Wielkanocne paschałki - znakiem Zmartwychwstałego Chrystusa

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 11:57

Zbliżają się Święta Wielkanocne, które w Kościele poprzedzone są okresem Wielkiego Postu. Jest to czas, kiedy podobnie jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować - "Paschałki Wielkanocne" włączone przez Caritas Polska w Wielkanocne Dzieło Caritas. Paschałek - to symbol światła, które ogrzewa i daje blask. To światło przyjmujemy jako znak Chrystusa Zmartwychwstałego - Światłość, która rozprasza mrok.

3837 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocne paschałki - znakiem Zmartwychwstałego Chrystusa' (1174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty taneczne dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 08:04

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza wolontariuszy działających w ramach Szkolnych Kół Caritas na warsztaty taneczne. Dzieci i młodzież należąca do kół swoją postawą i zaangażowaniem w niesienie pomocy bliźniemu zasługują na wyróżnienie. Dlatego też, ełcka Caritas pragnie zapewnić im możliwości rozwijania swoich umiejętności oraz zainteresowań.

3384 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty taneczne dla Szkolnych Kół Caritas' (1674 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Samarytanin, którego znam” - konkurs dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 06:07

Na terenie diecezji ełckiej działa obecnie 100 Szkolnych Kół Caritas. Zgodnie z regulaminem (§ 1), Szkolne Koło Caritas jest organizacją młodzieżową działającą na terenie Szkoły, pod nadzorem Dyrekcji, włączającą się na zasadzie wolontariatu w działalność charytatywno – opiekuńczo – wychowawczą prowadzoną przez Caritas. Zatem zadania każdego Koła to przede wszystkim włączanie się w różnego rodzaju dzieła miłosierdzia na rzecz dobra bliźniego i ludzi potrzebujących.

4370 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' „Samarytanin, którego znam” - konkurs dla Szkolnych Kół Caritas' (1835 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt: „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 marca 2009 - 09:23

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do udziału w projekcie: "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy" skierowanego do osób niepełnosprawnych i ich opiekunów/rodziców.
Udział w zajęciach jest bezpłatny. Zgłoszenia przyjmowane są na adres: elk@sprawni.caritas.pl lub pod numerem telefonu: 87 423 77 15 wew. 24

3565 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt: „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”' (1460 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PRACA BEZ BARIER

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 marca 2009 - 13:51

W dniu 25 lutego 2009 r. w Centrum Finansowym przy ul. Puławskiej 15 w Warszawie, odbyła się konferencja inaugurująca projekt pt. „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”. Projekt realizowany jest przez Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych wspólnie z Caritas Polska, Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji oraz Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich POMOC MALTAŃSKA.

3896 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PRACA BEZ BARIER' (2762 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273283293303313323333   >