Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Informacja o uroczystościach pogrzebowych śp. Leokadii Kruczyńskiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 stycznia 2017 - 10:49

,, … Niech cię przygarnie Chrystus uwielbiony,
On wezwał ciebie do królestwa światła.
Niech na spotkanie w progach Ojca domu
Po ciebie wyjdzie litościwa Matka…”

Z żalem i nadzieją życia wiecznego informujemy, iż 1 stycznia 2017 r. o godz. 12:30 w Szpitalu Miejskim w Ełku, odeszła do Pana śp. Leokadia Kruczyńska, mama ks. Dariusza Kruczyńskiego - Dyrektora Caritas Diecezji Ełckiej.

Pogrzeb śp. Leokadii Kruczyńskiej odbędzie się w środę 4 stycznia 2017r. o godz. 11:00 w Katedrze Ełckiej (Kościół pw. Św. Wojciecha Biskupa i Męczennika). Mszy Świętej pogrzebowej będzie przewodniczył ks. Biskup Jerzy Mazur, Ordynariusz Diecezji Ełckiej.

Prosimy o modlitwę za śp. Leokadię oraz pogrążoną w smutku Rodzinę Zmarłej. Zapraszamy wszystkich do udziału w uroczystościach pogrzebowych.

136 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc starszym i obłożnie chorym w Białej Piskiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 grudnia 2016 - 10:15

Na terenie Gminy Biała Piska kończy się realizacja projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna”. Przez 11 miesięcy trwania programu odbyło się 880 wizyt pielęgniarek w domach pacjentów, zapewniono 1045 godzin opieki pielęgniarskiej i rehabilitacyjnej dla chorych. Miesięcznie z pomocy w ramach projektu korzystało średnio 25 mieszkańców Gminy.

86 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc starszym i obłożnie chorym w Białej Piskiej' (1115 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 13:15

Z takiego założenia wychodzi Caritas Diecezji Ełckiej, która od kilku lat poza zapewnieniem wiktu i opierunku swoim podopiecznym przebywającym w Domu im. św. Ojca Pio organizuje także działania o charakterze aktywizacyjnym.

105 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie' (1883 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywny grudzień

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 13:08

28 grudnia 2016 roku odbyło się ostatnie spotkanie – podczas zajęć pilates- seniorów z Ełku oraz gminy Ełk w ramach projektu „Czas na seniorów” dofinansowanego ze środków Programu Rządowego na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020”.

88 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywny grudzień ' (1829 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowa wiedza, nowe umiejętności

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 12:19

50 osób – dokładnie tyle skorzystało ze szkoleń organizowanych w ramach projektu „Razem na rzecz seniorów”, który jest dofinansowany ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowa wiedza, nowe umiejętności ' (1321 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu