Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 kwietnia 2018 - 14:23

Caritas Diecezji Ełckiej od 12 października ubiegłego roku realizuje Ogólnopolski Program: "Spiżarnie Caritas" we współpracy z Caritas Polska, ale przede wszystkim z Biedronką. Projekt ma charakter praktyczny i edukacyjny, kieruje się ideą walki z marnowaniem żywności; poza tym jest zgodny z senackim projektem ustawy o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

114 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spiżarnie Caritas ' (2667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WYDMINACH

Autor: Admin Dodano: środa, 18 kwietnia 2018 - 14:17

Program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 13 kwietnia 2018 roku w miejscowości Wydminy odbyły się działania towarzyszące w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogram 2017.Były to warsztaty o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. W zajęciach uczestniczyło 50 osób, które na co dzień korzystają ze wsparcia unijnego w postaci produktów żywnościowych.

68 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WYDMINACH' (904 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 kwietnia 2018 - 12:12

W czwartek 12 kwietnia 2018 r. w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Krasnowie k. Sejn odbyły się warsztaty, w których wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Spotkanie nt. „Serce i dusza wolontariusza” poprowadził ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu.

248 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie' (1496 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 kwietnia 2018 - 17:35

W ramach obchodów „Roku dla Niepodległej” i Święta Miłosierdzia Bożego Parafia pw. św. Jana Pawła II i Zgromadzenie Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia we współpracy ze Szkołą Podstawowa nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku zorganizowała Międzyszkolny, Rodzinny Konkurs Plastyczny i Literacki pod hasłem: „Święta Siostra Faustyna w służbie Ojczyźnie”.

104 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie' (2889 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień skupienia wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 kwietnia 2018 - 11:25

W oktawie Świąt Wielkanocnych, we wtorek 3 kwietnia 2018 r., wolontariusze Caritas uczestniczyli w dniu skupienia. Tradycyjnie odbył się on w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Ełku. Przybyli wolontariusze mieli okazję pokazać, że należą do ogromnej wspólnoty, jaką jest Caritas. Wspólnej modlitwie – nowennie przed Świętem Bożego Miłosierdzia oraz Eucharystii przewodniczył ks. kan. dr Dariusz Kruczyński – dyrektor ełckiej Caritas.

140 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień skupienia wolontariuszy Caritas' (851 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333   >