Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 października 2017 - 08:35

Dnia 21 października br. odbył się I-szy Kongresu Misyjny Diecezji Ełckiej - Stacja Dorosłych. W organizację agapy misyjnej zaangażowali się wolontariusze z Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja i z Zespołu Szkół Sportowych w Ełku oraz ich Opiekunki - P. Ewelina, P. Urszula i P. Justyna, a także Murzynka Halinka... Wszystkim wolontariuszom serdeczni dziękujemy za pomoc!

146 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej' (2451 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W ORZYSZU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 października 2017 - 09:30

Warsztaty :program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz warsztaty kulinarne.

W dniu 17 października 2017 roku odbyły się warsztaty kulinarne i omówiony został program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Warsztaty miały miejsce w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzyszu. W zajęciach uczestniczyły osoby, które na co dzień korzystają z w/w placówki, jak również są odbiorcami żywności unijnej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017.

140 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W ORZYSZU' (1891 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywne życie seniorów

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2017 - 14:04

Życie seniora wcale nie musi być nudne i kojarzyć się wyłącznie z chorobami oraz brakiem aktywności. Jeżeli tylko zdrowie dopisuje, to wystarczy chęć wyjścia z domu, by móc ciekawie spędzić czas w Kawiarence Senioralnej prowadzonej przez ełcką Caritas. Tutaj we wtorki każdy senior z powiatu ełckiego znajdzie coś dla siebie.

70 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywne życie seniorów' (4626 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misyjne warsztaty plastyczne z młodymi wolontariuszami

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 października 2017 - 13:34

Diecezja Ełcka przeżywa I-szy Kongres Misyjny pod hasłem „Idźcie i głoście”. W najbliższą sobotę, 21 października 2017 r. zaplanowano Stację Dorosłych. Trwają intensywne przygotowania do kongresu. Wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas przy Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja i Zespole Szkół Sportowych w Ełku zgłosili swoją gotowość, aby służyć pomocą przy rozdawaniu żywności podczas agapy.

105 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjne warsztaty plastyczne z młodymi wolontariuszami' (2457 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Caritas wydaje posiłki w Parku Solidarności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 października 2017 - 09:50

17 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Dzień ten ma na celu zwrócenie uwagi na problem biedy i wykluczenia społecznego. Jest też znakiem naszej solidarności z osobami, którym brakuje podstawowych środków do życia. Obecnie wskaźnik ubóstwa w Polsce wynosi 21,9 proc (dane Eurostatu 2016).

75 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas wydaje posiłki w Parku Solidarności' (1105 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU