Kolonie 2017

Festyn już za nami...

Wychowawca kolonijny poszukiwany!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 czerwca 2015 - 13:15

Caritas Diecezji Ełckiej poszukuje kandydatów na stanowiska:

- wychowawca kolonijny; wymagania: ukończony kurs wychowawcy kolonijnego, zaświadczenie o niekaralności, książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych/ zaświadczenie o braku przeciwwskazań do pracy z dziećmi. Mile widziane doświadczenie w pracy z dziećmi.

Wypoczynek odbywać się będzie w Orzyszu, w następujących terminach:
9-18 lipca oraz 19-28 lipca 2015 r.

- kierownik kolonii, wymagania: ukończony kurs kierownika kolonii, zaświadczenie o niekaralności, książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych/ zaświadczenie o braku przeciwwskazań do pracy z dziećmi. Mile widziane doświadczenie w pracy z dziećmi oraz doświadczenie na podobnym stanowisku.

Wypoczynek odbywać się będzie w Orzyszu, w następującym terminie:
29 czerwca – 8 lipca 2015 r.

Osoby zainteresowane proszone są o przesłanie CV na adres e-mail: pszczepanski@caritas.pl
Dodatkowe informacje: tel. 087 441 70 15, e-mail: pszczepanski@caritas.pl

302 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Mateuszowi w dalszej walce z chorobą!!!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 czerwca 2015 - 11:59

Mateusz Boczkowski uczy się obecnie w Gimnazjum nr 1 w Ełku. Od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej. Pięć lat temu rozpoczął długą walkę z chorobą. Przeszedł intensywną chemioterapię, terapię podtrzymującą, a w lutym 2012 roku przeszczep szpiku kostnego w Bydgoszczy.

Pomóżmy dzieciom
319 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi w dalszej walce z chorobą!!!' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 czerwca 2015 - 14:37

30 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Tegoroczny piknik zgromadził ponad 20tys. osób z całej Diecezji Ełckiej.

Tradycyjnie podczas festynu przygotowano bogatą ofertę zabaw, atrakcji oraz niespodzianek dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy sportowe, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre pozycje programu, z których korzystali uczestnicy pikniku.

1879 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku' (11015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla bezdomnych

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:23

Caritas Diecezji Ełckiej podejmuje liczne inicjatywy mające na celu aktywizację społeczną osób bezdomnych, ale nie tylko. Świadczyć o tym może zadania realizowane w okresie od 1 czerwca do 31 grudnia 2015 roku pod tytułem „Prowadzenie Domu im. św. Ojca Pio w Ełku”. Powyższe zadanie jest realizowane w ramach Programu Ministra Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający powrót osób bezdomnych do społeczności”, Edycja 2015.

151 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla bezdomnych ' (1445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:22

Już za niespełna miesiąc, bo 29 czerwca, grupa 36 osób z Białorusi odwiedzi Caritas Diecezji Ełckiej. Osoby te przyjadą w konkretnym celu, jakim jest przygotowanie ich do pełnienia funkcji wolontariusza. Możliwe to będzie dzięki przeprowadzeniu warsztatów wolontariackich.

119 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy' (1554 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU