Kolonie 2017

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 października 2008 - 17:31

10 października ks. bp Jerzy Mazur uroczyście poświęcił i przekazał sprzęt medyczny do dziesięciu szpitali z terenu diecezji ełckiej. Uroczystość miała miejsce w Ełckiej Kurii Diecezjalnej i zgromadziła przedstawicieli samorządów: Starostów, Prezydentów i koordynatorów zbiórek oraz dyrektorów i przedstawicieli szpitali.

2958 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie wyników zbiórki pieniężnej przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10) w dniach 8 - 9 czerwca br. na podstawie decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 60/2008 z dnia 15 maja 2008 r' (5053 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nagrody „Ubi Caritas” rozdane

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 października 2008 - 07:04

4 października w Teatrze Polskim w Warszawie wręczono nagrody "Ubi Caritas" dla instytucji i osób, które służą ubogim i potrzebującym. Wyróżnienie, którym jest statuetka Siostry Faustyny jest wyrazem wdzięczności dla wszystkich, którzy wspomagają działalność Caritas i jest przyznawane co roku w trzech kategoriach: „darczyńca Caritas”, „współpraca z Caritas” i „świadectwo Caritas”.

2652 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nagrody „Ubi Caritas” rozdane ' (2757 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Uczeń Chrystusa sługą miłosierdzia”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 września 2008 - 08:22

28 września rozpoczął się 64. Tydzień Miłosierdzia. W tym roku przebiega on pod hasłem "Uczeń Chrystusa sługą miłosierdzia", a jego przewodnikiem jest Św. Paweł Apostoł, twórca słynnego Hymnu o miłości, a także animator zorganizowanej działalności charytatywnej. To z jego inicjatywy już w czasach apostolskich zostały zorganizowane zbiórki pieniężne dla potrzebujących pomocy chrześcijan. Jak co roku Caritas przygotowała na ten czas materiały formacyjne, które zostały rozesłane do każdej parafii. Dwa zeszyty: zeszyt liturgiczny - dla księży, będący propozycją do wykorzystania podczas nabożeństw i zeszyt katechetyczny - adresowany do katechetów, a przez nich do dzieci szkół podstawowych, młodzieży gimnazjalnej i szkół średnich, zawierający propozycje katechetyczne oraz inspirację do pracy z dziećmi mają służyć nam swoją pomocą podczas modlitwy i rozważań.

2653 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Uczeń Chrystusa sługą miłosierdzia” ' (2475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BEZPŁATNE KOREPETYCJE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 września 2008 - 08:24

Caritas Diecezji Ełckiej wzorem roku ubiegłego dąży do wyrównywania szans edukacyjnych dzieci i młodzieży poprzez organizację bezpłatnych korepetycji z wielu przedmiotów: języków obcych (angielski, niemiecki, rosyjski), matematyki, fizyki, chemii, języka polskiego i wielu innych.

3847 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'BEZPŁATNE KOREPETYCJE' (725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikat Ełckiego Centrum Wolontariatu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 września 2008 - 08:16

Ełckie Centrum Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza serdecznie wszystkich, którzy chcieliby bezpłatnie udzielać korepetycji. Jeśli czujesz się na siłach, chcesz pomóc drugiej osobie i masz popołudniami trochę wolnego czasu, wesprzyj swoją wiedzą i umiejętnościami dzieci, które tego potrzebują!!!

Kontakt i informacje: Ewelina Kalinowska, tel.: 087-629-02-51, e-mail: ekalinowska@caritas.pl

2985 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU