Zakończenie comiesięcznych spotkań

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:53

W dniu wczorajszym odbyły się ostatnie zajęcia w ramach comiesięcznych spotkań dla osób z zaburzeniami psychicznymi. Tym razem Beneficjenci projektu wysłuchali wykładu na temat domowego budżetu i zarządzania domowymi finansami. Ponadto, dokończyli swoje prace z wikliny papierowej, w odpowiedni sposób je dekorując i ozdabiając.

736 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zakończenie comiesięcznych spotkań' (513 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015

Autor: Admin Dodano: środa, 02 grudnia 2015 - 14:06

Wielkimi krokami zbliża się Gala Wolontariatu organizowana z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza. Już 4 grudnia o godzinie 11:00 Sala koncertowa w Ełckim Centrum Kultury wypełni się po brzegi wolontariuszami Szkolnych Kół Caritas oraz Parafialnych Zespołów Caritas. W programie na wolontariuszy czeka wiele atrakcji, m.in. koncert Pawła Chustaka z zespołu „Stróże Poranka”, pokaz akrobatyki rowerowej oraz wręczenie tytułu Wolontariusza Roku.

530 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015' (1052 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Dom, ten prawdziwy, wymarzony, to poczucie bezpieczeństwa, spokój, radość, ciepło. Niestety, są wśród nas osoby, którym z różnych przyczyn ten dom legł w gruzach i żyją w ciągłym strachu, bólu, a przez to są zmuszone – dla dobra dzieci – uciekać od domowego tyrana. To z myślą o tych mamach został otwarty Dom Samotnej Matki.

176 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom Samotnej Matki ' (882 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Tylko do końca grudnia br. prowadzone będą konsultacje dla mieszkańców powiatu ełckiego: dzieci, kobiet, mężczyzn – ofiar przemocy domowej oraz kobiet samotnie wychowujących dzieci, będących w ciąży. Oferta pomocowa obejmuje porady z psychologiem, pedagogiem, pracownikiem socjalnym.

236 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

26 listopada w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" odbyło się drugie spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko”, finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

273 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II' (1332 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161717273747576777879808182838485868788899091929394959697107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >