Autor: Admin Dodano: środa, 24 października 2018 - 13:22

Gala Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas Diecezji Ełckiej zbliża się wielkimi krokami. Już 5 grudnia 2018 r. spotkamy się w Ełku, aby wspólnie świętować Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Wydarzenie to wpisało się już w tradycję wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej, a jego punktem kulminacyjnym jest nadanie tytułu „Szkolnego Koła Caritas Roku 2018” i rozstrzygnięcie konkursu „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie”.

163 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu i konkursy: "SKC Roku 2018" i „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie”' (1562 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wizyta przedszkolaków od „Lolka” w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 października 2018 - 14:50

W środę 17 października 2018 r. dzieci z Niepublicznego Katolickiego Przedszkola „U Lolka” im. św. Jana Pawła II w Ełku złożyły wizytę pensjonariuszom Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”. Przedszkolaki przygotowały program artystyczny związany z XVIII Dniem Papieskim.

184 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta przedszkolaków od „Lolka” w DPS „Misericordia”' (540 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Papieski w Kumielsku

Autor: Admin Dodano: środa, 17 października 2018 - 13:50

W niedzielę 14 października 2018 r. w kościele pw. Narodzenia NMP w Kumielsku z okazji XVIII Dnia Papieskiego uczniowie ze Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej im. Zesłańców Sybiru w Kumielsku uczcili pamięć św. Jana Pawła II. Przypomniano osobę papieża i Jego nauczanie w montażu słowno-muzycznym pt. „Promieniowanie Ojcostwa”.

73 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Papieski w Kumielsku' (921 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 2 :-)

Autor: Admin Dodano: niedziela, 14 października 2018 - 23:00

W ramach projektu "Oferta dla seniora II", współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, 12 października odbyło się drugie spotkanie otwarte czyli drugie warsztaty skierowane do seniorek 60+. Tym razem uczestniczki weszły w arkan techniki zwanej foamiran.

216 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 2 :-)' (2424 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Działania Towarzyszące

Autor: Admin Dodano: niedziela, 14 października 2018 - 14:30

Warsztaty o przeciwdziałanie marnowaniu żywności, kulinarne i edukacja ekonomiczna