Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Dom im. św. Ojca Pio w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 stycznia 2017 - 11:35

Wraz z nadejściem zimy i pojawieniem się pierwszych mrozów przybywa osób korzystających z usług noclegowni/ schronisk oraz ogrzewalni. Informacje dotyczące wzrostu liczby osób, które zwróciły się z prośbą o pomoc można usłyszeć niemal codziennie w radiu czy telewizji. Niestety bardzo często podawane są także informacje nt. osób, które zmarły wskutek wychłodzenia.

142 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom im. św. Ojca Pio w Ełku ' (1810 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Białej Piskiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 stycznia 2017 - 13:20

10 stycznia br. Gmina Biała Piska podpisała z Caritas Diecezji Ełckiej umowę na realizację zadania „Opieka medyczna i rehabilitacyjna”. Wieloletnia współpraca pomiędzy samorządem w Białej Piskiej a ełcką Caritas jest przykładem dążenia do wspólnego celu, jakim jest zaspokajanie potrzeb mieszkańców. Fundamentem tych działań jest pomoc osobom potrzebującym wsparcia.

124 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Białej Piskiej' (1412 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niepubliczne Przedszkola Pod Wesołą Chmurką

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 stycznia 2017 - 15:30

W styczniu 2017 r. punkty przedszkolne Caritas w Ełku i w Giżycku zostały przekształcone w przedszkola niepubliczne.

Placówki rozpoczynały działalność jako punkty przedszkolne i po kilku latach funkcjonowania zostały przekształcone w Niepubliczne Przedszkola Pod Wesołą Chmurką. Zmiana formy organizacyjnej spowodowała zwiększenie liczby miejsc dla dzieci. W Giżycku z oferty przedszkola może skorzystać obecnie 30 dzieci, a w Ełku 24 dzieci.

243 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niepubliczne Przedszkola Pod Wesołą Chmurką' (924 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 stycznia 2017 - 10:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności