Kolonie 2017

Festyn już za nami...

WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 czerwca 2017 - 11:05

W dniach 09-10 CZERWCA 2017 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadza Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Numer zgłoszenia zbiórki to 2017/2495/OR. W akcji biorą udział wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, oraz uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych. Produkty żywnościowe zbierane będą w 10 sklepach na terenie miasta Ełku. Celem przeprowadzonej zbiórki jest pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności oraz łatwych w przechowywaniu, takich jak: mąka, cukier, olej, konserwy, makaron, ryż, słodycze, herbata, itp. oraz artykuły higieniczne i chemia gospodarcza. Wszystkie zebrane dary przeznaczone zostaną na kolonie letnie organizowane przez Caritas.

78 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (353 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: środa, 31 maja 2017 - 08:25

Warsztaty o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 26 i 27.05.2017 r. zostały przeprowadzone ostatnie działania towarzyszące czyli warsztaty kulinarne i o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności w ramach Podprogramu 2016. W zajęciach wzięło udział 101 osób, które zapoznały się z głównymi zasadami, jak nie marnować żywności, jak ją przechowywać i gdzie i do czego można wykorzystać produkty, które już raz zostały przetworzone, bądź za dużo zostało ich przygotowanych.

267 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (3529 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!

Autor: Admin Dodano: środa, 31 maja 2017 - 07:53

Już jutro Plac Jana Pawła II w Ełku zapełni się dziećmi i młodzieżą. Po raz dwunasty Caritas Diecezji Ełckiej oraz Urząd Miasta Ełku organizują Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem”.

692 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!' (2212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Dziecka tuż-tuż

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 maja 2017 - 08:15

Za kilka dni, bo już 1 czerwca, plac Jana Pawła II zapełnią dzieci i młodzież z terenu diecezji ełckiej. Jaki będzie tego powód? XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Okazji Dnia Dziecka. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to już dwunasta edycja imprezy, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i już na stałe wpisała się w kalendarz ełckich imprez plenerowych.

90 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Dziecka tuż-tuż ' (2000 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka już za 10 dni

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 maja 2017 - 08:25

1 czerwca 2017 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku odbędzie się XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy sportowe, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre propozycje tegorocznego pikniku z Caritas. Uczestnicy festynu będą mogli obejrzeć na scenie program misyjny i występy artystyczne oraz wziąć udział na Placu w konkursach, grach ekologicznych, warsztatach recyklingu i tanecznych oraz zabawach. Już po raz dwunasty Partner Strategiczny – Biedronka przekaże najmłodszym paczki, a spośród karnetów zostaną wylosowane nagrody m.in. aparaty, deskorolki i rowery. Wieczorem rozpocznie się program dla młodzieży i dorosłych. Gwiazdą wieczoru będzie Alexander Rybak.

1401 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka już za 10 dni' (2207 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU