III Ogólnopolski Festyn Rodzinny – czas na podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 14:20

W dniu 31 maja br. odbył się III Ogólnopolski Festyn Rodzinny. W tym roku impreza przebiegała pod hasłem „Bądźmy uczniami Chrystusa”, a jej organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Telewizja Polska S.A. oraz Urząd Miasta w Ełku. Sponsorem głównym festynu była firma Jeronimo Martins Dystrybucja S.A – właściciel sieci sklepów „Biedronka”.

4015 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III Ogólnopolski Festyn Rodzinny – czas na podsumowanie' (9713 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Diecezjalny Dzień Młodzieży

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 10:11

Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup Jerzy Mazur, Biskup Ełcki bardzo gorąco zaprasza dnia 14 czerwca 2008 r. do Ełku na Diecezjalny Dzień Młodzieży, który będzie dziękczynieniem za wizytę Ojca Świętego Jana Pawła II w Diecezji Ełckiej oraz podziękowaniem za kończący się rok szkolny i okazją do wspólnego świętowania, refleksji, modlitwy i zabawy. Dzień Młodzieży odbędzie się na Placu przy Pomniku Papieża Jana Pawła II.

2769 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Diecezjalny Dzień Młodzieży' (2173 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 08:55

Na podstawie decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 71/2007 z dnia 15 czerwca 2007 r. (nr sygn. DZiK-VI-632-1-72/07/JS) Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3-go Maja, 19-300 Ełk) przeprowadziła na terenie woj. podlaskiego i warmińsko- mazurskiego w terminie od 15 czerwca 2007 r. do 31 maja 2008 r. trzy zbiórki żywności w formie zbierania produktów żywnościowych i przekazania ich najbardziej potrzebującym osobom zamieszkałym na terenie diecezji oraz podległym placówkom prowadzonym przez ełcką Caritas. Podczas trzech zbiórek publicznych zebrano ogółem 35074,76 kg produktów żywnościowych, które zostały przekazane ok. 28 200 najbardziej potrzebującym osobom, zamieszkałym na terenie diecezji ełckiej.

2909 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wynikach zbiórek publicznych przeprowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10) na podstawie decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 71/2007 z dnia 15 czerwca 2007 r.' (12013 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spełnione marzenie Natalii i Marty

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 08:53

Dnia 28 października 2007 roku Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczyła w akcji charytatywnej „Jestem Przyjacielem”. Tego dnia wolontariusze w całej Polsce sprzedawali płyty zespołu „Team” z piosenką „Kiedy tracisz przyjaciela”. Płyty można było nabyć w wyznaczonych miejscach na terenie diecezji. Ełcki Wolontariat Caritas z przyjemnością zaangażował się do akcji, tym bardziej, że przyświecał jej szczytny cel – wsparcie osób niepełnosprawnych.

2534 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spełnione marzenie Natalii i Marty' (290 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 maja 2008 - 13:56

„Troska o dziecko jest pierwszym i podstawowym sprawdzianem
stosunku człowieka do człowieka”. – Jan Paweł II

Caritas Diecezji Ełckiej wraz z Caritas Polska, Telewizją Polską oraz Urzędem Miasta w Ełku serdecznie zaprasza na III Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Poprzez organizację tej imprezy, nasza organizacja charytatywna pragnie zwrócić uwagę na trudną sytuację dzieci z rodzin najuboższych, dysfunkcyjnych, zaniedbanych materialnie i duchowo. Celem Caritas jest nie tylko niesienie doraźnej pomocy dzieciom (zapomogi, wyprawki szkolne, dofinansowanie obiadów, leczenie), ale uwrażliwienie społeczeństwa na potrzebę solidarności z tą jedną z najsłabszych grup społecznych.

4462 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III OGÓLNOPOLSKI FESTYN RODZINNY POD HASŁEM „BĄDŹMY UCZNIAMI CHRYSTUSA” EŁK, 31 MAJA – PLAC JANA PAWŁA II – SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!' (1389 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283284285286296306316326336   >