Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

„Wolontariat w pigułce” - warsztaty dla dzieci i młodzieży w Łabętni

Autor: Admin Dodano: środa, 19 lutego 2020 - 21:30

We wtorek, 18 lutego 2020 r., w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Łabętniku odbyło się szkolenie pt. „Wolontariat w pigułce”, w którym wzięli udział wszyscy uczniowie zainteresowani włączeniem się w działania woluntarystyczne. Szkolne Koło Caritas w Łabętniku zostało powołane w 2010 r. i ma na swoim koncie sporo charytatywnych działań. Jego opiekunem jest p. Wioletta Królewicz, która dba o formację duchową wolontariuszy i koordynuje ich działania. Społeczność szkolna włączyła się ostatnio w zbiórkę na rzecz małej Hani Poczobut z Ełku, u której zdiagnozowano najcięższą postać SMA i pilnie potrzebuje ona pomocy na sfinansowanie drogiej terapii.

337 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wolontariat w pigułce” - warsztaty dla dzieci i młodzieży w Łabętni' (1844 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja „Poczytaj mi mamo”

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lutego 2020 - 18:15

W ramach akcji „Poczytaj mi mamo” Biblioteka szkolna I Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Ełku zorganizowała zbiórkę książek i zabawek dla dzieci i ich matek z Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. Zebrane artykuły zostały przekazane 14 lutego 2020 r. przez p. Annę Mierzejewską i p. Barbarę Jodko - nauczycielki I LO w Ełku. Serdecznie dziękujemy za dar Waszych serc!

267 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Chorego w DPS „Misericordia” w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lutego 2020 - 17:40

Bp Jerzy Mazur SVD odwiedził dzisiaj mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Okazją do spotkania i wspólnej modlitwy był XXVIII Światowy Dzień Chorych obchodzony we wspomnienie Najświętszej Maryi Panny z Lourdes. Biskup Ełcki celebrował Eucharystię w kaplicy i udzielił Sakramentu Namaszczenia Chorych.

335 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Chorego w DPS „Misericordia” w Ełku' (6187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedszkolaki od „Lolka” i świat życia konsekrowanego

Autor: Admin Dodano: środa, 05 lutego 2020 - 20:48

W Święto Ofiarowania Pańskiego obchodziliśmy Światowy Dzień Życia Konsekrowanego. Kilka dni później, 5 lutego 2020 r., do klasztoru Zgromadzenia Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia - znajdującego się przy Domu Samotnej Matki i działającego pod auspicjami ełckiej Caritas - zostały zaproszone dzieci z Niepublicznego Katolickiego Przedszkola „U Lolka” im. św. Jana Pawła II w Ełku.

467 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedszkolaki od „Lolka” i świat życia konsekrowanego' (6322 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapytanie ofertowe

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 lutego 2020 - 20:50

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje program pt.: „Zielona Oś Wigry - Ełk - budowa prośrodowiskowego centrum aktywności", dofinansowany ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Program trwa od 1 września 2019r. do 30 czerwca 2020r.

( Zaproszenie do składania ofert na usługi transportowe do pobrania)

75 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353363373383   >

Podaruj swój 1% podatku