Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 maja 2014 - 07:26

31 maja 2014 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej organizuje już po raz dziewiąty Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka.

Od dziewięciu lat w całej Polsce na przełomie maja i czerwca Caritas Diecezjalne organizują festyny rodzinne z okazji dnia dziecka pod hasłem „Bądźmy razem”. Na kilka dni miasta zamieniają się w bezpłatne place zabaw pełne atrakcji dla najmłodszych. Dzieci korzystają z wesołych miasteczek oraz uczestniczą w wielu ciekawych konkurencjach sportowych oraz konkursach. Poza występami muzycznymi i teatralnymi oraz atrakcjami sportowymi w programie pikników znajdą się treści propagujące bezpieczeństwo, pokazy działań straży pożarnej i policji. W 2014 roku podczas pikników, które odbędą się w 26 miastach między 24 maja a 8 czerwca dzieci otrzymają od Jeronimo Martins Polska S.A. - ponad 100 tys. paczek z upominkami.

3172 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku ' (3725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szlachetna cegiełka z okazji Dnia Matki w sklepach sieci Biedronka

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 maja 2014 - 14:11

Z okazji Dnia Matki, już od 15 maja w sklepach sieci Biedronka dostępny będzie unikatowy produkt – książka o charakterze modlitewnika, pt. „Ja pójdę za nią. Dziękuję, Mamo!”, który może stać się interesującym upominkiem dla wszystkich mam i teściowych. Przedstawia on historię życia Błogosławionej Marianny Biernackiej, która oddała życie za swoją synową. Lektura książki wnosi nie tylko wiele radości i spokoju, ale jest także produktem z misją i cegiełką na utrzymanie Domu Samotnej Matki w Ełku, utworzonego przez Caritas Diecezji Ełckiej.

1234 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szlachetna cegiełka z okazji Dnia Matki w sklepach sieci Biedronka' (3196 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Skok przez trudności w nowe możliwości”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 maja 2014 - 12:46

Fundacja Rozwoju Ziemi Oleckiej w partnerstwie z Caritas Diecezji Ełckiej, z dniem 1 maja 2014 r. rozpoczęła realizację projektu „Skok przez trudności w nowe możliwości” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Projekt skierowany jest do osób niepełnosprawnych w wieku 18-64,zamieszkałych na terenie gminy Olecko, zainteresowanych podniesieniem swoich kompetencji w zakresie obsługi komputera i posługiwania się językiem angielskim.

1283 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Skok przez trudności w nowe możliwości”' (1239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PROSZĘ POMÓŻ MI POZNAĆ SMAK NORMALNEGO ŻYCIA!!!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 maja 2014 - 14:09

Filip Tadeusz Turowski urodził się 20czerwca 2013r

Nazywam się Filip Tadeusz Turowski, jestem wesołym 10 miesięcznym niemowlakiem, mam już nawet 3 zęby. Gdyby nie walka moich rodziców, pewnie nie byłoby mnie dzisiaj z Wami – miałem się wcale nie urodzić, tak powiedzieli lekarze mojej mamie w Warszawie. Jednak mama z tatą nie przestali o Mnie walczyć. Wtedy Bóg pozwolił na naszej drodze spotkać Prof. Krzysztofa Szaflika, który przeprowadził mi 9 zabiegów, jak byłem jeszcze w brzuszku u mamy.

Pomóżmy dzieciom
3627 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROSZĘ POMÓŻ MI POZNAĆ SMAK NORMALNEGO ŻYCIA!!!' (3076 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Biało - czerwony park Solidarności

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 maja 2014 - 14:26

Jakie kolory dominowały w dniu 11 maja w ełckim parku Solidarności? Biały i czerwony. A to za sprawą Caritas Diecezji Ełckiej, która wzięła udział w VI Ełckiej Majówce Pozarządowej.

960 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Biało - czerwony park Solidarności' (2502 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Page created in 0,207452 Seconds