Kolonie 2017

Festyn już za nami...

Z życia Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 25 listopada 2015 - 14:49

W dniu 22 listopada w szkole w Płaskiej odbyła się dyskoteka andrzejkowo - charytatywna zorganizowana przez SKC pod hasłem: ,,Nie wróżymy, ale dobrze się bawimy''. W trakcie zabawy były rozprowadzane wypieki i kartki świąteczne, które zostały przygotowane własnoręcznie przez uczniów.

230 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Szkolnych Kół Caritas' (907 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica z kulturą

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 listopada 2015 - 12:39

21 listopada w świetlicy środowiskowej w Orłowie odbyło się spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko” finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

198 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica z kulturą' (1370 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 listopada 2015 - 12:39

W dniu 21 listopada 2015 roku Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała trzecie, ostatnie w tym roku szkolenie formacyjne dla zarządów Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Wyższym Seminarium Duchownym w Ełku. W szkoleniu wzięło udział 80 osób z 48 parafii. Spotkaniu przewodniczył ks. Dariusz Kruczyński dyr. Caritas Diecezji Ełckiej, ks. Jacek Uchan dyr. Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego i wykładowca w WSD w Ełku, pan Robert Oszczakiewicz – specjalista terapii uzależnień i kierownik domu MONAR w Gaudynku oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC.

Parafialne Zespoły Caritas
606 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (2788 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 listopada 2015 - 13:53

„Miłością ożywieni służcie sobie wzajemnie”

z Listu św. Pawła do Galatów

Pod takim hasłem w sobotę 14 listopada odbyła się X Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę. Wzięło w niej udział ponad 900 osób z 21 diecezji. Podopieczni Caritas Diecezji Ełckiej z Domu im. Św. Ojca Pio w Ełku również uczestniczyli w pielgrzymowaniu, tak jak każdego roku. W czasie wspólnego spotkania wszyscy usłyszeli świadectwo walki z bezdomnością 24 – letniego Łukasza, uczestnika programu wychodzenia z bezdomności Caritas Polska „Damy radę”.

304 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę' (3161 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Listopadowe spotkanie………..

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 listopada 2015 - 12:28

W miniony czwartek 5 listopada miało miejsce kolejne lecz niestety ostatnie spotkanie społeczno-kulturowe seniorów biorących udział w projekcie „ Zdrowe ciało, zdrowy duch”
Od dość wczesnych godzin nasi beneficjenci z zainteresowaniem słuchali i czynnie uczestniczyli w zajęciach prowadzonych przez psychologa.

265 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Listopadowe spotkanie………..' (1080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU