Autor: Admin Dodano: środa, 06 czerwca 2018 - 11:20

1. Uczestnikami konkursu mogą być dzieci uczęszczające do przedszkoli oraz punktów przedszkolnych znajdujących się na terenie miasta Ełku, mieszkańcy Ełku.
2. Zadaniem uczestników konkursu jest wykonanie instrumentu z tworzyw wykorzystywanych w recyklingu (rolki po papierze, butelki plastikowe, pojemniki po jogurcie, sznurek, makulatura, folia, słomki, itp.).
3. Na konkurs można zgłaszać tylko instrumenty wykonane indywidualnie.

149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej ogłasza konkurs plastyczny pod hasłem „Niezwykły instrument muzyczny"' (992 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 czerwca 2018 - 13:40

Informujemy, że w dniach 08-09 czerwca 2018 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM". Numer zgłoszenia zbiórki to 2018/655/OR. W akcji biorą udział wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, oraz uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych.

57 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' Wakacyjna Zbiórka Żywności' (1034 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 czerwca 2018 - 12:45

Marzec, kwiecień i maj - kolejne miesiące za nami, w czasie których zostały przeprowadzone Działania Towarzyszące w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 finansowane z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym. Miały one miejsce w: Kruklankach, Gołdapi, Wydminach, Mikołajkach, Ełku i Rożyńsku Wielkim. Udział w nich wzięło 400 osób. Ogółem w Podprogamie 2017 wzięło udział 1350 beneficjentów w 54 warsztatach.

49 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty kulinarne, ekonomiczne i o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności w ramach PO PŻ 2014-2020 – Podprogram 2017' (1790 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Festyn Rodzinny z Caritas – dzień zabawy i radości

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 czerwca 2018 - 12:35

W tym roku Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem” odbył się po raz trzynasty. Niezwykle bogata oferta pikniku zachęciła do udziału w wydarzeniu całe rodziny. W programie znalazły się atrakcje dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Były nagrody, konkursy, niespodzianki, a przede wszystkim dobra zabawa.

281 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festyn Rodzinny z Caritas – dzień zabawy i radości ' (13658 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 maja 2018 - 08:27

1 czerwca Plac Jana Pawła II w Ełku zapełni się dziećmi i młodzieżą. Tego dnia po raz trzynasty Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem”.

417 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka ' (1743 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192030405060708090100110120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330   >