Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Kolonie 2017

Przekaż 1%

Świąteczny czas to radości czas

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2015 - 21:56

Pomocnicy św. Mikołaja, nie zapomnieli o przygotowaniu paczek świątecznych osobom bezdomnym przebywającym w Noclegowni św. Ojca Pio, jak tych, którzy przyjdą z miasta i okolic. Tradycją już jest, że każdego roku, w wieczór wigilijny, osoby samotne i bezdomne spotykają się na wspólnej kolacji wigilijnej w Domu Katedralnym, przygotowanej przez Caritas Diecezji Ełcką.

207 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny czas to radości czas' (577 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Paczki świąteczne dla podopiecznych Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2015 - 21:41

W dniu dzisiejszym (18.12.2015 r.) w Domu Dziennego Pobytu im. Św. Ojca Pio w Ełku osoby potrzebujące odebrały paczki świąteczne. Obdarowaliśmy ok. 200 rodzin. Produkty ze zbiórki żywności przekazaliśmy także Parafialnemu Zespołowi Caritas w Grabniku, Świętajnie i Ełku. Tam również zostaną przygotowane przez wolontariuszy paczki świąteczne.

266 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Paczki świąteczne dla podopiecznych Caritas' (637 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MISJA WOLONTARIAT

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2015 - 11:20

Wczoraj (17 grudnia) odbyło się kolejne spotkanie z cyklu „SPOTKAŃ Z MISJĄ”. Gościliśmy na nim Justynę Bukłaho – świecką misjonarkę z Augustowa, która wraz ze swoim mężem wyjechała na wolontariat misyjny do Peru. Spotkanie rozpoczęło się modlitwą za prześladowanych chrześcijan, w szczególności wspominaliśmy błogosławionych misjonarzy, o. Michała Tomaszka i Zbigniewa Strzałkowskiego. Obaj zginęli w Peru za swoja wiarę i to właśnie od prezentacji ich sylwetek rozpoczęliśmy nasze spotkanie. Podstawowe informacje przygotowały i przedstawiły uczennice z Zespołu Szkół nr 5 w Ełku.

154 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MISJA WOLONTARIAT' (2068 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPRASZAMY NA WSPÓLNY WYJAZD

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 grudnia 2015 - 14:40

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza na wspólny wyjazd do Sanatorium „Południowy” w miejscowości Truskawiec na Ukrainie. Termin: 28.03-8.04.2016 r. Koszt: 400 zł + 155 EURO. Zapewnione jest 9 noclegów, 9 obiadów i 9 kolacji. Pokoje dwuosobowe. W czasie trwania turnusu również zapewniona jest opieka rezydenta i służby medycznej, każdego dnia 6 zabiegów wg wskazań lekarza: masaż ręczny, masaż podwodny całego ciała, wanny z ropą mineralną, płukanie jelit, mikrolewatywy, zabiegi fizjoterapeutyczne. Będzie można wykonać kompleks badań: krwi, moczu, EKG, USG i in., jak również spożywać codzienne wodę mineralną o leczniczych właściwościach i korzystać z zaplecza rekreacyjnego (sala do ćwiczeń, grota solna). Zapewnione doborowe towarzystwo. Wszystkie osoby chętne mogą zapisać się dzwoniąc pod numer: 506 053 468 Anna Rudzińska

Zapraszamy.

429 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święta tuż, tuż.....

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 grudnia 2015 - 14:18

W środę, 16 grudnia, wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas zamienili się w pomocników św. Mikołaja i wzięli udział w przygotowywaniu świątecznych podarunków dla chorych. Przygotowane przez nich paczki trafią do chorych, którzy pozostają na święta w szpitalach na terenie całej diecezji.

219 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święta tuż, tuż.....' (225 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu