"Kromka chleba dla Sąsiada" - zbiórka żywności.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 września 2019 - 19:40

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje w dniach 20-21 września 2019 r. (piątek i sobota) na terenie diecezji ełckiej w sklepach Biedronka zbiórkę żywności pod hasłem: " Kromka chleba dla Sąsiada". Ma ona na celu wsparcie samotnych starszych osób w przeżywaniu codzienności oraz uwrażliwienia społeczeństwa na ich los.

87 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Kromka chleba dla Sąsiada" - zbiórka żywności.' (520 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2019

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 września 2019 - 18:25

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do przystąpienia do kolejnej edycji

Pomoc żywnościowa dystrybuowana jest przez Caritas Diecezji Ełcką (OPR) do Organizacji Partnerskich Lokalnych (OPL) Parafialnych Zespołów Caritas na terenie województwa warmińsko-mazurskiego i część podlaskiego ( Diecezja Ełcka), które przekazują żywność bezpośrednio do osób potrzebujących

Bieżące informacje dotyczące terminów wydań zamieszczane są na stronie internetowej OPR, OPS oraz w gablotach informacyjnych OPL.

149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2019' (1096 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jubileusz 15-lecia Parafialnego Zespołu Caritas w Węgielsztynie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 września 2019 - 18:50

Parafialny Zespół Caritas w Węgielsztynie powstał w 2004 r. Grupa parafian właściwie odczytała myśl Kościoła o potrzebie posługi miłosierdzia. Opieką duchową objął ich ks. Jerzy Katola, ówczesny proboszcz. Członkowie zespołu zatroszczyli się o lokal, który poświęcił kolejny proboszcz ks. Ireneusz Szymkiewicz.

128 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jubileusz 15-lecia Parafialnego Zespołu Caritas w Węgielsztynie' (5687 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 sierpnia 2019 - 21:36

Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza mieszkańców województwa warmińsko- mazurskiego do bezpłatnego korzystania z usług, w ramach których oferujemy:

127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza ' (1206 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Szkolnego Koła Caritas działają na rzecz misji

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 lipca 2019 - 19:55

Mimo trwających wakacji wolontariusze Szkolnego Koła Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 w Ełku nie próżnują. W dniach 20-21 lipca dzielnie wspierali organizatorów podczas Ogólnopolskiego Festynu Misyjnego św. Krzysztofa w Mikołajkach. Jednym z głównych celów wydarzenia, obok promocji Akcji św. Krzysztof - 1 gr za 1 km na rzecz pomocy polskim misjonarzom w zakupie środków transportu, jest troska o poprawę bezpieczeństwa na polskich drogach i propagowanie bezpiecznych zachowań na drodze.

146 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Szkolnego Koła Caritas działają na rzecz misji' (2392 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353363   >