Kolonie 2017

tekst alternatywny

„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie

Autor: Admin Dodano: sobota, 24 marca 2018 - 16:35

W piątek 23 marca 2018 r. w Szkole Podstawowej w Spytkowie k. Giżycka odbyło się szkolenie „ABC Wolontariatu”, w którym wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Przeprowadził je ks. dr Ryszard Sawicki – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu. Kapłan przybył do młodych wolontariuszy na zaproszenie p. Jarosława Gałęzowskiego – opiekuna SKC.

90 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie' (510 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 16:50

W dniach 19 i 21 marca 2018 r. w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odbyły się rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. Ćwiczeniom duchowym przewodniczył ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor ds. formacji i wolontariatu. Był to niezwykle cenny czas refleksji nad naszym życiem i umacniania więzi z Chrystusem.

110 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas' (684 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 14:55

W czwartek 22 marca 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił o. Grzegorz Andrzej Stołycia, proboszcz parafii grecko-katolickiej w Chrzanowie k. Ełku i misjonarz miłosierdzia, który prowadzi ośrodek pomocy duchowej.

112 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (3079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 marca 2018 - 12:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 17 marca 2018 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałania marnowaniu żywności. Odbyły się one w Gminnym Domu Kultury w Kruklankach. W warsztatach uczestniczyło 50 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych.

240 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH' (1063 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 marca 2018 - 16:55

Warsztaty: zdrowe odżywianie i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i edukacja ekonomiczna

Dnia 24.03.2018 r. o godz. 09.00 rozpocznie się program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i zajęcia z edukacji ekonomicznej dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. NMP Matki Kościoła,
ul. Żeromskiego 2, 19-500 Gołdap

108 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1065 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192030405060708090100110120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,199970 Seconds