Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

PROGRAM „EMBARGO”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 maja 2015 - 14:10

Od 1 sierpnia 2014 roku obowiązuje rosyjskie embargo na wywóz do tego kraju polskich owoców i warzyw. I mimo ubiegłorocznych obaw sadowników związanych z wprowadzonym embargiem na polskie produkty rolne przez Federacje Rosyjską, przechowywalnie owoców i warzyw na dzień dzisiejszy są niemal już puste.

246 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROGRAM „EMBARGO”' (2200 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy Polak potrafi?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 maja 2015 - 11:41

Kto z was nie był na Ogólnopolskim Festynie z Okazji Dnia Dziecka w Ełku? Zapewne wszyscy byli lub przynajmniej widzieli relację na żywo w telewizji.

Czy ktoś z Was zastanawiał się, ile czasu i wysiłku oraz nakładów finansowych wymaga przygotowanie takiej imprezy? Zapewne nie.

Jednak teraz możesz włożyć swój wkład w organizację X Ogólnopolskiego Festynu z Okazji Dnia Dziecka, a dokładniej w organizację wesołego miasteczka (karuzele, dmuchańce…). Jedyne co musisz zrobić, to kliknąć na poniższy link:

i pomóc...

304 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogłoszenie o konkursie – Ełk w moich oczach

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 maja 2015 - 13:32

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza dzieci z przedszkoli i punktów przedszkolnych (w wieku do 6 lat, mieszkańców Ełku) do udziału w konkursie plastycznym pt.:

Ełk w moich oczach

Urząd Miasta Ełk
619 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o konkursie – Ełk w moich oczach ' (894 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 maja 2015 - 09:12

Brak zgody na stosowanie przemocy i odwaga do podejmowania interwencji w przypadku, w którym stajemy się świadkiem takiego zjawiska, są bardzo ważnymi elementami w systemie przeciwdziałania przemocy. Istotne znaczenie maja tutaj zarówno interwencje sąsiedzkie, jak i policji, sądu, pracowników pomocy społecznej, oświaty, czy też służby zdrowia w ramach procedury Niebieskiej Karty. Interwencja jest często pierwszym krokiem w procesie pomagania osobom doświadczającym przemoc - jej celem jest bowiem zatrzymanie przemocy.

509 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej' (5660 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uwaga Konkurs! - przypominamy :)

Autor: Admin Dodano: sobota, 02 maja 2015 - 20:25

Caritas Diecezji Ełckiej oraz Wydział Katechetyczny Ełckiej Kurii Diecezjalnej serdecznie zapraszają dzieci i młodzież szkół podstawowych, gimnazjalnych i specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych z terenu diecezji ełckiej do udziału w konkursie plastycznym pt.:

Działalność misyjna w Kościele

Prace plastyczne wykonane dowolną techniką w formacie A4 lub A3 przyjmowane są od 25 kwietnia 2015 roku do 25 maja 2015 w siedzibie ełckiej Caritas.

200 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uwaga Konkurs! - przypominamy :)' (733 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >