Szkolenie z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 grudnia 2015 - 22:22

Pierwsza grupa 15 kobiet kończy swoja przygodę z projektem „Szkolimy Kadry”, który jest współfinansowany ze środków Fundacji PZU. W ramach zadania organizowane są szkolenia z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi. Zajęcia teoretyczne już za nimi, zostało tylko odbycie zajęć praktycznych w domach podopiecznych Stowarzyszenia Lazarus.

193 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi' (888 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudzień - Wigilijny czas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 grudnia 2015 - 22:21

Święta Bożego Narodzenia za nami, ale w tym szczególnym okresie staraliśmy się nie zapomnieć o tym, co nas wszystkich łączy – pamięć o bliskich i obcych oraz o miłości duchowej i bezinteresownej człowieka do człowieka. W dniu Wigilii 24 grudnia, dla dzieci z rodzin ubogich przygotowany był poczęstunek w Domu Dziennego Pobytu im. Św. Ojca Pio, oczywiście słodycze i owoce, jak również prezenty gwiazdkowe.

311 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień - Wigilijny czas' (742 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Każda wielka podróż zaczyna się od jednego małego kroku”

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 14:46

We wrześniu 2015 roku odbył się projekt „Wolontariat oknem na świat”, w którym wzięła udział młodzież z Polski i Ukrainy. Podczas warsztatów zorganizowanych w Ełku, uczestnicy uczyli się czym jest wolontariat poznając nie tylko teorię, ale również praktykę wolontariacką. W ramach praktyk świeżo upieczeni wolontariusze mieli za zadanie zorganizować jedną akcję wolontariacką w swoim środowisku lokalnym.

326 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Każda wielka podróż zaczyna się od jednego małego kroku”' (2239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tradycyjnie i świątecznie w ełckiej świetlicy

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:04

Tradycyjnie, jak co roku, w ostatnim tygodniu przed świętami, w Centrum Charytatywnym „Quo vadis” w Ełku zorganizowano wigilię. Uczestniczyło w niej 30 podpieczonych placówki, a także licznie przybyli goście.

Urząd Miasta Ełk
238 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tradycyjnie i świątecznie w ełckiej świetlicy ' (1165 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:04

Podobnie jak w latach ubiegłych, 24 grudnia zostaną zorganizowane dwa spotkania wigilijne. O godz. 14.00 w Domu im. Św. Ojca Pio Ełku przy ul. Kościuszki 17 rozpocznie się wigilia dla dzieci z rodzin ubogich. Natomiast o godz. 16.00 w Ełckiej Kurii Diecezjalnej odbędzie się wieczerza wigilijna dla mieszkańców noclegowni, ludzi chorych, cierpiących, bezrobotnych, niepełnosprawnych - tych, którzy nie mają możliwości spędzenia tego czasu z rodziną, czy też z powodu trudnej sytuacji materialnej nie mogą przygotować sami świątecznego stołu.

jd

282 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343   >

Page created in 0,199007 Seconds