Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Jedenaste warsztaty w Orzyszu zakończone

Autor: Admin Dodano: środa, 14 marca 2007 - 09:15

12 marca zakończyły się 11 warsztaty prowadzone w ramach projektu „Indywidualne ścieżki...”. Warsztaty odbywały się w trybie dziennym i wzięło w nich udział 6 osób z Pisza i okolic.

Warsztaty i szkolenia
2619 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jedenaste warsztaty w Orzyszu zakończone' (3183 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jedenaste warsztaty w Augustowie zakonczone

Autor: Admin Dodano: środa, 14 marca 2007 - 07:39

10 marca w Ośrodku Caritas w Augustowie dobiegły końca jedenaste warsztaty realizowane w ramach projektu "Indywidualne ścieżki...". W całodobowych warsztatach uczestniczyło pięć osób z umiarkowanym i znacznym stopniem niepełnosprawności z Suwałk i Sejn.

Warsztaty i szkolenia
3138 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jedenaste warsztaty w Augustowie zakonczone' (3629 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 marca 2007 - 11:18

W dniach 16 -17 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadzi kolejną Wielkanocną Zbiórkę Żywności. Do specjalnie oznakowanych kartonów będzie można składać trwałe produkty żywnościowe: mąkę, makaron, cukier, olej, konserwy itp.
W 30 sklepach w Ełku kwestować będzie ok. 190 wolontariuszy: młodzież ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, ZHP i ZHR oraz klerycy z Wyższego Seminarium Duchownego w Ełku. Zbiórkę przeprowadzą też wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas oraz Szkolnych Kół Caritas w innych miastach diecezji ełckiej. Zebrane dary trafią do najbardziej potrzebujących jeszcze przed świętami.

Liczymy na tych, którzy dzieląc się produktami żywnościowymi, włączą się we wspólne dzieło niesienia pomocy najbardziej potrzebującym i ubogim.

3410 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocna Zbiórka Żywności' (1 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie dziesiątych warsztatów w Ośrodku Caritas w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 lutego 2007 - 09:23

23 lutego br. zakończyły się w Ośrodku Caritas w Orzyszu 10 warsztaty w ramach projektu „Indywidualne ścieżki…”. Tym razem odbywały się one w trybie dziennym, a uczestniczyło w nich pięć osób niepełnosprawnych z Pisza i Orzysza.

W trakcie warsztatów uczestnicy lepiej poznali siebie oraz odkryli swoje mocne strony i atuty zawodowe. Zajęcia z psychologiem pokazały sposoby na skuteczne radzenie sobie ze stresem, właściwe zachowania w komunikacji interpersonalnej i korzyści asertywnej postawy. Natomiast doradca zawodowy przygotowywał do samodzielnego, aktywnego i owocnego poruszania się na otwartym rynku pracy. Każdy z uczestników przyswoił umiejętność prawidłowego sporządzania dokumentów aplikacyjnych, jak również miał możliwość przećwiczenia rozmowy kwalifikacyjnej z pracodawcą.

Warsztaty i szkolenia
3619 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie dziesiątych warsztatów w Ośrodku Caritas w Orzyszu' (1575 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Paschałki wielkanocne”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 lutego 2007 - 12:09

Środą Popielcową rozpoczęliśmy w Kościele okres Wielkiego Postu – czas pełnienia gorliwych dzieł miłosierdzia i jałmużny. W tym kontekście, Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować – podobnie jak w latach ubiegłych – „paschałki wielkanocne”, które zostały włączone przez Caritas Polska w Wielkanocne Dzieło Caritas. Koszt jednej świecy wynosi 5 zł.

Pozyskane ze sprzedaży świec wielkanocnych fundusze zostaną przekazane na dożywianie dzieci, pomoc bezdomnym, ubogim i zagrożonym marginalizacją.

Dziękujemy wszystkim Diecezjanom za zaangażowanie w każdą akcję prowadzoną przez Caritas. Niech to wspólne niesienie Światła Zmartwychwstałego będzie realizacją słów Jezusa Chrystusa: „Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią” (Mt 5,7.)

Jałmużna Wielkopostna
3753 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Paschałki wielkanocne”' (1 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283284285286287288289290291292293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU