Kolonie 2017

Festyn już za nami...

WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 marca 2009 - 06:29

W dniach 20-21 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej organizuje kolejną zbiórkę żywności. Będzie ona przebiegała na terenie całej diecezji ełckiej. W Ełku w akcję włączyło się 30 sklepów, które chętnie uczestniczą w każdej zbiórce organizowanej przez Centralę Caritas. W zbieraniu żywności pomagają zawsze zwarci i gotowi do pracy - nasi wolontariusze.

2996 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (439 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 marca 2009 - 19:30

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż 14 marca o godz. 11.00 w parafii p.w. św. Jana Apostoła i Ewangelisty w Ełku odbędzie się ceremonia pogrzebowa ś. p. Teresy Bocianowskiej.

Jako Prezesowa Parafialnego Zespołu Caritas służyła pomocą innym ludziom i angażowała się całym sercem we wszystkie dzieła miłosierdzia, które organizowała Caritas Diecezji Ełckiej.

Pożegnajmy ją wszyscy w tej ostatniej drodze.
Prosimy o modlitwę w jej intencji.
Pani Teresko. Dziękujemy.

Zarząd i pracownicy Caritas Diecezji Ełckiej

2432 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocne paschałki - znakiem Zmartwychwstałego Chrystusa

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 11:57

Zbliżają się Święta Wielkanocne, które w Kościele poprzedzone są okresem Wielkiego Postu. Jest to czas, kiedy podobnie jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować - "Paschałki Wielkanocne" włączone przez Caritas Polska w Wielkanocne Dzieło Caritas. Paschałek - to symbol światła, które ogrzewa i daje blask. To światło przyjmujemy jako znak Chrystusa Zmartwychwstałego - Światłość, która rozprasza mrok.

3784 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocne paschałki - znakiem Zmartwychwstałego Chrystusa' (1174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty taneczne dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 08:04

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza wolontariuszy działających w ramach Szkolnych Kół Caritas na warsztaty taneczne. Dzieci i młodzież należąca do kół swoją postawą i zaangażowaniem w niesienie pomocy bliźniemu zasługują na wyróżnienie. Dlatego też, ełcka Caritas pragnie zapewnić im możliwości rozwijania swoich umiejętności oraz zainteresowań.

3332 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty taneczne dla Szkolnych Kół Caritas' (1674 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Samarytanin, którego znam” - konkurs dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 06:07

Na terenie diecezji ełckiej działa obecnie 100 Szkolnych Kół Caritas. Zgodnie z regulaminem (§ 1), Szkolne Koło Caritas jest organizacją młodzieżową działającą na terenie Szkoły, pod nadzorem Dyrekcji, włączającą się na zasadzie wolontariatu w działalność charytatywno – opiekuńczo – wychowawczą prowadzoną przez Caritas. Zatem zadania każdego Koła to przede wszystkim włączanie się w różnego rodzaju dzieła miłosierdzia na rzecz dobra bliźniego i ludzi potrzebujących.

4311 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' „Samarytanin, którego znam” - konkurs dla Szkolnych Kół Caritas' (1835 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233243253263273283293   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 2,019859 Seconds