Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Zapraszamy seniorów do Punktu Porad

Autor: Admin Dodano: środa, 13 września 2017 - 09:10

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do korzystania z bezpłatnych konsultacji indywidualnych w ramach Punktu Porad. Oferta jest adresowana do seniorów z terenu powiatu ełckiego, którzy ukończyli 60 rok życia. W ramach Punktu Porad można skorzystać z porad psychologa, prawnika oraz konsultacji uzależnionych od indywidualnych potrzeb beneficjentów. Zapisy pod nr. telefonu 87 441 70 15.

63 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy seniorów do Punktu Porad ' (480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko i dom dziennego pobytu – placówki dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 września 2017 - 13:30

Wielkimi krokami zbliża się jesień. Jest to szczególny okres dla dwóch placówek ełckiej Caritas – schroniska i domu dziennego pobytu im. św. Ojca Pio. Ich pracownicy, właśnie we wrześniu oraz październiku, obserwują wzrost liczby osób korzystających z różnych form pomocy tam oferowanych. Dwie główne formy, to miejsce do spania oraz wyżywienie.

74 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko i dom dziennego pobytu – placówki dla osób bezdomnych ' (975 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 września 2017 - 20:45

„W strukturach Caritas wielu z Was realizuje powołanie do świętości” – podkreślił bp Jerzy Mazur SVD podczas obchodów 25-lecia Caritas Diecezji Ełckiej, które odbyły się w sobotę, 9 września 2017 r. Centralnym punktem jubileuszu była uroczysta Msza św. w kościele katedralnym p.w. św. Wojciecha, Biskupa i Męczennika w Ełku, której przewodniczył Biskup Ełcki. Zgromadziła ona liczne grono kapłanów i wiernych świeckich – pracowników, wolontariuszy i przyjaciół ełckiej Caritas z terenu całej diecezji, a także gości z Polski i z zagranicy.

365 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Służba bliźnim drogą do świętości – Jubileusz XXV-lecia Caritas Diecezji Ełckiej' (5987 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 września 2017 - 09:30

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 29.09.2017 r. o godz. 16.00 rozpoczną się warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Gminnej Świetlicy Środowiskowej
w Kałęczynach 1A

18 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (956 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 września 2017 - 07:05

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 28.09.2017 r. o godz. 16.00 rozpoczną się warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. Św. Wojciecha Biskupa i Męczennika
w Ełku ul. Kościuszki 16

51 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (997 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232425262737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU