Spotkania comiesięczne rozpoczęte!

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 września 2015 - 12:18

I to w jaki sposób? Tanecznym krokiem! Beneficjenci projektu” Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z powiatu ełckiego” w dniu wczorajszym rozpoczęli cykl comiesięcznych spotkań. A rozpoczęli je od zajęć tanecznych:)

518 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania comiesięczne rozpoczęte!' (1746 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
15 lat minęło, jak jeden dzień…………..

Autor: Admin Dodano: środa, 23 września 2015 - 08:45

Warsztaty Terapii Zajęciowej w Gołdapi, które są placówką Caritas Diecezji Ełckiej, w poniedziałek 21.09 obchodziły swój jubileusz – 15 lat istnienia. Jest to długi okres działalności kierowanej do osób niepełnosprawnych. Uczestnicy, którzy korzystają z warsztatów uważają, że placówka to ich drugi dom. Znajdują w niej zainteresowanie drugiego człowieka, opiekę, zrozumienie a przede wszystkim uczucie, że są potrzebni, że są wartościowymi osobami i że dzięki nim inni ludzie doceniają swoje zdrowie i życie.

330 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '15 lat minęło, jak jeden dzień…………..' (1261 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Sobotnia wycieczka

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 września 2015 - 11:39

My, dzieciaki z Pisza i Orłowa 19 września wyjechaliśmy na wycieczkę do Warszawy. Mimo wczesnej godziny wyjazdu na miejscu zbiórki stawiliśmy się z uśmiechem na ustach. Dla wielu z nas była to pierwsza, tak daleka wyprawa bez rodziców.

373 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sobotnia wycieczka' (2953 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Na półmetku polsko – ukraińskiej wymiany młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 września 2015 - 11:39

Pierwszy, wspólnie spędzony tydzień spotkania młodzieży ukraińsko-polskiej dobiegł końca. Po raz kolejny potwierdza się, że w dobrym towarzystwie czas mija bardzo szybko. Za nami już szereg warsztatów z zakresu wolontariatu, zachowań liderskich czy komunikacji w grupie. W tym tygodniu skupimy się na praktyce i konkretnych technikach, które młodzież będzie mogła wykorzystać w pracy z dziećmi oraz grupą swoich rówieśników po zakończeniu projektu. Czeka nas również jednodniowa wycieczka do Warszawy, gdzie odwiedzimy tamtejsze organizacje opierające się na wolontariacie oraz Centrum Nauki Kopernik.

287 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Na półmetku polsko – ukraińskiej wymiany młodzieży' (2680 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie

Autor: Admin Dodano: środa, 16 września 2015 - 14:36

Już w najbliższą sobotę 19 września w siedzibie ełckiej Caritas (ul. ks. prał. M. Szczęsnego 1) odbędzie się szkolenie dla członków Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas pt.: „Pierwszy kontakt z osobą z zaburzeniami psychicznymi”.

370 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie' (625 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >