Dla Polaków na Wschodzie

Autor: Marcin Dodano: piątek, 26 listopada 2004 - 13:57

Kilkaset tysięcy opakowań leków polskiej firmy farmaceutycznej POLPHARMA oraz kilka tysięcy książek wydawnictwa "PRZEGLĄD READER'S DIGEST" przekazała w dniu dzisiejszym ełcka Caritas na rzecz polonii na Wschodzie. Są to już kolejne transporty z pomocą humanitarną na rzecz Polaków zamieszkujących na Białorusi i Litwie.

Dobroczyńcy i ofiarodawcy
2971 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dla Polaków na Wschodzie' (1413 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Podaruj święta Bożego Narodzenia"

Autor: Marcin Dodano: poniedziałek, 22 listopada 2004 - 08:26

W najbliższy piątek i sobotę - 26 – 27 listopada - Caritas Diecezji Ełckiej organizuje w porozumieniu z Warmińsko - Mazurskim Bankiem Żywności w Olsztynie, świąteczną zbiórkę żywności pod hasłem "Podaruj święta Bożego Narodzenia".

3049 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Podaruj święta Bożego Narodzenia"' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dary z Ludwigshafen

Autor: Marcin Dodano: środa, 17 listopada 2004 - 10:20

Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała w dniu dzisiejszym transport darów od zaprzyjaźnionej organizacji niemieckiej "Hilfe fuer Osteuropa" z Ludwigshafen. Dary przywiózł tym razem do Ełku Walter Schulte, przewodniczący tej organizacji. Ełcka Caritas otrzymała, między innymi, odzież, meble oraz odżywki dziecięce firmy Hipp - w sumie ponad 8 ton.

Dobroczyńcy i ofiarodawcy
3019 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dary z Ludwigshafen' (515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc od Polpharmy

Autor: Marcin Dodano: poniedziałek, 08 listopada 2004 - 09:58

Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała od polskiej firmy farmaceutycznej "POLPHARMA" około 90 tys. opakowań leków. Trafiły one do poszczególnych placówek Caritas takich, jak Stacje Opieki i Punkty Pomocy Bieżącej, a za ich pośrednictwem leki dotrą do najuboższych i chorych. Leki "Polpharmy" przekazane zostały również szpitalom z terenu diecezji ełckiej.

Dobroczyńcy i ofiarodawcy
2986 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc od Polpharmy' (667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Znicze ełckiej Caritas

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 26 października 2004 - 09:15

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować – już po raz trzeci – bezpośrednie włączenie się w niesienie Miłości i miłosierdzia osobom najbardziej potrzebującym. Od ubiegłego tygodnia rozprowadzane są znicze ełckiej Caritas, z których dochód przeznaczony jest na utrzymanie Noclegowni dla bezdomnych i stołówek dla ubogich z terenu diecezji ełckiej.

3029 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Znicze ełckiej Caritas' (704 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335   >