Witamy w Polsce

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 czerwca 2018 - 15:35

Od piątaku (22 czerwca) w Orzyszu wypoczywa grupa 70 dzieci z Białorusi. Są to przedstawiciele białoruskiej Polonii, m.in. z Mińska oraz Brasławia. Za organizację ich przyjazdu do Polski na Białorusi odpowiedzialne były dwa podmioty: Miejski Oddział Związku Polaków w Mińsku oraz Zgromadzenie Sióstr Służebnicy Jezusa w Eucharystii.

119 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Witamy w Polsce ' (2392 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 czerwca 2018 - 13:40

Poniedziałek 11 czerwca 2018 r. upłynął pod znakiem pielgrzymowania. Tego dnia wolontariusze i sympatycy Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku uczestniczyli w pielgrzymce do Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach pod opieką p. Jolanty Narwojsz Zajkowskiej, p. Karoliny Harasim i p. Hanny Gutowskiej.

143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Na kamedulskim i papieskim szlaku” - pielgrzymka wolontariuszy i sympatyków SKC przy ZS nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku' (2671 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 17:55

1 czerwca 2018 roku Ełk stał się miejscem rozmów o przedsiębiorczości na Mazurach i Podlasiu. W Ełckim Centrum Kultury odbyło się I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej. Jego celem było nawiązanie współpracy i wymiana doświadczeń przedsiębiorców, samorządowców, przedstawicieli organizacji społecznych i uczelni oraz poruszenie istotnych kwestii gospodarczych i społecznych, mających znaczenie dla naszego regionu.

1232 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej ' (4865 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 16:55

Informujemy, że w dniach 08-09 czerwca 2018 roku (piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM". Numer zgłoszenia zbiórki: 2018/655/OR. W akcji uczestniczyli wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, uczniowie szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych oraz podopieczni Monar z Gaudynka.

112 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjna Zbiórka Żywności' (842 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”

Autor: Admin Dodano: piątek, 08 czerwca 2018 - 09:40

W dniach 6-7 czerwca 2018 r. na terenie Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach odbyły się zawody sportowe dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych. Zostały one poprzedzone zwiedzaniem obiektu i wspólną modlitwą.

212 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”' (4226 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329   >

Page created in 1,271930 Seconds