Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Finał konkursu z okazji 1050-lecia Chrztu Polski

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 kwietnia 2016 - 14:18

”Tak Polska się zaczęła-refleksje dla teraźniejszości i przyszłości”

Finał konkursu odbył 14 kwietnia 2016roku. Patronat nad konkursem objęli: J.E. ks. Bp Jerzy Mazur – Biskup Ełcki, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Gustaw Marek Brzezin, Prezydent Ełku Tomasz Andrukiewicz, Starosta Powiatu Ełckiego Marek Chojnowski.

448 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Finał konkursu z okazji 1050-lecia Chrztu Polski ' (1247 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ponownie spotkamy się w Polsce

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2016 - 12:03

Po dwuletniej przerwie Caritas Diecezji Ełckiej ponownie zorganizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży polonijnej z Białorusi w wieku od 10 do 15 lat. Za rekrutację uczestników odpowiedzialni będą nasi białoruscy partnerzy: Caritas Grodno, Grodno (Religijna Misja katolickie charytatywne stowarzyszenie Caritas), Zgromadzenie Córek Matki Bożej Bolesnej (Sopoćkinie); Miński Oddział Związku Polaków na Białorusi. Wypoczynek zostanie zorganizowany w ramach projektu „Spotkajmy się w Polsce”, współfinansowanego ze środków Kancelarii Senatu.

611 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ponownie spotkamy się w Polsce ' (731 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pierwsze szkolenie już się rozpoczęło, kolejne niedługo zaczynamy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 kwietnia 2016 - 14:05

W kwietniu pierwszy pracownik Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczął szkolenie w zakresie terapii manualnej wg metody Ackermanna. Kolejne szkolenia dla rehabilitantów ełckiej Caritas oraz Stowarzyszenia Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku rozpoczną się już niebawem (terapia manualna, PNF). Szkolenia prowadzone są w ramach projektu „Razem na rzecz seniorów”, który jest dofinansowany ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

255 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsze szkolenie już się rozpoczęło, kolejne niedługo zaczynamy' (445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XIII PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 kwietnia 2016 - 14:06

Pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 9 kwietnia uczestniczyli w Pielgrzymce do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie Łagiewnikach. W uroczystościach uczestniczyło ponad 2500 osób z 26 Caritas diecezjalnych. Tegoroczna Pielgrzymka przebiegała pod hasłem: „Słudzy miłosierdzia” i miała miejsce w Centrum Jana Pawła II, gdzie uroczystą Mszę św. odprawił J. E. Ksiądz Biskup Wiesław Szlachetka, Przewodniczący Komisji Charytatywnej Konferencji Episkopatu Polski. Wszystkich przybyłych powitano takimi o to słowami: „kto czyni uczynki miłosierdzia, niech czyni to ochoczo”.

365 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIII PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS ' (2280 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zwiedzili Rzym i nie tylko

Autor: Admin Dodano: czwartek, 07 kwietnia 2016 - 14:24

Grupa 23 osób bezdomnych z Ełku 30 marca br. wyruszyła na tygodniowy wyjazd kulturoznawczy. Program obejmował wiele atrakcji, punktów.

Pierwszego dnia uczestnicy wyjechali w kierunku Wiednia, gdzie wzięli udział we mszy św. w kościele pw. św. Józefa na wzgórzu Kahlenberg (miejsce upamiętniające bitwę pod Wiedniem).

Urząd Miasta Ełk
255 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zwiedzili Rzym i nie tylko' (1937 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293   >

Page created in 1,199375 Seconds