Kolonie 2017

XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka za nami

Autor: Admin Dodano: sobota, 10 czerwca 2017 - 06:06

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Dmuchane wesołe miasteczko, strefy dla dzieci z zabawami, malowaniem twarzy, bańkami i nagrodami oraz śpiew na żywo i taniec, zgromadził 1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku kilkanaście tysięcy rozbawionych dzieci z diecezji ełckiej.

400 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka za nami' (6526 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pracuj legalnie w Niemczech

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 czerwca 2017 - 12:55

Caritas Diecezji Ełckiej dysponuje ofertami pracy w Niemczech w charakterze opiekunki osób starszych lub pomocy domowej.
Oferujemy:

- legalne zatrudnienie: umowa o pracę zawarta z niemieckim pracodawcą
- zakwaterowanie i wyżywienie w domu podopiecznego,
- opieka koordynatora polsko-niemiecko języcznego na terenie Niemiec.

97 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pracuj legalnie w Niemczech' (275 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 08:50

Z przyjemnością informujemy, że konkurs „Warto pomagać” został rozstrzygnięty. Dziękujemy wszystkim, którzy spróbowali swoich sił i złożyli prace w konkursie. Jury w składzie: Paulina Sikorska, Iwona Łopot, Monika Czerepko – Żukowska nagrodziło i wyróżniło najciekawsze prace. Nagrody zostały wręczone dzieciom 1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku podczas XII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka.

269 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”' (1639 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wypoczynek letni

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 07:20

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych wakacji odbędą się dwa turnusy kolonijne w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Terminy wypoczynku: 3-10 lipca 2017 r. oraz 11-18 lipca 2017 r. Uczestnikami wypoczynku mogą być osoby w wieku 8-16 lat – uczniowie szkół podstawowych oraz gimnazjalnych. Serdecznie zapraszamy.

129 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warto trudzić się dla misji!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 13:41

W czwartkowy poranek ( 1 czerwca) na placu Jana Pawła II zgromadziła dzieci całej diecezji Stacja Dziecięca, inaugurująca I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej, który odbył się w łączności z XII Ogólnopolskim Festynem z okazji Dnia Dziecka. Stało się tradycją, że nasi wolontariusze każdego roku wspierają organizatorów i od samego rana stawili się licznie na wyznaczonych stanowiskach.

159 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warto trudzić się dla misji!' (1783 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252636465666768696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU