Podsumowanie akcji "Kromka chleba dla Sąsiada"

Autor: Admin Dodano: środa, 26 września 2018 - 12:00

Miniony weekend, piątek i sobota 21 i 22 września, to dwa dni wytężonej pracy w Caritas Diecezji Ełckiej i nie tylko pracowników, ale i wolontariuszy z Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas. W tych dniach miała miejsce zbiórka żywności, którą przeprowadzono w sklepach Biedronka i Tesco na terenie diecezji ełckiej.

176 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie akcji "Kromka chleba dla Sąsiada" ' (317 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 1 :-)

Autor: Admin Dodano: środa, 26 września 2018 - 08:15

W ramach projektu "Oferta dla seniora II", współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, Caritas Diecezji Ełckiej zaplanowała trzy spotkania dla seniorów 60+. Są to działania dla seniorów o charakterze otwartym. Celem spotkań jest wspólne spędzanie wolnego czasu poprzez poznawanie i wykonywanie różnymi technikami prac plastycznych.

188 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 1 :-) ' (2849 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
83. rocznica objawienia Koronki – wrześniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 września 2018 - 13:18

W sobotę 22 września 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. Ryszard Sawicki, wicedyrektor ełckiej Caritas ds. formacji i wolontariatu.

262 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '83. rocznica objawienia Koronki – wrześniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (1675 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy małemu Andrzejowi

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 września 2018 - 13:59

Jednym z zadań Kościoła jest niesienie pomocy osobom chorym i cierpiącym. Wsparcie duchowe i finansowe w leczeniu, czy rehabilitacji jest przejawem naszej solidarności z osobą, która potrzebuje pomocy. Zwłaszcza ratowanie życia dziecka wymaga szczególnej troski i wrażliwości. Mały człowiek jest zależny od ludzi dorosłych i nie jest w stanie pokonać choroby bez wsparcia bliskich, a niejednokrotnie wymaga też pomocy społeczeństwa.

162 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy małemu Andrzejowi' (1212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 17 września 2018 - 18:50

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza Opiekunów i Asystentów Kościelnych Szkolnych Kół Caritas oraz Osoby, które chciałyby rozpocząć działalność wolontariacką w ramach SKC na warsztaty szkoleniowo-formacyjne „Pomagać z sercem” w dniu 10 października 2018 r. (środa), które odbędą się w Ełku przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 (siedziba Caritas Diecezji Ełckiej).

Parafialne Zespoły Caritas
194 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty szkoleniowo-formacyjne dla Opiekunów Szkolnych Kół Caritas "Pomagać z sercem"' (1118 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242535455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345   >