Kolonie 2017

„Krok ku samodzielności III"

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 07:20

Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Jesteś osobą z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić z nimi na kręgle oraz do kina?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną? Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

111 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Krok ku samodzielności III" ' (1277 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja "PODAJ DALEJ"

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 lipca 2017 - 09:50

Jeżeli masz w domu zbędne maskotki - pluszaki, puzzle, gry i sprzęt sportowy i już Ci się znudził to nie przechowuj w domu na "lepsze chwile", ale przekaż dalej. Przynieś do Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 (blisko szpitala miejskiego). Przekażemy na kolonie letnie Caritas w Orzyszu, gdzie przebywają dzieci z całej naszej diecezji.

218 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja "PODAJ DALEJ"' (158 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc osobom starszym w domu

Autor: Admin Dodano: środa, 12 lipca 2017 - 14:25

Jeśli jesteś seniorem powyżej 60 roku życia i wymagasz opieki lub wsparcia w domu, zgłoś się do ełckiej Caritas. Możemy przydzielić Tobie osobę, która odwiedzi Cię w domu, chętnie wysłucha historii z przeszłości, podyskutuje o obecnej sytuacji politycznej albo po prostu poczyta książkę. Animatorzy Caritas odwiedzają seniorów dwa razy w miesiącu. Sprzątają, przygotowują posiłki, robią zakupy, pomagają w gimnastyce, grają w szachy, malują i rozmawiają.

147 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc osobom starszym w domu' (488 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lipca 2017 - 14:55

W dniu 24 czerwca 2017 roku w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku odbyło się spotkanie szkoleniowe przedstawicieli parafii i innych OPL - i uczestniczących w realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2016. Spotkanie dotyczyło rozliczenia merytorycznego programu, ale była to też okazja do wymiany doświadczeń, wolnych wniosków i integracji.

86 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie podsumowujące realizację Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa - Podprogram 2016' (1240 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lipca 2017 - 09:28

W dniach 09-10 CZERWCA 2017 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM". Numer zgłoszenia zbiórki to 2017/2495/OR. W akcji wzięli udział wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, oraz uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych. Produkty żywnościowe zbierane były w 10 sklepach na terenie miasta Ełku.

80 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (443 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232434445464748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU