Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 2 :-)

Autor: Admin Dodano: niedziela, 14 października 2018 - 23:00

W ramach projektu "Oferta dla seniora II", współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, 12 października odbyło się drugie spotkanie otwarte czyli drugie warsztaty skierowane do seniorek 60+. Tym razem uczestniczki weszły w arkan techniki zwanej foamiran.

94 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 2 :-)' (2424 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko im. Św. Ojca Pio w Ełku ze wsparciem wojewody

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 października 2018 - 15:05

To już kolejny rok, w którym Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi działania na rzecz osób bezdomnych, które są współfinansowane ze środków Wojewody Warmińsko-Mazurskiego. W tym otrzymaliśmy dotację na zadanie publiczne pod nazwą „Wsparcie osób bezdomnych III”.

47 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko im. Św. Ojca Pio w Ełku ze wsparciem wojewody ' (705 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Pomagać z sercem” – warsztaty szkoleniowo-formacyjne dla opie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 października 2018 - 13:40

Dnia 10 października 2018 r. w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej odbyły się warsztaty szkoleniowo-formacyjne pt. „Pomagać z sercem”. Wzięło w nich udział ponad 50 opiekunów Szkolnych Kół Caritas i kilku koordynatorów innych form wolontariatu w placówkach oświatowych na terenie diecezji ełckiej.

96 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pomagać z sercem” – warsztaty szkoleniowo-formacyjne dla opie' (3902 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Seniorzy się integrują

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 października 2018 - 13:06

Wczoraj, tj. 3 października, odbyło się pierwsze spotkanie integracyjne dla uczestników projektu „Oferta dla seniora II”. Spotkanie rozpoczęliśmy o godzinie 12 w jednym z ełckich kin. Seniorzy obejrzeli film Filipa Bajona „Kamerdyner”. Seans nie był krótki.

123 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Seniorzy się integrują' (1346 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjazd edukacyjny do Republiki Ściborskiej i Pięknej Góry

Autor: Admin Dodano: sobota, 29 września 2018 - 07:25

25 września grupa uczestników projektu „Nazywam się CHEF” wzięła udział w wyjeździe do Republiki Ściborskiej i na Piękną Górę. Republika Ściborska przywitała nas piękną pogodą, naturalnym krajobrazem i zdrową żywnością. Prezentacja osady, chaty maszera, muzeum indiańskiego i eskimoskiego, galerii fotograficznej to tylko część atrakcji jakie na nas czekały. Zwiedzanie ekologicznego ogrodu, wyrabianie masła ze świeżo zebranych ziół, pieczenie podpłomyków, picie wywaru z ziół zrobiły na uczestnikach ogromne wrażenia smakowe.

108 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjazd edukacyjny do Republiki Ściborskiej i Pięknej Góry' (2468 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337   >