Kolonie 2017

Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 lipca 2017 - 11:20

Słońce, wysoka temperatura, wiatr rozwiewający włosy….idealne warunki by pójść na plażę. Takie było założenie. Jednak aura tego roku jest bardzo kapryśna i kolejny raz spłatała figla kolonistom odpoczywającym w ośrodku kolonijnym Arka w Orzyszu.

185 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu' (1922 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Legalna praca w Niemczech - kurs językowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lipca 2017 - 11:05

Rozpoczynamy nabór na kolejny kurs języka niemieckiego w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”, który jest skierowany do osób zainteresowanych podjęciem legalnej pracy w Niemczech w charakterze opiekunki osób starszych lub pomocy domowej. Rozpoczęcie kursu w październiku 2017r. w placówce Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

84 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Legalna praca w Niemczech - kurs językowy' (315 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjątkowa wizyta

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:35

20 lipca 2017 roku do ośrodka „Arka” w Orzyszu przyjechał gość specjalny – Marszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej Pan Stanisław Karczewski. Celem jego wizyty było spotkanie z dziećmi i młodzieżą z Białorusi, przebywającymi na wypoczynku letnim w Polsce.

235 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjątkowa wizyta' (1461 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czerwcowy wyjazd integracyjny

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:05

Grupa 32 osób, mieszkańców czterech powiatów woj. warmińsko-mazurskiego (gołdapskiego, oleckiego, piskiego i ełckiego) w ostatnich dniach czerwca uczestniczyła w wyjeździe integracyjnym, który odbył się w Domu św. Rodziny w Orzyszu. Krótki, bo tylko 3-dniowy, wyjazd okazał się przysłowiowym „strzałem w dziesiątkę”.

180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czerwcowy wyjazd integracyjny' (3480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne warsztaty za nami

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 16:25

70 osób – dokładnie tyle uczestniczyło w warsztatach umiejętności społecznych, które przeprowadzono w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Wszyscy byli mieszkańcami województwa warmińsko- mazurskiego (m.in. z powiatów ełckiego, piskiego, węgorzewskiego, giżyckiego, gołdapskiego). Warsztaty odbyły się w dniach 3-10 lipca 2017 roku. Łącznie przeprowadzonych zostało 40 godzin zajęć, podczas których poruszono zagadnienia z zakresu komunikacji, asertywności, negocjacji, samoakceptacji, stresu.

145 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne warsztaty za nami ' (1968 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU