Kolonie 2017

Udana akcja w Ełku „Zdrowi i Wyjątkowi - I Ty możesz komuś uratować życie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 listopada 2015 - 12:28

7 listopada odbyła się w Ełku, w Brami Mazur akcja „ Wspólnie przeciw białaczce”. Dzięki zaangażowaniu ełckiej Caritas i lokalnej społeczności było to wyjątkowe przedsięwzięcie, które zaowocowało rejestracją niemal 400 potencjalnych dawców szpiku oraz wykonaniem profilaktycznych badań zdrowotnych przez ponad 200 osób.

274 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Udana akcja w Ełku „Zdrowi i Wyjątkowi - I Ty możesz komuś uratować życie' (737 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
To już niestety koniec spotkań .........

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 listopada 2015 - 14:24

W dniu 4 listopada odbyło się już ostatnie spotkanie motywująco – aktywizujące dla uczestników projektu „Krok ku samodzielności”. W planie zajęć znalazło się coś dla ciała i ducha. Było coś dla miłośników prac manualnych, czyli tworzenie ozdób z wikliny papierowej. Po smacznym obiedzie przyszedł czas na relaks i wyjście do Planet Cinema na film pt „Piotruś Pan i wyprawa do Nibylandii”.

346 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'To już niestety koniec spotkań .........' (1185 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Gorąca zupa w parku Solidarności

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 listopada 2015 - 07:19

Już dziś od 10.00 zapraszamy na gorącą zupę i nie tylko do parku Solidarności w Ełku. Jest to druga akcja wolontariacka organizowana przez wolontariuszy ECWC oraz podopiecznych Domu im. św. Ojca Pio w Ełku w ramach zadania publicznego „Wyjść na prostą”, współfinansowanego ze środków Wojewody Warmińsko-Mazurskiego.

251 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
A tymczasem na Białorusi…

Autor: Admin Dodano: środa, 04 listopada 2015 - 13:29

Wspólnie spędzone dwa tygodnie lipca 2015 roku wciąż przynoszą owoce w postaci inicjatyw lokalnych na Białorusi! Trzydziestoosobowa grupa młodych Białorusinów uczyła się w Ełku na czym polega wolontariat i jakich zajęć dotyczy. Szczególnie interesującą częścią pracy wolontariusza okazała się być animacja czasu wolnego, która daje dużo radości zarówno osobom animowanym, jak i prowadzącemu.

330 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'A tymczasem na Białorusi…' (2079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedszkolaki pamiętają o zmarłych

Autor: Admin Dodano: środa, 04 listopada 2015 - 11:48

„W Dniu Zaduszek, w czas jesieni odwiedzamy bliskich groby, zapalamy zasmuceni małe lampki - znak żałoby. Światła cmentarz rozjaśniły, że aż łuna bije z dali, lecz i takie są mogiły, gdzie nikt lampki nie zapali.”

(,,Zaduszki'' W. Broniewski)

Dzień Zaduszny to czas modlitw za zmarłych, odwiedzania cmentarzy i zapalania na grobach świateł, które symbolizują nieśmiertelność duszy. Właśnie tego dnia grupa „Motylki” wybrała się na jesienny spacer, aby symboliczne zapalić znicze na grobach poległych żołnierzy.

241 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedszkolaki pamiętają o zmarłych' (1763 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU