Kolonie 2017

Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Stawiamy na RODZINĘ!

„Mama”, „tata” to pierwsze słowa każdego dziecka. Są synonimem miłości, dobra, szczęścia i ciepła rodzinnego. Dla małego dziecka rodzice to najważniejsze osoby w jego życiu, dlatego też każdego roku w Orłowie organizowany jest Dzień Mamy i Taty.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1569 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapytanie ofertowe - Usługa transportowa

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Usługa transportowa

W związku z realizacją projektu „Wolontariat, to jest to!” Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do składania ofert podmioty zainteresowane wykonaniem usługi w zakresie transportu młodzieży polonijnej przebywającej w Polsce na warsztatach wolontariackich. Projekt jest współfinansowany ze środków finansowych otrzymanych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu na realizację zadania „Współpraca z Polonią i Polakami za granicą w 2015 r.”

179 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapytanie ofertowe - Usługa transportowa' (1211 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 11:59

Zapewne każdy z nas zastanawia się, jak wygląda działalność misyjna w Kościele. Nie musimy zbytnio się głowić, wystarczy zapytać dzieci. Okazuje się, że misje widziane oczami dziecka wyglądają przepięknie! Nie ma w nich problemów z jakimi spotykają się na co dzień misjonarze. Dzieci widzą to inaczej. Widzą piękno i optymizm. Od dawien dawna wiadomo, że wyobraźnia dziecka nie zna granic. Jak nasi mali artyści widzą misje w Kościele? Dla większości z nich są to kraje afrykańskie, działalność edukacyjna i duszpasterska. Niektórzy mali artyści ukazywali współpracę misji wojskowych z Kościołem. Niewątpliwie z każdej pracy emanuje radość i nadzieja.

566 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”' (3208 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 maja 2015 - 07:07

Zapraszamy wszystkich do uczestnictwa w festynie rodzinnym z Caritas Diecezji Ełckiej oraz zachęcamy do korzystania z przygotowanych atrakcji i rodzinnego spędzenia 30 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku. Mamy nadzieję, że każdy uczestnik pikniku niezależnie od wieku znajdzie w programie coś dla siebie.

1238 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!' (1600 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 maja 2015 - 17:37

Już w sobotę, podczas Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka na Placu Jana Pawła II w Ełku, zostaną wręczone nagrody zwycięzcom i wyróżnionym w konkursie plastycznym „Działalność misyjna w Kościele”.

474 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele” tuż, tuż…' (1785 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU