Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 kwietnia 2016 - 09:15

Na terenie gminy Biała Piska trwa realizacja projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna”, w ramach którego dwie pielęgniarki oraz rehabilitantka opiekują się i prowadzą rehabilitację w domach pacjentów. Każda pielęgniarka ma pod swoją opieką 5 pacjentów miesięcznie, u których jest 2 razy w tygodniu. Pacjent może być objęty opieką od jednego do jedenastu miesięcy w zależności od stanu swojego zdrowia i swoich potrzeb.

65 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (848 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 kwietnia 2016 - 13:47

Cztery fazy używania narkotyków

Różne są powody skłaniające dzieci do prób z narkotykami, ale w żadnej sytuacji nie biorą one na poważnie zagrożeń z nimi związanymi i nie myślą o perspektywie nałogu. A przecież jeden nierozważny krok rozpoczyna podróż do innego świata, w wielu przypadkach do świata odurzenia i uzależnienia. Te dzieci, które znalazły się na drodze prowadzącej od eksperymentów do uzależnienia odsuwają się od rodziny i przyjaciół; przestają interesować się szkołą, sportem i kościołem; izolują się od otoczenia, stają się agresywne i niekomunikatywne; niejednokrotnie podupadają fizycznie. Trudno dla rodziców jest obserwować takie zmiany i nie znajdować dla nich wytłumaczenia i przyczyn. Z narkotykami wiążą się typowe zachowania i niemal u wszystkich przebiegają one jednakowo. Bardzo ważne jest, by rodzice potrafili je rozpoznać.

346 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich' (1941 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Finał konkursu z okazji 1050-lecia Chrztu Polski

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 kwietnia 2016 - 14:18

”Tak Polska się zaczęła-refleksje dla teraźniejszości i przyszłości”

Finał konkursu odbył 14 kwietnia 2016roku. Patronat nad konkursem objęli: J.E. ks. Bp Jerzy Mazur – Biskup Ełcki, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Gustaw Marek Brzezin, Prezydent Ełku Tomasz Andrukiewicz, Starosta Powiatu Ełckiego Marek Chojnowski.

496 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Finał konkursu z okazji 1050-lecia Chrztu Polski ' (1247 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ponownie spotkamy się w Polsce

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2016 - 12:03

Po dwuletniej przerwie Caritas Diecezji Ełckiej ponownie zorganizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży polonijnej z Białorusi w wieku od 10 do 15 lat. Za rekrutację uczestników odpowiedzialni będą nasi białoruscy partnerzy: Caritas Grodno, Grodno (Religijna Misja katolickie charytatywne stowarzyszenie Caritas), Zgromadzenie Córek Matki Bożej Bolesnej (Sopoćkinie); Miński Oddział Związku Polaków na Białorusi. Wypoczynek zostanie zorganizowany w ramach projektu „Spotkajmy się w Polsce”, współfinansowanego ze środków Kancelarii Senatu.

644 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ponownie spotkamy się w Polsce ' (731 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pierwsze szkolenie już się rozpoczęło, kolejne niedługo zaczynamy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 kwietnia 2016 - 14:05

W kwietniu pierwszy pracownik Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczął szkolenie w zakresie terapii manualnej wg metody Ackermanna. Kolejne szkolenia dla rehabilitantów ełckiej Caritas oraz Stowarzyszenia Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku rozpoczną się już niebawem (terapia manualna, PNF). Szkolenia prowadzone są w ramach projektu „Razem na rzecz seniorów”, który jest dofinansowany ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

315 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsze szkolenie już się rozpoczęło, kolejne niedługo zaczynamy' (445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU