Kolonie 2017

Konsultacje społeczne programu "Za życiem" w Ełku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 września 2017 - 08:57

22 września w Warsztatach Terapii Zajęciowej w Ełku odbyły się konsultacje społeczne dotyczące propozycji zmian w zakresie funkcjonowania warsztatów terapii zajęciowej oraz środowiskowych domów samopomocy. W konsultacjach wzięło udział ponad 70 osób, głównie opiekunowie i rodzice osób niepełnosprawnych uczęszczających do warsztatów oraz przedstawiciele środowiskowych domów samopomocy i przedstawiciele Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. W wydarzeniu uczestniczył również p.o. Dyrektora Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych - Pan Janusz Surmacz.

179 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konsultacje społeczne programu "Za życiem" w Ełku' (3975 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rezultat zbiórki żywności „Kromka chleba dla sąsiada"

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 września 2017 - 10:35

Numer zgłoszenia zbiórki 2017/3400/OR

W dniu 19 września br ( wtorek) w godzinach od 15.00 do 20.00, Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła zbiórkę żywności w sklepach BIEDRONKA pod hasłem: „Kromka chleba dla sąsiada". Akcja przeprowadzona była w 11 miejscowościach. Udział w niej wzięło 91 wolontariuszy w 26 sklepach. Zebraliśmy 1 tonę 315 kg 43 dag. Pomoc trafiła w formie paczek do 170 rodzin. Odbiorcami byli seniorzy.

45 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rezultat zbiórki żywności „Kromka chleba dla sąsiada"' (579 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XXV-lecie Caritas Diecezji Ełckiej, jak miło :-)

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 września 2017 - 08:05

Wolontariusze i Opiekun Szkolnego Koła Caritas im. Św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku pragną złożyć na ręce Jego Ekscelencji Biskupa Jerzego Mazura i Dyrekcji Caritas Diecezji Ełckiej serdeczne podziękowanie za docenienie i wyróżnienie naszej organizacji Medalem Biskupa Ełckiego Caritas w Służbie Miłości Miłosiernej w kategorii: Zasłużony Wolontariusz Caritas Diecezji Ełckiej.

179 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XXV-lecie Caritas Diecezji Ełckiej, jak miło :-)' (653 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy seniorów do Punktu Porad

Autor: Admin Dodano: środa, 13 września 2017 - 09:10

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do korzystania z bezpłatnych konsultacji indywidualnych w ramach Punktu Porad. Oferta jest adresowana do seniorów z terenu powiatu ełckiego, którzy ukończyli 60 rok życia. W ramach Punktu Porad można skorzystać z porad psychologa, prawnika oraz konsultacji uzależnionych od indywidualnych potrzeb beneficjentów. Zapisy pod nr. telefonu 87 441 70 15.

55 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy seniorów do Punktu Porad ' (480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko i dom dziennego pobytu – placówki dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 września 2017 - 13:30

Wielkimi krokami zbliża się jesień. Jest to szczególny okres dla dwóch placówek ełckiej Caritas – schroniska i domu dziennego pobytu im. św. Ojca Pio. Ich pracownicy, właśnie we wrześniu oraz październiku, obserwują wzrost liczby osób korzystających z różnych form pomocy tam oferowanych. Dwie główne formy, to miejsce do spania oraz wyżywienie.

38 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko i dom dziennego pobytu – placówki dla osób bezdomnych ' (975 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU