Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Podaruj swój 1% podatku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 21:55

Często słyszymy stwierdzenie, że świat pędzi jak oszalały. Jest w tym wiele prawdy. Natłok obowiązków zawodowych i rodzinnych, ciągły pośpiech oraz wszechobecny szum informacyjny nie sprzyja refleksji, że wśród nas są ludzie, którzy potrzebują pomocy. Szczególnie łatwo jest nie zauważać ludzi starych i chorych, zamkniętych w czterech ścianach swoich domów. Niestety dzisiejsza rzeczywistość promuje egoizm. Brzmi to złowrogo, ale dla wielu z nas tak jest łatwiej i prościej funkcjonować. Warto jednak chociaż na chwilę zwolnić to szaleńcze tempo dnia codziennego. Wielu ludzi potrzebuje naszej pomocy, a pomagać można na wiele prostszych i bardziej złożonych sposobów.

306 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podaruj swój 1% podatku' (2362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 21:20

REGULAMIN KONKURSU ZABAWKA EKOLOGICZNA

Szanowni Państwo,
zapraszamy do udziału w "Ekologicznym Dniu Dziecka '2020" w Ełku. Zwracamy się z propozycją konkursu, którego celem jest wykonanie edukacyjnej zabawki ekologicznej. Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z regulaminem konkursu, przekazanie informacji wszystkim zainteresowanym i zachęcenie dzieci i młodzieży do udziału w konkursie.

Drodzy uczniowie,
Zadaniem konkursowym jest wykonanie zabawki ekologicznej, przyjaznej dla potencjalnych użytkowników i dla środowiska. Włączcie więc swoją wyobraźnię, rozglądnijcie się wokół siebie i wykorzystując maksymalnie proste i naturalne materiały zróbcie ciekawą, możliwie prostą, a jednocześnie interesującą zabawkę. Wiemy, że zadanie nie jest wcale proste, ale liczymy na Waszą pomysłowość.

555 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”' (3824 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie formacyjno-szkoleniowe PZC - „Ewangelia w praktyce”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 20:20

1 lutego 2020 r. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała szkolenie wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas. Spotkanie rozpoczęło się wspólną modlitwą i zawierzeniem miłosiernemu Bogu posługi potrzebującym. Następnie powitaliśmy J.E. Ks. Bp. dr. Adriana Józefa Galbasa SAC, któremu przedstawiciele PZC złożyli życzenia z okazji przyjęcia sakry biskupiej.

465 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie formacyjno-szkoleniowe PZC - „Ewangelia w praktyce”' (4830 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 stycznia 2020 - 20:45

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Szkolenie Parafialnym Zespołów Caritas w dniu 1 lutego 2020 r. (sobota).
Nasze spotkanie będzie miało miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1. Szkolenie rozpocznie się o godz.10.00. Zaproszenie na spotkanie kierowane jest do Opiekunów Duchowych, Prezesów i członków Parafialnych Zespołów Caritas, których obecność - zgodnie ze statutem PZC w Diecezji Ełckiej- jest obowiązkowa.

Parafialne Zespoły Caritas
152 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARIT' (494 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Najlepsza zupa w mieście

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 stycznia 2020 - 22:52

Kuchnie i jadłodajnie to jedna z najbardziej charakterystycznych działań Caritas w Polsce. Ten sposób posługi sięga początków naszej działalności, a o potrzebie organizacji takiej formy pomocy świadczy liczba osób zgłaszających się zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym do Domu Dziennego Pobytu w Ełku po jedzenie. Od wielu już lat w ełckiej palcówce przy ul. Kościuszki 17 wydajemy bezpłatnie jesienią i zimą ciepły posiłek osobom potrzebującym. Od października 2019 roku nazwaliśmy naszą akcję „Najlepsza zupa w mieście”.

408 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Najlepsza zupa w mieście' (2187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232434445464748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334344354364374   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%