DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W GOŁDAPI

Autor: Admin Dodano: środa, 28 marca 2018 - 14:28

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 24 marca 2018 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałania marnowaniu żywności. Odbyły się one w Parafii pw. NMP Matki Kościoła w Gołdapi. W warsztatach uczestniczyło 75 osób.

131 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W GOŁDAPI' (1276 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Serce dla Yvana Tois z Afryki. Adopcja na odległość nadzieją na lepsze jutro

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 marca 2018 - 14:55

W czerwcu 2017 r. gościliśmy w naszej szkole Misjonarkę ze Zgromadzenia Sióstr Misjonarek Apostolstwa Katolickiego – s. dr Barbarę Pillar, która od kilku lat pracuje na misjach w Kamerunie. Bardzo nas poruszyła opowieść Siostry o pracy na misji oraz o sytuacji dzieci i młodzieży w Afryce.

99 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Serce dla Yvana Tois z Afryki. Adopcja na odległość nadzieją na lepsze jutro' (2005 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie

Autor: Admin Dodano: sobota, 24 marca 2018 - 16:35

W piątek 23 marca 2018 r. w Szkole Podstawowej w Spytkowie k. Giżycka odbyło się szkolenie „ABC Wolontariatu”, w którym wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Przeprowadził je ks. dr Ryszard Sawicki – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu. Kapłan przybył do młodych wolontariuszy na zaproszenie p. Jarosława Gałęzowskiego – opiekuna SKC.

113 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie' (510 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 16:50

W dniach 19 i 21 marca 2018 r. w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odbyły się rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. Ćwiczeniom duchowym przewodniczył ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor ds. formacji i wolontariatu. Był to niezwykle cenny czas refleksji nad naszym życiem i umacniania więzi z Chrystusem.

131 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas' (684 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 14:55

W czwartek 22 marca 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił o. Grzegorz Andrzej Stołycia, proboszcz parafii grecko-katolickiej w Chrzanowie k. Ełku i misjonarz miłosierdzia, który prowadzi ośrodek pomocy duchowej.

134 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (3079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242535455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335   >