Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 czerwca 2017 - 11:48

Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas Diecezji Ełckiej rozszerzyła od 1 maja ofertę poradnictwa specjalistycznego dla mieszkańców województwa warmińsko-mazurskiego. Oprócz konsultacji indywidualnych Poradnia prowadzi warsztaty edukacyjne dla dzieci w wieku 4 – 8 lat, warsztaty umiejętności wychowawczych dla rodziców, zajęcia plastyczne i muzyczne dla dzieci oraz wykłady otwarte dla rodziców dotyczące rozwoju i wychowania dzieci, uzależnienia od komputera, czy żywienia dzieci. Z oferty mogą korzystać zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe.

151 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza' (1440 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka za nami

Autor: Admin Dodano: sobota, 10 czerwca 2017 - 06:06

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Dmuchane wesołe miasteczko, strefy dla dzieci z zabawami, malowaniem twarzy, bańkami i nagrodami oraz śpiew na żywo i taniec, zgromadził 1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku kilkanaście tysięcy rozbawionych dzieci z diecezji ełckiej.

635 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka za nami' (6526 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Krok ku samodzielności III"

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 czerwca 2017 - 12:55

Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Jesteś osobą z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić z nimi na kręgle oraz do kina?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną? Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

169 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Krok ku samodzielności III" ' (1277 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 08:50

Z przyjemnością informujemy, że konkurs „Warto pomagać” został rozstrzygnięty. Dziękujemy wszystkim, którzy spróbowali swoich sił i złożyli prace w konkursie. Jury w składzie: Paulina Sikorska, Iwona Łopot, Monika Czerepko – Żukowska nagrodziło i wyróżniło najciekawsze prace. Nagrody zostały wręczone dzieciom 1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku podczas XII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka.

409 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”' (1639 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wypoczynek letni

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 07:20

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych wakacji odbędą się dwa turnusy kolonijne w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Terminy wypoczynku: 3-10 lipca 2017 r. oraz 11-18 lipca 2017 r. Uczestnikami wypoczynku mogą być osoby w wieku 8-16 lat – uczniowie szkół podstawowych oraz gimnazjalnych. Serdecznie zapraszamy.

194 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343   >