Kolonie 2017

SZLAK PAPIESKI „TAJEMNICE ŚWIATŁA” - SZLAKIEM PRZYGODY I MODLITWY

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 lipca 2009 - 12:03

Dzieci i młodzież uczęszczająca do Centrum Młodzieżowego „Quo vadis” rozpoczęły tegoroczne wakacje pielgrzymką, która powiodła ich szlakiem wędrówki Sługi Bożego Jana Pawła II po mazurskich zakątkach.

4403 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZLAK PAPIESKI „TAJEMNICE ŚWIATŁA” - SZLAKIEM PRZYGODY I MODLITWY' (2912 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 lipca 2009 - 10:29

Z dumą informujemy, że w dniu 29 czerwca br. Komisja Oceniająca wnioski w ramach V edycji konkursu Funduszu dla Organizacji Pozarządowych (FOP) - komponent „Demokracja i społeczeństwo obywatelskie”, podjęła decyzję o przyznaniu dofinansowania projektowi Caritas Diecezji Ełckiej zatytułowanego „Ełcka Koalicja Współpracy w Obszarze Pomocy Społecznej”.

1975 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcka Koalicja Współpracy w Obszarze Pomocy Społecznej otrzymała dofinansowanie z Mechanizmów Norweskich' (2215 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 lipca 2009 - 08:08

Przy współpracy sześciu samorządów powiatowych z terenu województwa warmińsko – mazurskiego (Ełk, Giżycko, Gołdap, Olecko, Pisz, Węgorzewo) i trzech z województwa podlaskiego (Augustów, Sejny, Suwałki) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła w dniach 14-15 czerwca br. zbiórkę pieniężną na zakup sprzętu medycznego do szpitali pod hasłem "Otoczmy troską życie". Zorganizowana po raz siódmy akcja była dziękczynieniem za X rocznicę wizyty w naszej diecezji Sługi Bożego Jana Pawła II oraz za Milenium Męczeńskiej Śmierci Wielkiego Misjonarza – św. Brunona z Kwerfurtu.

2516 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie zbiórki pieniężnej na sprzęt medyczny przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10) w dniach 14-15 czerwca 2009 r. na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 67/2009 z dnia 15 maja 2009 r.' (2022 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Charytatywne w Ełku powitało wakacje!

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2009 - 08:42

Przez dziesięć miesięcy dzieci czekały na ten upragniony dzień, kiedy nie będą musiały z pełnymi plecakami iść do szkoły. Wszyscy zgodnie przyznaliśmy, że ten dzień jest wyjątkowy i że w taki sam sposób trzeba go przeżyć.

2609 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywne w Ełku powitało wakacje!' (3266 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Apel o pomoc dla powodzian

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lipca 2009 - 08:49

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniu 12 lipca br. w kościołach diecezji ełckiej zostanie przeprowadzona zbiórka pieniędzy do puszek na rzecz rodzin poszkodowanych przez powódź w południowej Polsce w ostatnich dniach czerwca. W wyniku ulewnych deszczy i nawałnic, wiele rodzin straciło dach nad głową, miejsce pracy oraz dorobek całego życia. Caritas diecezjalna pragnie włączyć się w ogólnopolską akcję pomocową i pomóc najbardziej poszkodowanym w wyniku powodzi. Pozyskane środki zostaną przeznaczone na odbudowę zalanych i zniszczonych domów, budynków gospodarczych, zakup sprzętu domowego, zaspokojenie najpilniejszych potrzeb życiowych.

Dobrowolne ofiary można też uiszczać w księgowości ełckiej Caritas lub wpłacać na konto PKO BP S.A. o/EŁK 29 1020 4724 0000 3302 0027 2369 z dopiskiem „Powódź Południe”.

2870 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU