Pomoc dla Merveille z Kamerunu

Autor: Admin Dodano: sobota, 05 października 2019 - 20:05

W Nadzwyczajnym Miesiącu Misyjnym, jakim jest październik br., zapraszamy do włączenia się w pomoc misjom. Otrzymaliśmy list od s. dr Barbary Pillar SAC, misjonarki z Kamerunu z prośbą o pomoc jednej z jej podopiecznych. Jest nią 12-letnia Merveille, która w tym roku ukończyła szkołę podstawową, a we wrześniu rozpoczęła szkołę średnią.

55 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla Merveille z Kamerunu' (1408 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Popołudnie ze św. s. Faustyną

Autor: Admin Dodano: sobota, 05 października 2019 - 19:40

W dniu liturgicznego wspomnienia św. s. Faustyny Kowalskiej, 5 października 2019 r., w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce „Popołudnie ze św. s. Faustyną”. Rozpoczęło się ono adoracją Najświętszego Sakramentu, podczas której rozważane były fragmenty „Dzienniczka”. Następnie modlono się koronką do Bożego miłosierdzia w intencji Ojczyzny. Eucharystii przewodniczył i homilię wygłosił ks. Piotr Bączyński - neoprezbiter, który jako kleryk uczestniczył w spotkaniach o Bożym miłosierdziu. W homilii zauważył on, że nie zawsze nasze plany są zgodne z planami Pana Boga. Zachęcał do radości i ufności. O oprawę muzyczną podczas spotkania modlitewnego zadbały Siostry Matki Bożej Miłosierdzia.

67 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Popołudnie ze św. s. Faustyną' (1391 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kampania „Pola Nadziei” nabiera tempa

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 października 2019 - 21:15

W tym roku szkolnym kontynuujemy działania na rzecz dzieci chorych onkologicznie pozostających po opieką Fundacji „Pomóż Im”. Jesteśmy szczęśliwi, że możemy również współpracować ze wspaniałymi Paniami ze Stowarzyszenia Ełckich Amazonek.

37 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kampania „Pola Nadziei” nabiera tempa' (644 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Caritas na rozpoczęciu sezonu z morsami.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 października 2019 - 20:50

29 września 2019 odbyło się otwarcie sezonu Ełckiego Klubu Morsów "Arktyka". Wśród uczestników wydarzenia nie mogło zabraknąć naszych dzielnych wolontariuszy Caritas - Szkolnego Koła Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 w Ełku.

386 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Caritas na rozpoczęciu sezonu z morsami.' (1134 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Seniorzy na Szlaku Pierwszych Piastów

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 września 2019 - 20:15

W dniach 24-27 września 2019 r. 50-osobowa grupa seniorów z powiatu ełckiego uczestniczyła w wyjeździe Szlakiem Pierwszych Piastów. Na trasie zwiedzania znalazły się m.in. Kruszwica, Biskupin, Gniezno, Ostrów Lednicki, Wielkopolski Park Etnograficzny w Dziekanowicach, Poznań i Ostów Tumski. Skoro byliśmy w Poznaniu, nie mogło zabraknąć wizyty w Kórniku i Rogalinie.

394 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Seniorzy na Szlaku Pierwszych Piastów' (6935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353363373   >