Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Warsztaty umiejętności społecznych

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 kwietnia 2015 - 09:33

Sukces zawodowy, realizacja celów życiowych, a także funkcjonowanie w grupie rówieśniczej w dużej mierze zależą od kompetencji społecznych człowieka. Nasze zachowanie determinuje jakość relacji z innymi ludźmi. Osoby z wysokim poziomem kompetencji społecznych mają lepsze kontakty z otoczeniem, prezentują wyższy poziom zdolności adaptacyjnych, rozwijają umiejętność współdziałania, potrafią pracować w grupie i polubownie rozwiązywać konflikty. Osoby te są także mniej podatne na naciski rówieśników.
Kompetencje społeczne można najkrócej zdefiniować jako umiejętności warunkujące sprawne zarządzanie sobą i wysoką skuteczność w działaniu międzyludzkim.

223 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty umiejętności społecznych ' (1080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŁAGIEWNIKI 2015 XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 kwietnia 2015 - 11:08

Pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej swoje pielgrzymowanie do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach rozpoczęli 16 kwietnia. Do Zakopanego dotarliśmy 17 kwietnia wczesnym rankiem. Pierwsze kroki skierowaliśmy do Sanktuarium Matki Bożej Fatimskiej na Krzeptówkach, gdzie nasz przewodnik duchowy ks. Jacek Nogowski odprawił Mszę Świętą. Tam również spotkaliśmy się z przewodnikiem tatrzańskim – panią Ewą Łukaszczyk, która porwała nas wszystkich - najpierw do Doliny Kościeliska a następnie kolejką linową na Kasprowy Wierch.

518 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŁAGIEWNIKI 2015 XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.' (4142 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tydzień Dobrych Uczynków

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 kwietnia 2015 - 11:07

W ramach Tygodnia Miłosierdzia Bożego, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała Tydzień Dobrych Uczynków. Dzięki pozwoleniu z Urzędu Miasta (za które bardzo dziękujemy) na przeprowadzenie akcji w Parku Solidarności, mieliśmy możliwość dzielić się tym, co mamy z potrzebującymi i najuboższymi. Przez trzy dni, od 14 do 16 kwietnia, wydawane były owoce i warzywa pochodzące z programu EMBARGO, jak również każdy potrzebujący a przede wszystkim głodny, mógł posilić się gorącą zupą ugotowaną przez panie kucharki i kierownika Domu św. Ojca Pio w Ełku.

207 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tydzień Dobrych Uczynków ' (1258 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W zdrowym ciele…

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 kwietnia 2015 - 10:35

W kwietniu – w świetlicy w Orłowie – zorganizowano pierwsze spotkanie, podczas którego podopieczni placówki dowiedzieli się wszystkiego nt. higieny oraz jej wpływu na zdrowie fizyczne i psychiczne człowieka. Ale to nie wszystko. Zajęcia mające na celu edukację zdrowotną i promocję zdrowego stylu życia będą prowadzone do końca czerwca.

346 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W zdrowym ciele…' (905 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 kwietnia 2015 - 10:56

Minęło 5 miesięcy funkcjonowania Punktu Przedszkolnego Caritas w Ełku. Przez ten czas w placówce oprócz codziennych zajęć dydaktyczno – wychowawczych, miały miejsce liczne uroczystości: pasowanie na przedszkolaka, dzień pluszowego misia, spotkanie opłatkowe, impreza choinkowa, bal karnawałowy, Dzień Babci i Dziadka. Pasowanie było pierwszym i ważnym wydarzeniem w życiu naszych przedszkolaków. Dzieci podeszły do tego z entuzjazmem. Przez wiele dni pilnie uczyły się piosenek, wierszy i tańców, by w końcu stać się prawdziwymi przedszkolakami. Podczas kolejnych uroczystości dzieci prezentowały różnorodne programy artystyczne. Wiosnę zaprosiliśmy do naszego przedszkola wykonując różne prace plastyczne oraz organizując piesze spacery. Początek kwietnia był czasem wyczekiwania na nadchodzące Święta Wielkanocne, w którym dzieci z radością poświęcały się pracom manualnym i przygotowywały jajka świąteczne oraz uczyły się zwyczajów wielkanocnych.

445 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku' (3090 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu