Kolonie 2017

Skrzydła

Autor: Admin Dodano: wtorek, 30 czerwca 2015 - 12:31

Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2014/2015 dzięki umowie z Caritas Polska, mogła objąć pomocą 15 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. Grupa stypendystów, której zostało udzielone wsparcie, to dzieci i młodzież ucząca się w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w szkole średniej.

228 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Skrzydła' (869 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 czerwca 2015 - 22:30

Hurra! Wakacje!!!

Upragnione wakacje rozpoczęte! Ale jak spędzić je nie wyjeżdżając? Przecież, nie wszyscy mają możliwość, aby wyjechać poza swoje miejsce zamieszkania? Właśnie, jak? Świetlica w Orłowie zna odpowiedź na to pytanie.

276 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu co słychać w świetlicy Caritas?' (1383 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Symbole Światowych Dni Młodzieży w Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: sobota, 27 czerwca 2015 - 22:50

Pielgrzymujący po całej diecezji Symbole Światowych Dni Młodzieży - krzyż i ikona Matki Boskiej w towarzystwie wolontariuszy, diakonów i księży dotarły również w dniu 26 czerwca br., do siedziby Caritas Diecezji Ełckiej. Uroczystość powitalna rozpoczęła się o godzinie 12. Udział w niej wzięły mamy zamieszkujące dom oraz pracownicy Caritas, którzy zgromadzili się na wspólnej modlitwie wokół symboli.

287 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Symbole Światowych Dni Młodzieży w Domu Samotnej Matki' (337 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie ełckich wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 26 czerwca 2015 - 10:10

W dniu dzisiejszym (tj. 26.06.2015) odbyło się spotkanie robocze ełckich wolontariuszy Caritas. Jego celem było przygotowanie się do powitania i przyjęcia studentów z Białorusi, którzy będą u nas gościć od 29.06-10.07 br. w ramach projektu współfinansowanego ze środków finansowych otrzymanych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu na realizację zadania: "Współpraca z Polonią i Polakami za granicą w 2015".

299 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie ełckich wolontariuszy Caritas' (832 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedsiębiorcze dzieciaki znów będą odpoczywać

Autor: Admin Dodano: wtorek, 23 czerwca 2015 - 23:43

Caritas Diecezji Ełckiej każdego roku organizuje kolonie dla dzieci i młodzieży z terenu województw warmińsko-mazurskiego oraz podlaskiego. Każdego roku uczestniczy w nich ok. 250 osób. Jest to czas beztroskiej zabawy, poznawania nowych kolegów i koleżanek. Jednak to nie wszystko. Wyjazdy wakacyjne organizowane przez ełcką Caritas pełnią także funkcję edukacyjną.

253 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedsiębiorcze dzieciaki znów będą odpoczywać ' (1090 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU