Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Kolonie 2017

Przekaż 1%

Wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej wyróżnieni.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 października 2014 - 13:08

„Kto wierzy w dobroć człowieka, ten stwarza dobroć w człowieku”
Jean Paul Sartre

UBI CARITAS – jest nagrodą dyrektora Caritas Polska, przyznawaną za wrażliwość na potrzeby ubogich w Polsce i czynny udział w dziełach charytatywnych. Nagroda przyznawana jest raz w roku i w trzech kategoriach: Darczyńca Caritas, Współpraca z Caritas oraz Świadectwo Caritas.

929 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej wyróżnieni.' (3361 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Potrzebujący pomocy są wśród nas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 02 października 2014 - 14:15

Słoneczne lato minęło, rozpoczęła się jesień. Czy każdy to zauważył? Zapewne tak. Świadczą o tym chociażby liście spadające z drzew czy ludzie ubrani w cieplejszą odzież. Ale jesień ma także inne oblicze, którego wielu z nas nie dostrzega. Są nimi ludzie bezdomni, których mijamy każdego dnia na swojej drodze.

Urząd Miasta Ełk
810 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Potrzebujący pomocy są wśród nas' (1715 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niepubliczny Punkt Przedszkolny Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 01 października 2014 - 14:29

29 września 2014 roku Niepubliczny Punkt Przedszkolny Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. Wojska Polskiego 45 został wpisany do ewidencji szkół i placówek niepublicznych, prowadzonych przez Prezydenta Miasta Ełku.

1745 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niepubliczny Punkt Przedszkolny Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej' (1944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Lokalnych Liderów Promykowego Ratownika Lipnik 2014

Autor: Admin Dodano: czwartek, 25 września 2014 - 14:21

Od 2013 roku Ogólnopolskie Stowarzyszenie Chrześcijańskich Organizacji Wiejskich organizuje w całej Polsce warsztaty pierwszej pomocy przedmedycznej szkoląc Lokalnych Liderów Szkolenia Promykowego Ratownika. Celem głównym szkoleń jest zwiększenie bezpieczeństwa dzieci i młodzieży oraz ich rodziców i opiekunów w miejscu zamieszkania i nauczania poprzez edukację zdrowotną i profilaktykę wypadków, dzięki poznaniu najważniejszych i najskuteczniejszych elementów pierwszej pomocy. Realizacja tego założenia polega na kaskadowym szkoleniu. W pierwszej kolejności Lokalnych Liderów Szkolenia, a następnie dzieci, młodzieży ze świetlic i społeczności lokalnych.

959 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Lokalnych Liderów Promykowego Ratownika Lipnik 2014' (2276 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program EMBARGO

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 września 2014 - 12:37

Marnowanie jedzenia, podczas, gdy obok żyją ludzie, których nie stać na codzienny posiłek jest niedopuszczalne.

Caritas Polska wychodząc naprzeciw trudnej sytuacji na rynku owoców i warzy związanych z embargiem na eksport do Rosji, zadeklarowała gotowość do udziału w zagospodarowaniu wszelkich nadwyżek z przeznaczeniem dla osób najbardziej potrzebujących. W związku z rosyjskim embargiem polski przemysł spożywczy ma spory problem z nadwyżkami w produkcji między innymi jabłek, papryki, pomidorów i innych warzyw. Rosja wprowadziła embargo również na nabiał i mięso. Zakaz ma obowiązywać przez rok i dotyczy krajów Unii Europejskiej: USA, Kanady, Australii i Norwegii.

1638 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program EMBARGO' (1154 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu