Kolonie 2017

DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lutego 2017 - 06:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 25-26.02.2017 r. o godz. 9.00 rozpoczną się warsztaty z edukacji ekonomicznej
i program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2016

Warsztaty odbędą się w Świetlicy Środowiskowej w Kruklankach
Osiedle Boreckie 1

146 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (638 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XXV Światowy Dzień Chorego 2017 r.

Autor: Admin Dodano: środa, 01 lutego 2017 - 06:05

11 lutego obchodzimy w całym Kościele, a zwłaszcza w Lourdes, XXV Światowy Dzień Chorego, na temat: „Zdumienie tym, czego dokonuje Bóg: «wielkie rzeczy uczynił mi Wszechmocny» (Łk 1,49)”. Dzień ten ustanowiony został w 1992 przez św. Jana Pawła II a po raz pierwszy obchodzony był w roku 1993 w Lourdes. To jest dzień, który ma zwrócić szczególną uwagę społeczeństwa na potrzeby ludzi dotkniętych różnymi schorzeniami i ułomnościami.

173 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XXV Światowy Dzień Chorego 2017 r. ' (1944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W OLECKU

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 stycznia 2017 - 13:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałaniu marnowaniu żywności

W dniu 27 stycznia 2017 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Odbyły się one w Parafii pw. NMP Królowej Polski w Olecku. W pierwszych warsztatach, które trwały od 15.00 do 17.00 wzięło udział 25 osób. Drugie warsztaty trwały od 17.30 do 19.30 i uczestniczyło w nich 25 osób. Uczestnicy byli zainteresowani samą realizacją Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa, jak i tworzeniem, realizacją i kontrolą własnego budżetu domowego, gdzie tak naprawdę są takimi osobistymi księgowymi własnych rodzin.

208 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W OLECKU' (1801 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 PODPROGRAM 2016

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 stycznia 2017 - 12:55

BARDZO WAŻNA INFORMACJA DLA OSÓB, KTÓRE SPEŁNIAJĄ OKREŚLONE KRYTERIA, OBOWIĄZUJĄCE OD STYCZNIA 2017 ROKU

Pomoc żywnościowa może być przekazywana do osób spełniających kryteria kwalifikowalności do statusu osoby najbardziej potrzebującej, tj.: osób i rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, spełniających kryteria określone w art. 7 ustawy o pomocy społecznej i których dochód nie przekracza 200% kryterium dochodowego uprawniającego do skorzystania z pomocy społecznej, tj. 1 268 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 1 028 zł dla osoby w rodzinie.

210 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 PODPROGRAM 2016' (2785 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzien Babci i Dziadka DPS Misericordia 2017

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 stycznia 2017 - 14:45

W dniu 20-01-2017 wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas odwiedzili seniorów-pensjonariuszy DPS Misericordia w Ełku. Wizyta zaplanowana została w przededniu święta babci i dziadka, aby z tejże okazji złożyć serdeczne życzenia i przekazać słodki upominek. Wzruszenie i radość odwiedzanych seniorów była krzepiąca, radość z jaką składali podziękowania za życzenia wypełniała nasze serca dumą.

357 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzien Babci i Dziadka DPS Misericordia 2017' (914 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232425262737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU