Kolonie 2017

Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:32

Działajmy tam, gdzie jesteśmy

Za kilka dni - 17 października będziemy obchodzić ustanowiony w 1992 r. przez ONZ Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Pierwowzorem tej inicjatywy był Światowy Dzień Sprzeciwu Wobec Nędzy zainicjowany w 1987 r. przez Ruch ATD Czwarty Świat. Dzień ten w sposób szczególny zwraca uwagę na sytuację osób ubogich i konieczność uznania walki z ubóstwem za priorytet w budowaniu zrównoważonej przyszłości.

236 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem' (1372 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA - 17 PAŹDIERNIKA - PONIEDZIAŁEK - ZAPRASZAMY

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:31

17 października, właśnie w tym dniu - Dniu Walki z Ubóstwem – pracownicy Caritas, wolontariusze i podopieczni Noclegowni św. Ojca Pio zapraszają wszystkich do Parku Solidarności, pod Pomnik Michała Kajki w godzinach od 11.00 do 14.00, gdzie będzie stał charakterystyczny czerwony namiot Caritas. Na wszystkich będzie czekała gorąca grochówka, herbata i kanapki. W ten oto sposób przypominamy, że jesteśmy dla Państwa, dla tych, którzy potrzebują naszego wsparcia i pomocy każdego dnia, nie tylko 17 października. Chcemy pokazać, a przede wszystkim uczulić ludzi, że tak niewiele potrzeba, aby pomóc drugiemu człowiekowi i dać mu odczuć, że nie jest sam na tej jakże trudnej drodze swojego życia.

Anna Rudzińska

356 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POMOC ŻYWNOŚCIOWA PODPROGRAM 2016

Autor: Admin Dodano: środa, 12 października 2016 - 19:27

Od sierpnia br trwa w całej Polsce, również i na terenie diecezji ełckiej (województwo warmińsko – mazurskie i część podlaskiego), realizacja Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016. Współfinansowany jest z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym. Program ma na celu zapewnienie systematycznej pomocy żywnościowej najbardziej potrzebującym poprzez równomierną dystrybucję artykułów spożywczych, takich jak: makaron jajeczny, ryż biały, herbatniki, mleko, groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe, gulasz wieprzowy z warzywami, filet z makreli w oleju, szynka drobiowa, cukier i olej rzepakowy.

375 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POMOC ŻYWNOŚCIOWA PODPROGRAM 2016' (2401 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OŚWIADCZENIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 października 2016 - 14:42

W związku z telefonami kierowanymi do ełckiej Caritas informuję, że Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) nie prowadziła zbiórki SMS na rzecz Pani Karoliny Dzienniak. Nasza organizacja nie prowadzi, ani nie prowadziła żadnych zbiórek SMS. Zamieszczone w Internecie treści zawierają zbiór pomówień i powstały w oparciu o fałszywe informacje. Publikowanie oraz rozpowszechnianie obraźliwych i oszczerczych treści skierowanych pod adresem Caritas oraz mojej osoby skutkuje skierowaniem sprawy na drogę prawną.

ks. Dariusz Kruczyński
Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej

1538 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania w środowisku otwartym

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 września 2016 - 14:00

29 września był datą, na którą 15 uczestników projektu „Krok ku samodzielności II” czekało z niecierpliwością. A dlaczego? Na ten dzień zaplanowano jednodniowe spotkanie Beneficjentów projektu, którzy poznali się miesiąc wcześniej podczas wyjazdowych warsztatów w Orzyszu.

480 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania w środowisku otwartym' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU