Podaruj swój 1% podatku

Śladami św. s. Faustyny

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 marca 2020 - 19:20

Wcześnie rano 5 marca 2020 r. grupa kobiet z Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku wyruszyła na pielgrzymkę do „Betlejem” Bożego Miłosierdzia. Tym mianem określany jest Płock – miasto, w którym rozpoczęła się wielka, prorocka misja św. s. Faustyny Kowalskiej.

11 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Śladami św. s. Faustyny' (1239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W obiektywie TV Trwam

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 marca 2020 - 19:05

W dniach 3-5 marca 2020 r. gościliśmy ekipę dziennikarską z TV Trwam. Czekamy na reportaż p. Dominiki Celińskiej nt. działalności ełckiej Caritas jako odpowiedzi na apel Ojca Świętego Jana Pawła II skierowany do nas 8 czerwca 1999 r. w Ełku.

17 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W obiektywie TV Trwam' (2946 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mistrzostwa Natury

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2020 - 19:05

W ramach projektu sfinansowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej „ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI” Caritas Diecezji Ełckiej organizuje warsztaty pt. „Mistrzostwa Natury”. Odbywają się one w pokamedulskim klasztorze na Wigrach. Program ten skierowany jest do uczniów klas VI-VIII szkół podstawowych z woj. Warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i mazowieckiego.

10 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mistrzostwa Natury' (727 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie z żołnierzami NATO

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 marca 2020 - 18:25

W niedzielne popołudnie, 1 marca 2020 r., wolontariusze SKC przy ZS nr 2 im.K.K. Baczyńskiego w Ełku mieli okazję uczestniczyć w niezwykłym wydarzeniu. Tego dnia podopiecznych Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odwiedzili żołnierze z szóstej zmiany NATO-wskich sił sojuszniczych, którzy na co dzień stacjonują w Bemowie Piskim.

12 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie z żołnierzami NATO' (911 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jubileusz 15-lecia Szkolnego Koła Caritas

Autor: Admin Dodano: sobota, 29 lutego 2020 - 18:40

Nie jesteśmy aniołami wykonujemy tylko ich robotę…

Szkolne Koło Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego obchodzi w tym roku swój jubileusz – 15 rok działalności.

Z tej okazji 28 lutego 2020 r., odbyła się uroczysta gala, wpisana w obchody 50-lecia istnienia szkoły, na którą zostali zaproszeni przedstawiciele organizacji współpracujących ze szkołą. Zabierający głos goście podkreślali wyjątkowość Szkolnego Koła Caritas, gratulowali pięknego jubileuszu i życzyli kontynuowania tak potrzebnej w środowisku pracy.

Parafialne Zespoły Caritas
16 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jubileusz 15-lecia Szkolnego Koła Caritas' (1612 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359369379   >