I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 kwietnia 2018 - 12:12

W czwartek 12 kwietnia 2018 r. w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Krasnowie k. Sejn odbyły się warsztaty, w których wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Spotkanie nt. „Serce i dusza wolontariusza” poprowadził ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu.

237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie' (1496 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 kwietnia 2018 - 17:35

W ramach obchodów „Roku dla Niepodległej” i Święta Miłosierdzia Bożego Parafia pw. św. Jana Pawła II i Zgromadzenie Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia we współpracy ze Szkołą Podstawowa nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku zorganizowała Międzyszkolny, Rodzinny Konkurs Plastyczny i Literacki pod hasłem: „Święta Siostra Faustyna w służbie Ojczyźnie”.

96 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie' (2889 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień skupienia wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 kwietnia 2018 - 11:25

W oktawie Świąt Wielkanocnych, we wtorek 3 kwietnia 2018 r., wolontariusze Caritas uczestniczyli w dniu skupienia. Tradycyjnie odbył się on w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Ełku. Przybyli wolontariusze mieli okazję pokazać, że należą do ogromnej wspólnoty, jaką jest Caritas. Wspólnej modlitwie – nowennie przed Świętem Bożego Miłosierdzia oraz Eucharystii przewodniczył ks. kan. dr Dariusz Kruczyński – dyrektor ełckiej Caritas.

131 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień skupienia wolontariuszy Caritas' (851 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka artykułów chemicznych dla Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 kwietnia 2018 - 18:30

W okresie Wielkiego Postu Szkolne Koło Caritas przy Szkole Podstawowej nr 3 im. H. Sienkiewicza w Ełku przeprowadziło akcję charytatywną na rzecz Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. W zbiórkę artykułów chemicznych zaangażowała się dyrekcja, grono pedagogiczne z nauczycielami biblioteki i katechetami na czele, a przede wszystkim uczniowie i ich rodzice. Na początku kwietnia zebrane dary zostały przekazane ełckiej Caritas.

108 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zbiórka artykułów chemicznych dla Domu Samotnej Matki' (494 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 kwietnia 2018 - 16:35

Warsztaty: przeciwdziałanie marnowaniu żywności