Kolonie 2017

Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2009 - 09:22

W dniu 21 grudnia br. w Centrum Administracyjno-Pastoralnym Ełckiej Kurii Diecezjalnej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. W uroczystości uczestniczył Jego Ekscelencja Ks. Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki oraz pracownicy centrali i placówek Caritas działających na terenie diecezji.

3092 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas' (1834 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijne spotkanie w Centrum Charytatywnym „Nie lękajcie się”

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2009 - 06:35

Wigilia to czas radości, miłości i przebaczenia. To czas oczekiwania na coś, co ma wydarzyć się właśnie tej nocy. Często jednak zapominamy, co tak naprawdę jest najważniejsze w tym dniu. Wszyscy pracownicy Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II starali się jak najbardziej przybliżyć dzieciom przesłanie tych pięknych świąt
i stworzyć wyjątkową atmosferę.

2559 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijne spotkanie w Centrum Charytatywnym „Nie lękajcie się”' (2104 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie Okna Życia im. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Suwałkach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 grudnia 2009 - 06:04

Z inicjatywy Jego Ekscelencji Ks. Biskupa Jerzego Mazura SVD Biskupa Ełckiego, 28 grudnia – w Święto Młodzianków Męczenników, zostanie uroczyście poświęcone i otwarte drugie Okno Życia na terenie diecezji ełckiej. Zlokalizowane przy parafii pw. św. Aleksandra na ul. Emilii Plater 2 w Suwałkach, będzie pod opieką sióstr terezjanek.

2149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Okna Życia im. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Suwałkach' (771 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczny turniej bowlingowy – podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 grudnia 2009 - 05:55

W dniu 20 grudnia, w kręgielni Kula Hula w Ełku odbył się świąteczny turniej bowlingowy. W czasie turnieju, do specjalnie oznakowanych puszek Caritas uczestnicy i zaproszeni goście w sumie wrzucili 559,68 zł. Cały dochód z „wpisowego” oraz dobrowolne datki zostaną przeznaczone na zakup prezentów i słodyczy dla podopiecznych świetlic Caritas oraz dzieci z ubogich rodzin.

2062 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny turniej bowlingowy – podsumowanie' (1063 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zmarł Sygit Jan Grygutis - kierownik Stacji Opieki Caritas w Puńsku

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2009 - 10:31

Z głębokim żalem informujemy, że dzisiaj nad ranem, po ciężkiej chorobie, w wieku 50 lat zmarł Pan Sygit Jan Grygutis, nasz kolega i współpracownik, założyciel i kierownik Stacji Opieki Caritas w Puńsku, społecznik zaangażowany w działalność charytatywną, odznaczony przez Prymasa Polski Kard. Józefa Glempa orderem Ecclesiae populoque servitium praestanti - wyróżniającemu się w służbie dla Kościoła i Narodu.

Msza św. pogrzebowa pod przewodnictwem Jego Ekscelencji Księdza Biskupa Jerzego Mazura SVD, Biskupa Ełckiego odbędzie się w dniu 20 grudnia (niedziela) 2009 roku o godz. 14.00, w kościele pw. Wniebowzięcia NMP w Puńsku.

Łącząc się w bólu rozstania z najbliższą Rodziną Zmarłego, składamy głębokie wyrazy współczucia i prosimy o modlitwę za śp. Sygita Jana Grygutis.

Zarząd i pracownicy Caritas Diecezji Ełckiej

2842 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU