Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI "Tak, POMAGAM"

Autor: Admin Dodano: środa, 14 marca 2018 - 14:55

Na mocy pozwolenia nr 2018/654/OR wydanego przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji w Warszawie w dniach 9 i 10 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła zbiórkę żywności pod hasłem -

247 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI "Tak, POMAGAM"' (1188 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 marca 2018 - 15:50

Ludzie pracujący w Parafialnych Zespołach Caritas na co dzień służą drugiemu, potrzebującemu człowiekowi. Każdy z nich czuje w sercu pragnienie służenia Bogu poprzez jakąś posługę. Nie ważne, jaka to będzie posługa, ważne, że każdy z nich pragnie czynić dobro. Kiedy je czynimy, jesteśmy bliżej Boga.
Celem Caritas jest nie tylko rozdawnictwo, ale przede wszystkim znalezienie drogi wyjścia z ubóstwa.

187 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (1765 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 07 marca 2018 - 17:45

W styczniu i lutym 2017 roku Caritas Diecezji Ełckiej zrealizowała działania towarzyszące finansowane z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017. Miały one miejsce w: Grabniku, Piszu, Prostkach, Wiśniowie Ełckim i Rynie. Udział w nich wzięło 325 osób

354 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty kulinarne, ekonomiczne i o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności w ramach POPŻ 2014-2020 – Podprogram 2017' (2993 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zima Pod Wesołą Chmurką

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 marca 2018 - 14:47

W Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką w Ełku dużo się dzieje, co sprawia że nawet zima nie jest nudna, a buzie naszych dzieci promienieją jak słoneczka. Luty zaczął się od niezwykłego balu karnawałowego, którego bohaterami były pszczółki, wróżki, królewny, policjanci, piraci, ninja i inne postacie z bajek. Dzieci razem z paniami dekorowały salę balonami i serpentynami oraz pozowały do zdjęć. Było dużo wspólnych tańców, konkursów oraz słodki poczęstunek.

224 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zima Pod Wesołą Chmurką' (6288 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka ubrań i zabawek dla Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: środa, 28 lutego 2018 - 12:02

Dnia 27 lutego 2018 r. ks. Eryk Szamatowicz i ks. Grzegorz Kunko przywieźli dary dla Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. Ubrania i zabawki dostarczone do ełckiej Caritas to owoc zbiórki zainicjowanej i przeprowadzonej przez kapłanów we wspólnocie parafialnej pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła w Węgorzewie.

171 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zbiórka ubrań i zabawek dla Domu Samotnej Matki' (392 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU