Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Rozpoczął się kolejny rok szkolny z Programem Stypendialnym Skrzydła

Autor: Admin Dodano: czwartek, 09 listopada 2017 - 07:20

Program Skrzydła polega na systematycznym wsparciu materialnym uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych oraz ponadgimnazjalnych dzięki któremu zwiększa się ich szanse edukacyjne. W roku szkolnym 201 7/2018 pomocą stypendialną zostało objętych 35 uczniów, w tym 30 dzięki umowie z Caritas Polska.

Pomoc w ramach programu obejmuje m.in. zakup odzieży niezbędnej w codziennym funkcjonowaniu ucznia, zakup przyborów szkolnych, dojazdy do szkoły, zakup podręczników, wycieczki szkolne, wyżywienie w szkole, zajęcia pozalekcyjne. Istnieje także możliwość pokrywania innych kosztów, które nie zostały wymienione, a których poniesienie jest niezbędne w procesie edukacji i życiu codziennym każdego ucznia.

Stypendium może ufundować każdy, zarówno osoba fizyczna jak również i firma. Wystarczy tylko podpisać stosowną deklarację i pomoc trafia do konkretnego dziecka.

Miesięczna kwota wpłaty, w zależności od formy wsparcia wynosi: ,,Skrzydła na co dzień”- 147 zł lub ,,Skrzydła na przyszłość’’- 154 zł.

Jeżeli chcesz pomóc i możesz zadeklarować regularne wpłaty przez co najmniej jeden semestr zgłoś się do centrali Caritas Diecezji Ełckiej i wypełnij deklarację ,,Skrzydeł”. Jeżeli nie możesz zadeklarować się na dłuższy okres, przekaż swój dar serca na konto Caritas Diecezji Ełckiej: 29 1020 4724 0000 3302 0027 2369 z dopiskiem ,,Skarbonka Skrzydeł’’.

Wiele dzieci wciąż oczekuje na Twoje wsparcie. Nie zwlekaj, nie bądź obojętny na los potrzebujących! Włącz się w to dzieło i daj konkretnemu dziecku ,,skrzydła’’.

Skrzydła
68 raz(y) oglądano.

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Uzupełnienia