pana Jezusa. Ale, aby ten czas nie był tylko oczekiwaniem, ale również działaniem w kierunku drugiego człowieka, Parafialny Zespół Caritas w Kalinowie zorganizował i przeprowadził warsztaty: „ Śladem wielkanocnych tradycji w naszym regionie”. W zajęciach uczestniczyło ponad 30 osób, gdzie najliczniejszą grupę stanowili seniorzy. To właśnie oni mają wiedzę i umiejętności na temat kultywowania tradycji świątecznych , które są bardzo ważna w każdym narodzie.

Parafialne Zespoły Caritas
1668 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU' (1045 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy Ukrainie!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 31 marca 2014 - 13:37

Caritas Diecezji Ełckiej włączyła się w akcję charytatywną „Paczka na Ukrainę – Rodzina Rodzinie”. Akcja ta mogła być realizowana dzięki Poczcie Polskiej, która do końca marca br. umożliwiła bezpłatne przesyłanie paczek rodzinom potrzebującym. Solidarnie z cierpiącymi mieszkańcami Ukrainy, ełcka Caritas wysłała 49 paczek zawierających trwałe artykuły żywnościowe, środki czystości i higieny osobistej oraz pampersy dla dzieci.

2068 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy Ukrainie!' (1077 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
CZCIGODNI KSIĘŻA, DRODZY PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 marca 2014 - 19:48

Przypominamy, że 11 kwietnia 2014 roku mija termin, w którym należy podać liczbę dzieci z Państwa parafii (bez danych personalnych), które będą uczestniczyć w tegorocznym wypoczynku letnim. Informację tę należy zgłosić do p. Pawła Szczepańskiego, e-mail: pszczepanski@caritas.pl, nr tel. 087 441-70-15.

1108 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA, DRODZY PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (490 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 marca 2014 - 10:52

„Każdy, kto poświęca się dziełom Caritas - dziełom miłości, jest zwycięzcą.”

W dniu 15 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała, pierwsze w tym roku, szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. Spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, obecny był ks. Dariusz Kruczyński – dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, a także ks. dr Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC. W spotkaniu szkoleniowo – formacyjnym wzięło udział ok. 100 osób z 68 parafii.

Parafialne Zespoły Caritas
1543 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (3712 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 marca 2014 - 09:31

28-29 marca br. to dwa dni intensywnej pracy wolontariuszy Caritas, którzy będą uczestniczyli w Wielkanocnej Zbiórce Żywności. To właśnie oni, w czerwonych koszulkach, z ulotkami w dłoni i pozytywnym nastawieniem będą zbierali żywność w sklepach na terenie całej diecezji ełckiej. Każdy, kto będzie chciał wesprzeć akcję ma możliwość zakupu produktów żywnościowych bądź środków czystości oraz wrzucenia ich do specjalnie oznakowanego kartonu znajdującego się na terenie sklepu. Produkty, które są potrzebne to: cukier, olej, dżem, płatki dla dzieci, nabiał, ryż, słodycze, konserwy i wszystko to co kupujemy na święta. W Ełku w zbiórce uczestniczyć będzie 28 sklepów i ok. 200 wolontariuszy.

2146 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,191755 Seconds