Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Pamiętali o zapomnianych grobach

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 października 2017 - 10:54

Jak co roku przed uroczystością wszystkich świętych i wspomnieniem wszystkich wiernych zmarłych, wolontariusze Szkolnych Kół Caritas zaangażowali się w sprzątanie zaniedbanych grobów. 90 młodych, pełnych zapału i chęci ludzi uczestniczyło w dniach 26 – 27 października w pracach porządkowych na ełckim cmentarzu. Wolontariuszom udało się uprzątnąć m.in. groby małych dzieci i żołnierzy poległych podczas I-szej wojny światowej. Akcję zorganizowaną przez Caritas Diecezji Ełckiej poprzedziła wspólna modlitwa za zmarłych, których szczątki spoczywają na Cmentarzu Komunalnym w Ełku. W koordynowaniu podjętych prac i użyczeniu potrzebnych narządzi z ramienia Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych uczestniczył p. Stanisław Anuśkiewicz. Ełcka Caritas zapewniła podstawowe rzeczy potrzebne przy sprzątaniu: rękawiczki, worki itp.

100 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pamiętali o zapomnianych grobach' (2430 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 października 2017 - 13:12

Pod takim hasłem pan Bogdan Cieślukowski – Zasłużony dla Zdrowi Narodu - w dniu 19 października br w ZDZ w Ełku, zorganizował wystąpienie pięciu przedstawicieli z różnych środowisk zawodowych, którzy wygłosili prelekcje na temat wartości, które są najważniejsze w naszym życiu. Wszystkim prelegentom zależało na zbudowaniu wśród młodzieży poczucia własnej wartości i wysokiej samooceny poprzez postawę pomagania, troski i dzielenia się z innymi cząstką samego siebie.

44 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami' (1649 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy się zakochały…?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 18:05

W miniony piątek (20 października) zakończyła się dwudniowa wycieczka do Warszawy, w której udział wzięły Beneficjentki projektu „Oferta dla seniora”, współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

64 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czy się zakochały…?' (3095 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Konkurs plastyczny „Wolontariat moimi oczami”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 17:50

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza uczniów szkół podstawowych do udziału w konkursie plastycznym „Wolontariat moimi oczami”. Zainteresowani udziałem mają czas do 15 listopada br. a przygotowanie prac plastycznych i dostarczenie ich do ełckiej Caritas. Regulamin konkursu dostępny poniżej.

307 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konkurs plastyczny „Wolontariat moimi oczami”' (339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusz Roku 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 16:30

W związku ze zbliżającą się Galu Wolontariatu Caritas, która odbędzie się 4 grudnia br., zapraszamy Szkolne Koła Caritas do wytypowania spośród ich członków osoby, która odznacza się szczególną aktywnością jako wolontariusz. Regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy znajdują się poniżej. Na zgłoszenia czekamy do 24 listopada br.

179 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusz Roku 2017' (345 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212232425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU