Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Kolonie 2017

Przekaż 1%

Pisz, Orłowo. Już niedługo poznamy różne oblicza teatru...

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 11:50

O tym, że teatr nie jedno może mieć imię dowiedzą się już niedługo podopieczni dwóch ełckich placówek (świetlic) w Piszu oraz Orłowie. Możliwe to będzie dzięki dwóm wyjazdom do Warszawy i Białegostoku.

95 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pisz, Orłowo. Już niedługo poznamy różne oblicza teatru...' (1475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mamo, tato…. już wiem, kogo nazywać osobą przedsiębiorczą

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 08:10

…. a wszystko to dzięki mojemu pobytowi na koloniach letnich organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej. Tak zapewne powiedzieli uczestnicy wypoczynku letniego zorganizowanego w Ośrodku „Arka” w Orzyszu, po powrocie do domu.

509 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mamo, tato…. już wiem, kogo nazywać osobą przedsiębiorczą' (1740 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wszystko co dobre, szybko się kończy…

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 08:10

Ale pozostały wspomnienia z wizyty przedstawicieli białoruskiej Polonii w ełckiej Caritas

Grupa 36 osób przebywała w Ełku od 29 czerwca do 10 lipca.

Pierwszego dnia gości zza wschodniej granicy przywitali wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas, którzy w tym celu udali się do Kuźnicy Białostockiej. Po przyjeździe do Ełku był czas na krótki odpoczynek oraz posiłek. Wieczorem odbyło się spotkanie informacyjno-integracyjne, podczas którego omówiono plan pobytu. Następnie przyszedł czas na tańce integracyjne.

548 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wszystko co dobre, szybko się kończy…' (4315 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zajęcie Orzysza przez małych kolonistów

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 08:09

Wypoczynek letni z Caritas trwa od pierwszego dnia wakacji. Dzieci wypoczywają w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. 9 lipca rozpoczął się już II turnus kolonii. Biorą w nim udział dzieci z parafii w Ełku, Olszewie Węgorzewskim, Piszu, Ukcie, Olecku Pozezdrzu, Rucianem- Nidzie, Prostkach, Okartowie, Giżycku, Grabowie, Miłkach, Kalinowie, Wydminach, Starych Juchach.

375 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zajęcie Orzysza przez małych kolonistów' (1441 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy najbardziej potrzebującym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 06 lipca 2015 - 12:02

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi liczne placówki pomocowe na rzecz osób potrzebujących wsparcia z terenu Mazur i Podlasia. W jej strukturach funkcjonuje m.in. dziewięć domów dziecka, trzy punkty przedszkolne, trzy świetlice, noclegownia i dom dziennego pobytu dla osób bezdomnych. Codziennie z różnych form pomocy oferowanej przez powyższe placówki korzysta ponad sto osób. To, co łączy naszych podopiecznych, to fakt, ze żaden z nich nie opuszcza placówek pomocowych Caritas głodny. Z myślą o nich prowadzimy dożywianie w punktach przedszkolnych, świetlicach. Natomiast całodzienne dożywianie oferujemy osobom bezdomnym w noclegowni.

75 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy najbardziej potrzebującym' (721 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu