Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Kolonie 2017

Przekaż 1%

Embargo na jabłka nadal utrzymane w mocy.

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 stycznia 2015 - 10:47

Od wprowadzenia rosyjskiego embarga na owoce i warzywa minęło już pół roku. W czasie tego okresu Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała i rozprowadziła 361 ton 440 kg jabłek. Wszyscy wiemy, że jabłko jest jednym z najbardziej popularnych owoców na świecie, są dostępne przez cały rok a ich zastosowanie jest bardzo różnorodne.

380 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Embargo na jabłka nadal utrzymane w mocy.' (880 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 stycznia 2015 - 14:37

Spektakularne rozpoczęcie ferii w świetlicy w Orłowie

Ku zadowoleniu wszystkich, a szczególnie dzieci, zima postanowiła o sobie przypomnieć. I to w najlepszym czasie, w jakim mogła to zrobić, tj. wraz z początkiem ferii. Dzięki obfitym opadom śniegu dzieciaki mogły rozpocząć realizację niezliczonych pomysłów związanych z zabawą na śniegu. Tradycyjnie, na pierwszą linię ognia poszły…śnieżki. Oj, się działo. :)

316 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (408 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Słów kilka o Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 stycznia 2015 - 14:25

Styczeń, to kolejny miesiąc, kiedy realizowany jest projekt „Mały gest-wielka radość” współfinansowany ze środków Fundacji PGE – Energia dla serca. Środki otrzymane od Fundacji przeznaczane są m.in. na częściowe pokrycie kosztów wyżywienia, zakupu artykułów higieny osobistej.

491 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Słów kilka o Domu Samotnej Matki ' (758 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Hurra! Nareszcie ferie!

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 stycznia 2015 - 15:12

Po intensywnym, choć krótkim, styczniowym pobycie w szkole, przepełnionym kartkówkami, sprawdzianami i odpytywaniem wszyscy uczniowie doczekali się upragnionych ferii.

Przed nimi 2 tygodnie odpoczynku. Część dzieci wyjedzie w polskie góry lub za granicę. Niestety nie wszystkie dzieci będą miały możliwość wyjazdu…

301 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Hurra! Nareszcie ferie!' (1023 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 stycznia 2015 - 14:08

Dziękujemy naszym Dziadkom!

Każdego roku, w kalendarzu zakreślamy dwie daty, które przypominają nam o wyjątkowych osobach w naszych rodzinach. Bez nich nie byłoby bezgranicznego rozpieszczania, spełniania życzeń, opowieści o naszych rodzicach, kiedy byli mali…Kim są te osoby? To dziadkowie!

343 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1875 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >