Legalna praca w Niemczech - kurs językowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lipca 2017 - 11:05

Rozpoczynamy nabór na kolejny kurs języka niemieckiego w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”, który jest skierowany do osób zainteresowanych podjęciem legalnej pracy w Niemczech w charakterze opiekunki osób starszych lub pomocy domowej. Rozpoczęcie kursu w październiku 2017r. w placówce Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

328 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Legalna praca w Niemczech - kurs językowy' (315 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjątkowa wizyta

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:35

20 lipca 2017 roku do ośrodka „Arka” w Orzyszu przyjechał gość specjalny – Marszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej Pan Stanisław Karczewski. Celem jego wizyty było spotkanie z dziećmi i młodzieżą z Białorusi, przebywającymi na wypoczynku letnim w Polsce.

319 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjątkowa wizyta' (1461 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czerwcowy wyjazd integracyjny

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:05

Grupa 32 osób, mieszkańców czterech powiatów woj. warmińsko-mazurskiego (gołdapskiego, oleckiego, piskiego i ełckiego) w ostatnich dniach czerwca uczestniczyła w wyjeździe integracyjnym, który odbył się w Domu św. Rodziny w Orzyszu. Krótki, bo tylko 3-dniowy, wyjazd okazał się przysłowiowym „strzałem w dziesiątkę”.

268 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czerwcowy wyjazd integracyjny' (3289 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim

Autor: Admin Dodano: środa, 19 lipca 2017 - 13:15

18 lipca uczestnicy projektu „Łamiemy stereotypy” udali się do Pisza, na swoje pierwsze spotkanie w środowisku otwartym, zorganizowane dzięki wsparciu finansowemu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

969 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim' (2093 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne warsztaty za nami

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 16:25

70 osób – dokładnie tyle uczestniczyło w warsztatach umiejętności społecznych, które przeprowadzono w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Wszyscy byli mieszkańcami województwa warmińsko- mazurskiego (m.in. z powiatów ełckiego, piskiego, węgorzewskiego, giżyckiego, gołdapskiego). Warsztaty odbyły się w dniach 3-10 lipca 2017 roku. Łącznie przeprowadzonych zostało 40 godzin zajęć, podczas których poruszono zagadnienia z zakresu komunikacji, asertywności, negocjacji, samoakceptacji, stresu.

197 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne warsztaty za nami ' (1968 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333   >