Kolonie 2017

Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 stycznia 2016 - 14:50

Z myślą o tych, którzy pozostają w swoim miejscu zamieszkania, ełcka Caritas - w świetlicach w Orłowie, Ełku i Piszu - przygotowała dodatkowe zajęcia. Każdy znajdzie coś dla siebie. Oferta, w zależności od placówki, obejmować będzie zajęcia plastyczne, techniczne, zabawy na świeżym powietrzu czy wyjścia na basen. Nie zabraknie także niespodzianek. Ponadto, w każdej świetlicy czekać będzie drobna przekąska i ciepła herbata.

323 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas' (468 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka w Punkcie Przedszkolnym w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 stycznia 2016 - 13:34

Tradycją Punktu Przedszkolnego w Giżycku są coroczne jasełka przygotowywane przez dzieci pod opieką nauczycielek. Nie inaczej było w tym roku: 7 stycznia br. w pięknie udekorowanej sali zebrały się: nauczycielki, dzieci i ich rodziny. Piękna scenografia wprowadziła zgromadzoną publiczność w zadumę nad cudem Narodzenia Pańskiego. O dobrą zabawę i miłe doznania słuchowe zadbali zaś zdolni aktorzy i wokaliści.

323 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka w Punkcie Przedszkolnym w Giżycku' (2836 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
CZEKAJĄC NA FERIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 stycznia 2016 - 14:12

Kolejni goście zza wschodniej granicy przyjeżdżają, aby spędzić czas z polską młodzieżą. Już w sobotę, 23 stycznia, pojawią się w Domu Św. Rodziny w Orzyszu. Tym razem zimową aurą młodzi Białorusini i Polacy wezmą udział w projekcie „Połączy nas kultura i wolontariat” współfinansowanego ze środków fundacji PZU.

221 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZEKAJĄC NA FERIE' (399 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie zapomnijmy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 stycznia 2016 - 13:54

Przypominamy, że możesz przekazać 1% swojego podatku na szczytny cel – pomoc drugiemu człowiekowi
KRS 0000136508

Wśród podmiotów znajdujących się w rejestrze organizacji pożytku publicznego znajduje się Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku, na które podatnicy mogą przekazać swój 1% za rok 2015. Zebrane środki finansowe zostaną wykorzystane na specjalistyczną pomoc medyczną dla osób starszych, niepełnosprawnych oraz dzieci. Dzięki Państwa pomocy osoby najbardziej potrzebujące mogą zostać objęte opieką pielęgniarsko – opiekuńczą, terapeutyczną, jak również skorzystać z rehabilitacji domowej.

242 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie zapomnijmy' (672 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA UWAGA

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 stycznia 2016 - 13:17

CHCESZ JECHAĆ Z NAMI TO ZAPRASZAMY
MIŁY I PEŁEN WRAŻEŃ WYPOCZYNEK ZAPEWNIAMY

234 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU