DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE PO PŻ

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 października 2016 - 13:24

Zrealizowane warsztaty nr 1/2 (EŁK)

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016, w dniu 26 października br w Domu Dziennego Pobytu św. Ojca Pio w Ełku (ul. Kościuszki 17) odbędą się warsztaty kulinarne i warsztaty edukacji ekonomicznej. Warsztaty rozpoczynają się o godzinie 14.00, weźmie w nich udział 25 osób (te same osoby mogą uczestniczyć w każdym bloku tematycznym).korzystających z pomocy żywnościowej w ramach w/w Programu, oczywiście są one bezpłatne. Działania te są prowadzone w sposób cykliczny w okresie dystrybucji pomocy żywnościowej.

182 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE PO PŻ' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Sezon jesienno-zimowy w ełckiej noclegowni

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 października 2016 - 13:23

Jesień to okres roku, kiedy do drzwi ełckiej noclegowni puka coraz więcej osób pozbawionych dachu nad głową. Część z nich poszukuje ciepłego posiłku, miejsca do ogrzania się. Inni szukają miejsca, gdzie będą mogli spędzić choć jedną noc. Są też i tacy, dla których noclegownia staję się nowym miejscem zamieszkania.

Urząd Miasta Ełk
477 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sezon jesienno-zimowy w ełckiej noclegowni' (826 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy na wspólny wyjazd do Sanatorium „Południowy” w Truskawcu na Ukrainie

Autor: Admin Dodano: środa, 19 października 2016 - 20:09

07.02-19.02.2017

Potrzebny PASZPORT

Świadczenia:

1. Transport: przejazd autokarem (TV, WC, barek)
2. Zakwaterowanie: 9 noclegów w pokojach 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym, łóżkami pojedynczymi i małżeńskimi, TV, lodówką i czajnikiem
3. Wyżywienie: 9 śniadań, 9 obiadów i 9 kolacji w formie bufetu (3 dania do wyboru)
4. Opieka rezydenta, służby medycznej ośrodka

1222 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy na wspólny wyjazd do Sanatorium „Południowy” w Truskawcu na Ukrainie' (838 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc niejedno ma imię

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 października 2016 - 20:39

W związku z Międzynarodowym Dniem Walki z Ubóstwem nasza ełcka Caritas, jak co roku, również czynnie włączyła się w jego obchody 17 października. W tym celu podopieczni Noclegowni im św. Ojca Pio wraz z wolontariuszami Ełckiego Centrum wolontariatu Caritas przeprowadzili akcję wolontariacką w parku Solidarności w Ełku. Tego dnia była wydawana gorąca zupa jarzynowa, herbata oraz kanapki.

589 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc niejedno ma imię' (1585 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 października 2016 - 20:39

Ułatwianie

Narkotyki są złem. Mechanizm ułatwiania wyrasta z instynktu opiekuńczego, jakie wiąże nas rodziców z potomstwem od dnia jego narodzin. Także wtedy, gdy boleśnie dotknie nas ujawnienie faktów świadczących o używaniu przez nasze dziecko narkotyków. Cóż, nie cofniemy nagle swojego rodzicielskiego wsparcia, tak jak i dziecko nie odstawi od zaraz narkotyków. Możemy w tej sytuacji uznać, że przejaw naszej troski jest bardziej uzasadniony niż kiedykolwiek dotąd: osoba uzależniona od narkotyków stale przecież pakuje się w tarapaty. I bardzo często, trudno jest nam rodzicom się przezwyciężyć i pozwolić na to, by nasze dziecko boleśnie odczuło skutki własnych postępków.

397 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich' (4541 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357367   >