Kolonie 2017

Festyn już za nami...

Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 07:00

Czy ferie w mieście muszą być nudne?

Dzieciaki z ełckiej świetlicy Caritas, ferie rozpoczęły tradycyjnie od spotkania z panią policjantką, nadkomisarz Agatą Jonik. Pani nadkomisarz, omówiła dzieciakom zasady bezpieczeństwa, jakie obowiązują podczas ferii. Po spotkaniu z panią policjantką, podopieczni świetlicy stworzyli przepis na „Bezpieczne i zdrowe ferie zimowe”.

295 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (2382 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:02

Przerwa zimowa od nauki w województwach warmińsko – mazurskim i podlaskim rozpoczęła się w dniu 23 stycznia i trwała do 7 lutego. W tym okresie Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała dwa turnusy wypoczynkowe ( ferie) dla dzieci i młodzieży uczącej się w Domu św. Rodziny w Orzyszu.

181 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas ' (3663 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:01

Ornitologia podczas ferii w Orłowie

Co tym razem robiły dzieciaki ze świetlicy w Orłowie, kiedy na dworze pogoda nie rozpieszcza? Nie siedziały z założonymi rękami, oj nie.

Oto katalog czynności wykonywanych w świetlicy podczas ferii zimowych: rozpalanie ogniska, pieczenie kiełbasek, przygotowywanie posiłków, wycinanie, klejenie oraz budowanie samochodów i samolotów z papieru, rozgrywanie partii szachów, granie w warcaby oraz w inne gry planszowe.

175 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 stycznia 2016 - 14:52

Dzisiaj upływa siódmy dzień wymiany młodzieżowej w Orzyszu. Młodzi ludzie kontynuują spotkania kulturowe oraz zajęcia manualne, gdzie uczą się różnego rodzaju rękodzieła. Cały program przygotowany jest z myślą o uczestnictwie w Światowych Dniach Młodzieży, gdzie uczestnicy projektu będą mieli możliwość poznać rówieśników z całego świata.

307 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ' (753 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Łączymy przyjemnie z pożytecznym

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 stycznia 2016 - 10:22

W sobotę, 23 stycznia rozpoczęły się w diecezji ełckiej ferie zimowe. Caritas Diecezji z myślą o zagospodarowaniu wolnego czasu młodym ludziom, wolontariuszom, zorganizowała warsztaty międzykulturowe połączone z zimowym wypoczynkiem w Ośrodku w Orzyszu, w ramach projektu „Łączy nas kultura i wolontariat", sfinansowanego ze środków Fundacji PZU.

149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łączymy przyjemnie z pożytecznym ' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU