Kolonie 2017

Festyn już za nami...

Podsumowanie I miesiąca warsztatów - Ośrodek Orzysz

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 października 2006 - 11:37

W dniach od 3 do 12 października, w ramach projektu „Indywidualne ścieżki kariery zawodowej szansą dla osób niepełnosprawnych”, Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła pierwsze warsztaty (całodobowe) w Ośrodku Caritas "Dom Świętej Rodziny" w Orzyszu. Wzięły w nich udział 2 osoby za schorzeniami narządów wewnętrznych, 1 osoba z uszkodzeniem narządu ruchu, 1 osoba słabowidząca i 1 osoba z niepełnosprawnością intelektualną. Warsztaty miały charakter zajęć grupowych oraz indywidualnych spotkań z psychologiem, doradcą zawodowym i pedagogiem. Rozpoczęły się omówieniem programu, przedstawieniem celów projektu jak także przedstawieniem ogólnych informacji na temat Europejskiego Funduszu Społecznego i PFRON. Po wypełnieniu dokumentów, uczestnicy obejrzeli też film o Caritas w Polsce.

Warsztaty i szkolenia
5598 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie I miesiąca warsztatów - Ośrodek Orzysz' (3915 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie I miesiąca warsztatów - Ośrodek w Augustowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 października 2006 - 10:53

26 października br. kolejna grupa niepełnosprawnych zakończyła w Augustowie warsztaty dzienne w ramach projektu „Indywidualne ścieżki kariery zawodowej szansą dla osób niepełnosprawnych”. Tym razem 6 uczestników o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności próbowało odkryć własne zasoby i poznało metody efektywnego poszukiwania pracy. Cztery osoby biorące udział w zajęciach to uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej, nie posiadający żadnego doświadczenia zawodowego. Dwie pozostałe osoby mają już pewien staż zawodowy. Tylko jeden uczestnik warsztatów jest zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy.

Warsztaty i szkolenia
2926 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie I miesiąca warsztatów - Ośrodek w Augustowie' (3005 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikaty: Przekazanie sprzętu do szpitali

Autor: Admin Dodano: środa, 25 października 2006 - 17:35

W dniu dzisiejszym w budynku Ełckiej Kurii Diecezjalnej miało miejsce uroczyste przekazanie sprzętu medycznego do 10 szpitali z terenu diecezji ełckiej. Aktu poświęcenia dokonał ks. bp Jerzy Mazur, biskup ełcki. Środki na ten cel pochodziły z IV Ogólnodiecezjalnej Zbiórki Pieniężnej na zakup sprzętu medycznego do szpitali (21-22.05.2006 r.).
Zgodnie z zapotrzebowaniem przedstawionym przez poszczególne placówki medyczne, przekazano n/w sprzęt o wartości ponad 63 tys. złotych:

Zbiórki pieniężne
3455 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przekazanie sprzętu do szpitali' (2798 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc ofiarom suszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 października 2006 - 22:08

Dzieci i młodzież do których dotarły podręczniki
W dniu dzisiejszym w budynku Centrali Caritas w Ełku nastąpiło uroczyste przekazanie podręczników dla dzieci ze szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgminazjalnych, pochodzących z rodzin rolniczych, które ucierpiały wsku tegorocznej suszy. Środki na ten cel - ponad 50 000 zł - pochodziły z dotacji Caritas Polska, która otrzymała 1 milion złotych z KRUS-u.

2846 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc ofiarom suszy' (1298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Zaproszenie na przekazanie sprzętu medycznego

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2006 - 14:06

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie niniejszym bardzo serdecznie zaprosić na uroczyste poświęcenie i przekazanie do szpitali sprzętu medycznego zakupionego ze środków pozyskanych podczas IV ogólnodiecezjalnej zbiórki pieniężnej (21-22.05.2006). Będzie o­no miało miejsce 25 października 2006 r. (środa) o godz. 10.00 w budynku Kurii Biskupiej w Ełku przy Placu Katedralnym 1. Poświęcenia i przekazania dokona ks. bp Jezy Mazur, Biskup Ełcki.

Zbiórki pieniężne
3305 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie na przekazanie sprzętu medycznego' (489 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU