Seniorzy na Szlaku Pierwszych Piastów

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 września 2019 - 20:15

W dniach 24-27 września 2019 r. 50-osobowa grupa seniorów z powiatu ełckiego uczestniczyła w wyjeździe Szlakiem Pierwszych Piastów. Na trasie zwiedzania znalazły się m.in. Kruszwica, Biskupin, Gniezno, Ostrów Lednicki, Wielkopolski Park Etnograficzny w Dziekanowicach, Poznań i Ostów Tumski. Skoro byliśmy w Poznaniu, nie mogło zabraknąć wizyty w Kórniku i Rogalinie.

203 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Seniorzy na Szlaku Pierwszych Piastów' (6935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jesienne szkolenia Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: sobota, 28 września 2019 - 20:50

W sobotę, 28 września 2019 r., odbyły się kwartalne szkolenia Parafialnych Zespołów Caritas. Zostały one zorganizowane w trzech miejscowościach - w Ełku, Giżycku i Suwałkach. Spotkania rozpoczynały się od wspólnej modlitwy i powitania przez ks. Dariusza Kruczyńskiego. Dyrektor ełckiej Caritas mówił o aktualnych działaniach podejmowanych przez diecezjalną organizację charytatywną.

Parafialne Zespoły Caritas
59 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jesienne szkolenia Parafialnych Zespołów Caritas' (265 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja "Kromka chleba dla Sąsiada" - 2019

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 września 2019 - 19:40

W tym roku akcję „Kromka Chleba dla Sąsiada” Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła w dniach 20 – 21 września (nr zgłoszenia zbiórki: 2019/998/OR). W akcji na terenie Ełku uczestniczyli wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas oraz podopieczni Monar z Gaudynka. Zebrano 970 kg produktów żywnościowych w sklepach na terenie miasta Ełku, zaś na terenie całej diecezji ełckiej - 2542 kg. W akcji uczestniczyło 213 wolontariuszy.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja "Kromka chleba dla Sąsiada" - 2019' (2156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pielgrzymka wolontariuszy Szkolnego Koła Caritas do Wilna i Trok

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 września 2019 - 19:50

Grupa wolontariuszy ze Szkolnego Koła Caritas działającego przy Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej wzięła udział w dwudniowej pielgrzymce do Wilna i Trok 24-25.09.2019 r. Po spotkaniu z przewodnikiem dzieci uczestniczyły we Mszy Świętej w Ostrej Bramie, sprawowanej przez księdza naszej parafii Przemysława Michalaka w intencji pielgrzymów i ich rodzin.

18 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pielgrzymka wolontariuszy Szkolnego Koła Caritas do Wilna i Trok' (2286 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka pielęgniarska i rehabilitacyjna w Białej Piskiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 września 2019 - 22:38

Na terenie Gminy Biała Piska trwa kolejna edycja projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” realizowana przez Caritas Diecezji Ełckiej i współfinansowana przez Gminę Biała Piska. Do 31 grudnia 2019 r. dwie pielęgniarki oraz dwie rehabilitantki świadczą usługi medyczne i rehabilitacyjne. Personel medyczny Caritas, zarówno podczas wizyt domowych jak i w siedzibie Stacji przy ulicy Konopnickiej 4 w Białej Piskiej zapewnia usługi pielęgniarskie i rehabilitacyjne.

114 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka pielęgniarska i rehabilitacyjna w Białej Piskiej' (2319 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331341351361371   >