Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Mały gest-wielka radość

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2014 - 16:10

Dom samotnej Matki w Ełku funkcjonuje od 2013 roku. Schronienie w nim mogą znaleźć m.in. osoby doświadczające przemocy domowej. Każda osoba zgłaszająca się z prośbą o wsparcie otrzymuje oddzielne mieszkanie (pokój, aneks kuchenny, łazienka). Do dyspozycji podopiecznych są także wspólna kuchnia, pralnia z suszarnia. Z myślą o najmłodszych została przygotowana została świetlica, w której znajdują się m.in. kolorowe mebelki, mnóstwo zabawek, telewizor. Dzieciaki mogą tam się bawić oraz oglądać bajki.

404 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mały gest-wielka radość ' (627 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2014 - 16:02

Spotkanie opłatkowe w świetlicy w Piszu

Dzieci z Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu spotkały się na wigilii oraz na wspólnym kolędowaniu. W tym wyjątkowym wydarzeniu uczestniczyli rodzice oraz licznie przybyli goście.

263 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (856 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z życia Parafialnych Zespołów Caritas.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2014 - 12:32

Wigilia w Prostkach pod hasłem: „Dzielmy się sercem”.

Wprawdzie Wigilia jest 24 grudnia, to w wielu miejscowościach uroczystości opłatkowe odbywają się z kilkudniowym wyprzedzeniem. Tak też było i w Prostkach, gdzie wolontariuszki z Parafialnego Zespołu Caritas zorganizowały ( nie po raz pierwszy ) wieczerzę wigilijną już 21 grudnia, która miała miejsce w Publicznym Gimnazjum. Na wigilię przybyli mieszkańcy miejscowości Prostki, jak również ludzie z pobliskich wiosek.

Parafialne Zespoły Caritas
374 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Parafialnych Zespołów Caritas.' (1237 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Moc atrakcji podczas wigilii!

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 17:15

W deszczowe, piątkowe popołudnie 19 grudnia, o godzinie 16 odbyła się wigilia świetlicowa w Centrum Młodzieżowym „Quo vadis” w Ełku. Spotkanie rozpoczęło się od jasełek, w których główne role zagrali podopieczni placówki. W ich przygotowanie zaangażowali się także rodzice, którzy pomagali m.in. w zrobieniu stajenki.

Urząd Miasta Ełk
435 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Moc atrakcji podczas wigilii!' (1407 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolędnicy Misyjni 2014 pomoc dzieciom w Indiach

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 14:11

"Niech nasza modlitwa obejmie wszystkie dzieci Indii, a nasze ofiary niech pozwolą im rozwijać się, kształcić i być radością swoich rodziców oraz tamtejszych uczniów Chrystusa"

Kolędowanie Misyjne jest w Polsce tradycją jeszcze dość młodą. Pierwsi kolędnicy wyruszyli z Ewangelią do polskich domów w 1993r. z inicjatywy Papieskich Dzieł Misyjnych. Inspiracją do misyjnego wymiaru kolędowania był ponad 40-letni zwyczaj silnie zakorzeniony w krajach języka niemieckiego, zwłaszcza w Austrii i Niemczech.

328 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolędnicy Misyjni 2014 pomoc dzieciom w Indiach' (1788 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu