I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Krok ku samodzielności II

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2016 - 11:47

Pod taką nazwą Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczęła realizację zadania publicznego przy wsparciu finansowym Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego ze środków PFRON od 1 sierpnia do 30 listopada 2016 roku. Powyższy projekt skierowany jest do 15 osób z upośledzeniem umysłowym pochodzących z trzech powiatów: piskiego, ełckiego i oleckiego.

521 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Krok ku samodzielności II' (864 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czas zacząć przygotowania do sezonu jesienno-zimowego

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2016 - 11:46

Caritas Diecezji Ełckiej pozyskała środki finansowe z Urzędu Marszałkowskiego w Olsztynie na zadanie „Dom im. św. Ojca Pio w Ełku”, które będzie realizowane od 1 sierpnia do 30 listopada br.

255 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas zacząć przygotowania do sezonu jesienno-zimowego' (812 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Skarbonka Skrzydeł"

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 sierpnia 2016 - 19:38

Dzięki umowie z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2015/2016, mogła objąć pomocą 20 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. W działaniach podjętych na rzecz naszych beneficjentów zostały zakupione im przybory szkolne, podręczniki, obuwie, odzież, opłacone zajęcia edukacyjne m.in. nauka języka angielskiego, nauka pływania czy też nauka tańca.

531 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Skarbonka Skrzydeł"' (1142 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program operacyjny pomoc żywnościowa 2014-2020

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 lipca 2016 - 17:57

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

346 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program operacyjny pomoc żywnościowa 2014-2020' (3726 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dom Pomocy Społecznej Misericordia

Autor: Admin Dodano: środa, 27 lipca 2016 - 11:38

Z myślą o seniorach i zapewnieniu im profesjonalnej opieki, Caritas Diecezji Ełckiej stworzyła w Ełku Dom Pomocy Społecznej Misericordia.

Placówka jest nowoczesnym domem stałego pobytu dla osób w podeszłym wieku. Świadczy usługi opiekuńcze i pielęgniarskie, uwzględniając indywidualne potrzeby osób starszych. Mieszkańcom zostały stworzone godne i komfortowe warunki życia. Dom dysponuje pokojami 1, 2 i 3-osobowymi. Każdy pokój jest kompletnie wyposażony oraz posiada łazienkę dostosowaną do potrzeb niepełnosprawnych: szerokie drzwi, poręcze i prysznic bez progów. Dwadzieścia miejsc dla seniorów (10 pokoi) zostało przygotowanych w ramach realizacji projektu Dom Seniora w Ełku, współfinansowanego ze środków Fundacji PZU. Dzięki pozyskanym środkom udało się zakupić podstawowe meble oraz pościel, koce, kołdry i poduszki.

725 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom Pomocy Społecznej Misericordia' (673 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333   >