Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Pomoc starszym i obłożnie chorym w Białej Piskiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 grudnia 2016 - 10:15

Na terenie Gminy Biała Piska kończy się realizacja projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna”. Przez 11 miesięcy trwania programu odbyło się 880 wizyt pielęgniarek w domach pacjentów, zapewniono 1045 godzin opieki pielęgniarskiej i rehabilitacyjnej dla chorych. Miesięcznie z pomocy w ramach projektu korzystało średnio 25 mieszkańców Gminy.

103 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc starszym i obłożnie chorym w Białej Piskiej' (1115 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 13:15

Z takiego założenia wychodzi Caritas Diecezji Ełckiej, która od kilku lat poza zapewnieniem wiktu i opierunku swoim podopiecznym przebywającym w Domu im. św. Ojca Pio organizuje także działania o charakterze aktywizacyjnym.

121 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie' (1883 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywny grudzień

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 13:08

28 grudnia 2016 roku odbyło się ostatnie spotkanie – podczas zajęć pilates- seniorów z Ełku oraz gminy Ełk w ramach projektu „Czas na seniorów” dofinansowanego ze środków Programu Rządowego na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020”.

96 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywny grudzień ' (1829 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowa wiedza, nowe umiejętności

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 12:19

50 osób – dokładnie tyle skorzystało ze szkoleń organizowanych w ramach projektu „Razem na rzecz seniorów”, który jest dofinansowany ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

145 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowa wiedza, nowe umiejętności ' (1321 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 grudnia 2016 - 18:37

Szczególnie w okresie Bożego Narodzenia Caritas Diecezji Ełckiej pamięta i troszczy się o dzieci, bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych - organizując dla nich Wigilie. Podobnie jak w latach ubiegłych, 24 grudnia odbędą się dwa spotkania wigilijne. O godz. 14.00 w Domu im. Św. Ojca Pio Ełku przy ul. Kościuszki 17 rozpocznie się wigilia dla dzieci, podczas której najmłodsi otrzymają paczki ze słodyczami.

200 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej' (1145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242535455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295   >