Kolonie 2017

FEAD Pomoc Żywnościowa – Podprogram 2014

Autor: Admin Dodano: niedziela, 14 grudnia 2014 - 22:05

Od 1 grudnia br. rozpoczęliśmy realizacje Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 (PO PŻ) w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD). Jest to nowy program, który zastąpił realizowany w latach ubiegłych Program PEAD. Instytucją zarządzającą Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest Minister Pracy i Polityki Społecznej, instytucją pośredniczącą jest Agencja Rynku Rolnego, zaś instytucją certyfikującą i audytową Ministerstwo Finansów. Realizację Programu podjęły się cztery organizacje: Caritas Polska, Polski Czerwony Krzyż, Federacja Polskich Banków Żywności oraz Polski Komitet Pomocy Społecznej.

543 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FEAD Pomoc Żywnościowa – Podprogram 2014' (1976 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 grudnia 2014 - 07:05

„TAK, pomagam”

12 i 13 grudnia to szczególny okres, ponieważ po raz siódmy diecezje na terenie całej Polski przeprowadzają Świąteczną Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności. Na terenie diecezji ełckiej zbiórka przebiega w ok. 30 miejscowościach w ponad 200 sklepach. Wolontariuszy i osób chętnych do zbierania żywności jest około jednego tysiąca.

331 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (877 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 grudnia 2014 - 14:10

Topniejąca przewaga …..komputer czy fitness?

Dzieci i młodzież ze świetlicy w Piszu odkryły, że komputer zajmuje im bardzo dużo czasu, więc postanowiły coś z tym zrobić. Skupiły się na zajęciach ruchowych i na pielęgnacji zdrowia. Ulubionym ich zajęciem stał się fitness oraz taniec.

552 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (307 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
11. dziecko w Oknie Życia

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 grudnia 2014 - 14:10

W uroczystość Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny, w ełckim Oknie Życia pozostawiono noworodka. Maleństwo trafiło do Szpitala Miejskiego „Pro Medica” w Ełku w celu wykonania szczegółowych badań.

817 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '11. dziecko w Oknie Życia' (325 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Jak rozbudzić ciekawość?

Dzieci i młodzież z Centrum Charytatywnego "Bóg jest miłością" w Piszu, dzięki uprzejmości Pana Sławomira Wolskiego, prezesa Stowarzyszenia Piska Pozycja Ryglowa, miały okazję zwiedzić bunkry, którymi zajmuje się stowarzyszenie.

439 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (721 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU