Partner strategiczny XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Przekaż 1%

Wieczór wigilijny w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 grudnia 2007 - 09:28

Święta Bożego Narodzenia już tuż, tuż! Ich atmosferę w naszym Centrum czujemy od kilku tygodni. Podczas zajęć plastyczno - technicznych i warsztatów orygami wykonaliśmy tysiące, zdawałoby się, ozdób i pocztówek świątecznych. Nasze „dzieła” dołączono do świątecznego kiermaszu w Niemczech, w którym uczestniczył Caritas Diecezji Ełckiej. Obdarowaliśmy nimi także pensjonariuszy ełckiej Noclegowni Św. Ojca Pio.

3180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wieczór wigilijny w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Ełku' (2812 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIGILIA WOLONTARIUSZY

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 grudnia 2007 - 14:01

Prężnie działający wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas po raz kolejny spotkali się w swojej siedzibie przy ulicy 3-go Maja 10. Jednak wczorajsze spotkanie miało wyjątkowe znaczenie, jak również przebiegało w wyjątkowej atmosferze. Owa wyjątkowość wynikała z okazji zebrania, a mianowicie Wigilii Bożego Narodzenia. Przybyli wolontariusze modlili się, dzielili się opłatkiem i śpiewali kolędy razem z ks. Dyrektorem Caritas Diecezji Ełckiej.

2946 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIGILIA WOLONTARIUSZY' (631 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przygotowania do Wigilii w Noclegowni św. Ojca Pio w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 grudnia 2007 - 12:04

Patrząc z ulicy Kościuszki na okna noclegowni można zauważyć jak bardzo jej mieszkańcy cieszą się na zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Piękny żłóbek z Panem Jezusem, lampki, zegar wskazujący prawie północ, witraże i stroiki wskazują na ciepłą, bożonarodzeniową atmosferę jaka zapanowała wśród podopiecznych p. Karola Zagajewskiego – kierownika noclegowni św. Ojca Pio.

3296 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przygotowania do Wigilii w Noclegowni św. Ojca Pio w Ełku' (2013 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
II Młodzieżowe Forum Profilaktyczne

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 grudnia 2007 - 11:45

Jak każdy wie, wolontariat to bezinteresowna praca na rzecz potrzebujących... ale nie tylko. Dziewięciu odważnych wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w dniach 13 – 16 grudnia wzięło udział w II Młodzieżowym Forum Profilaktycznym wraz z wolontariuszami z całego województwa. Forum te odbyło się na malowniczo położonym półwyspie jeziora Dadaj w Hotelu Dadaj.

3143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II Młodzieżowe Forum Profilaktyczne ' (3278 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opłatkowe spotkanie pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 20 grudnia 2007 - 12:56

Nasza diecezjalna organizacja charytatywna zorganizowała pracownikom wszystkich placówek Caritas spotkanie opłatkowe, któremu przewodniczył Pasterz naszej diecezji, Jego Ekscelencja Ks. Biskup Jerzy Mazur. Miało ono miejsce 19 grudnia (środa) o godzinie 16.00 w Centrum Pastoralno - Administracyjnym przy Placu Katedralnym 1 w Ełku. Uroczystość związana ze zbliżającymi się świętami Narodzenia Pańskiego została połączona z obchodami imienin ks. Dariusza Kruczyńskiego.

2242 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opłatkowe spotkanie pracowników Caritas' (3130 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253263273283293   >

Dom Św. Rodziny
Ośrodek Szkoleniowo-wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej - Dom Św. Rodziny w Orzyszu