Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Pomagamy osobom bezdomnym

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 sierpnia 2015 - 19:48

„Wyjść na prostą”, to jeden z projektów realizowanych przez ełcką Caritas na rzecz osób bezdomnych. Zadanie współfinansowane jest ze środków wojewody warmińsko-mazurskiego. Głównym celem realizacji zadania publicznego jest udzielanie pomocy doraźnej dla osób bezdomnych i zagrożonych bezdomnością. Działaniem zmierzającym do realizacji niniejszego celu będzie poprawa standardu świadczonych usług m.in. poprzez zakup nowych materacy, zastawy stołowej. Celem szczegółowym jest aktywizacja społeczna osób bezdomnych.

301 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy osobom bezdomnym' (536 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne osoby poszerzyły swoją wiedzę nt. HIV/AIDS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 sierpnia 2015 - 09:54

Za nami już trzecia edycja warsztatów nt. HIV/AIDS realizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej. W tym roku w zajęciach – w Ośrodku „Arka” w Orzyszu” - uczestniczyło 60 młodych mieszkańców województwa warmińsko-mazurskiego (m.in. powiaty ełcki, olecki, mrągowski). Warsztaty były prowadzone w ramach zadania pn. „HIV/AIDS- warsztaty dla dzieci i młodzieży III”, współfinansowanego ze środków Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego.

253 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne osoby poszerzyły swoją wiedzę nt. HIV/AIDS' (906 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt „Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 30 lipca 2015 - 21:26

Caritas Diecezji Ełckiej prowadziła od czerwca 2014 roku do końca lipca 2015 roku projekt „Walczę o siebie”, skierowany do osób dotkniętych przemocą w rodzinie oraz osób, pracujących z ofiarami jak i sprawcami przemocy. W ramach programu prowadzone były indywidualne konsultacje specjalistyczne, szkolenia zawodowe, kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe (decoupage oraz filcowanie na mokro), warsztaty: psychologiczno – pedagogiczne, umiejętności wychowawczych, bajkoterapii i muzykoterapii, spotkania mediacyjne.

409 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt „Walczę o siebie”' (3642 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 lipca 2015 - 19:00

W tydzień dookoła Europy

Wakacje na świetlicy Quo Vadis w Ełku są dla dzieci nie tylko czasem zabawy. Przez tydzień miały one okazję poszerzyć swoją wiedzę na temat Unii Europejskiej oraz jej kilku krajów członkowskich. Każdego dnia wybierały się do innego państwa. „Podróżowały” po Grecji, Włoszech, Hiszpanii i Szwecji. Poznały flagę danego kraju, jego stolicę oraz kilka ciekawostek dotyczących tradycji, kultury i zwyczajów.

501 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (858 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Otwórz szeroko okno na świat wolontariatu!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 lipca 2015 - 14:04

Ełckie Centrum Wolontariatu Caritas prowadzi rekrutację uczestników projektu „Wolontariat oknem na świat”. Jest to program skierowany do polskiej i ukraińskiej młodzieży w wieku 16-17 lat. Uczestnicy wymiany wezmą udział w kompleksowym programie mającym na celu zainteresowanie młodzieży wolontariatem i zmotywowanie do działania w tej dziedzinie. W trakcie spotkania przewidziano również warsztaty przygotowujące do pracy z dziećmi i młodzieżą, a w celu integracji – wiele miłych niespodzianek.

396 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Otwórz szeroko okno na świat wolontariatu!' (1081 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU