Kolonie 2017

Podziękowania: Pomoc Starostwa Powiatowego w Ełku

Autor: Admin Dodano: niedziela, 17 sierpnia 2003 - 23:00

Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała od Starostwa Powiatowego w Ełku dofinansowanie na Centrum Młodzieżowe "Quo Vadis". Na realizację zadania "Prowadzenie Centrum Młodzieżowego "Quo Vadis" w zakresie kultury fizycznej młodzieży z terenu powiatu ełckiego w roku 2003" kwotę 3 310zł, za która zakupione zostaną m.in. sprzęty do siłowni. Zaś na realizację zadania "Prowadzenie Centrum Młodzieżowego "Quo Vadis" w zakresie rozwoju kulturalnego i społecznego młodzieży z terenu powiatu w roku 2003" - kwotę w wysokości 7 tysięcy złotych.

Dobroczyńcy i ofiarodawcy
3022 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc Starostwa Powiatowego w Ełku' (305 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikaty: Nowy Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: niedziela, 27 lipca 2003 - 23:00

Szczęść Boże!

Miło mi poinformować, że w dniu dzisiejszym, tj. 28.07.2003 r. Ksiądz Biskup Jerzy Mazur, Biskup Ełcki, mianował Ks. mgr Dariusza Kruczyńskiego, Dyrektorem Caritas Diecezji Ełckiej. Dekret wchodzi w życie 31.07.2003 r. (nr 1865/2003). Biskup Ełcki zwolnił tym samym z tej funkcji dotychczasowego Dyrektora Caritas Diecezji Ełckiej, Ks. mgr. Tadeusza Hermana.
Nowomianowanemu Dyrektorowi składamy najserdeczniejsze życzenia oraz polecamy opiece Matki Bożej i świętych Patronów Diecezji Ełckiej: św. Wojciecha i św. Brunona.

Ełk, 28 lipca 2003 r.

6622 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla pogorzelców w Gołdapi

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 lipca 2003 - 23:00

Dzięki współpracy Caritas Polska i Caritas Diecezji Ełckiej odbudowano dom pogorzelców w Gołdapi. W sumie obie instytucje przekazały na ten cel ponad 50 tys. złotych, oprócz tego diecezjalna organizacja charytatywna objęła poszkodowane rodziny pomocą doraźną. 2 lipca br. nastąpiło uroczyste "otwarcie" odbudowanego domu.

Caritas Polska
3223 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla pogorzelców w Gołdapi' (409 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Bezpłatne badania osteoporozy i cholesterolu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 czerwca 2003 - 23:00

Jednym z zadań statutowych Caritas Diecezji Ełckiej jest pomoc osobom chorym, niepełnosprawnym i znajdującym się w potrzebie, dlatego też - we współpracy z firmą "BIOFARM" - nasza diecezjalna organizacja charytatywna zorganizowała w dniu dzisiejszym bezpłatne badania osteoporozy i poziomu cholesterolu. Odbywają się one w przychodni "SPECMED" w Ełku przy ul. Armii Krajowej 33. Zapisy telefoniczne - 621 54 66 lub w rejestracji przychodni. Bardzo serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane tego typu badaniami.

Marcin Radziłowicz
Ełk, 01 lipca 2003 r.

Wakacyjna akcja Caritas
3430 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Podaruj dzieciom wakacje

Autor: Marcin Dodano: czwartek, 05 czerwca 2003 - 07:00

CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W CHRYSTUSIE PANU, SIOSTRY I BRACIA,

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 13 - 14 czerwca br. organizuje wespół ze Stowarzyszeniem Bank Żywności w Suwałkach, wakacyjną zbiórkę żywności pod hasłem "Podaruj dzieciom wakacje". Tym razem będzie ona miała miejsce w następujących miastach naszej Diecezji: Augustowie, Ełku, Giżycku, Olecku, Piszu, Puńsku, Sejnach, Suwałkach, Węgorzewie oraz na mniejszą skalę także w innych miejscowościach.

Wakacyjna akcja Caritas
3161 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podaruj dzieciom wakacje' (538 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291292293294295296297298299300301302303304305306307308309   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU