Misyjna agapa i pomoc wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 października 2019 - 19:35

19 października 2019 r. odbył się II Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej. Zadaniem ełckiej Caritas było przygotowanie ciepłego posiłku dla wszystkich uczestników kongresu. W organizację agapy misyjnej chętnie zaangażowali się wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej w Kaletniku wraz ze swoją opiekunką P. Celiną Zubrzycką oraz ze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Sportowych w Ełku, którymi opiekuje się P. Ewelina Flak.

150 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjna agapa i pomoc wolontariuszy' (3145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: środa, 16 października 2019 - 22:15

17 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Dzień ten ma na celu zwrócenie uwagi na problem biedy i wykluczenia społecznego. Jest też znakiem naszej solidarności z osobami, którym brakuje podstawowych środków do życia. Zwłaszcza tego dnia pamiętajmy o osobach, którym wiedzie się gorzej w życiu i dajmy im odrobinę naszego zainteresowania i serca.

379 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem ' (1260 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze SKC w Białej Piskiej spotkali się z Misjonarką

Autor: Admin Dodano: sobota, 12 października 2019 - 20:05

W piątek 11.10.2019 r. na zaproszenie dyrekcji, opiekuna SKC i wolontariuszy Szkołę Podstawową im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej odwiedziła Wolontariuszka Międzynarodowego Wolontariatu Don Bosco p . Karolina Wodzyńska, która przez rok pracowała w Kapshagay.

236 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze SKC w Białej Piskiej spotkali się z Misjonarką' (1860 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Mieć wyobraźnię miłosierdzia” – warsztaty szkoleniowo-formacy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 października 2019 - 20:35

8 października 2019 r. w Centrum Administracyjno-Pastoralnym w Ełku odbyły się warsztaty szkoleniowo-formacyjne pt. „Mieć wyobraźnię miłosierdzia” zorganizowane przez Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy z Wydziałem Katechetycznym Ełckiej Kurii Diecezjalnej. Wzięło w nich udział ponad 30 opiekunów Szkolnych Kół Caritas i koordynatorów innych form wolontariatu w placówkach oświatowych na terenie diecezji ełckiej.

77 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Mieć wyobraźnię miłosierdzia” – warsztaty szkoleniowo-formacy' (4946 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Być jak miłosierny Samarytanin” - szkolenie dla wolontariuszy z Bia

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 października 2019 - 20:55

W piątek, 27 września 2019 r., w Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej odbyło się szkolenie pt. „Być jak miłosierny Samarytanin”, w którym wzięli udział członkowie Szkolnego Koła i inni uczniowie zainteresowani włączeniem się w działania woluntarystyczne. SKC w Białej Piskiej zostało powołane już w 2006 r. i ma na swoim koncie liczne działania charytatywne, za które w ubiegłym roku otrzymało tytuł „SKC roku 2018”. Jego opiekunem jest p. Beata Zapolska, która dba o formację duchową wolontariuszy i profesjonalizację ich działań.

86 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Być jak miłosierny Samarytanin” - szkolenie dla wolontariuszy z Bia' (3342 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359369   >